Sunnuntai 21.12.2014

Korvasienikeitto

Luotu: 
13.5.2008 13:56
Ti, 05/13/2008 - 14:03 -- admin
  • Kuva
  • Kuva
    Tuoreita, kauniita ja vaarallisia. Herkkua korvasienistä saa vasta huolellisen esikäsittelyn jälkeen.
  • Kuva
    Reilusti vettä ja vähän sieniä, tältä näyttää termi 'väljässä vedessä'.
  • Kuva
    No niin, kahteen tai kolmeen kertaan ryöpätyt sienet valmiina jatkojalostukseen.
  • Kuva
    Korvasienikeitto ei ole oma itsensä ilman reilua kermalorausta.

Vuoden sienisadon ensimmäiset edustajat korvasienet keitetään keitoksi. Ei liikoja kikkailuja vaan rehellistä makua. Kerma, suolaa ja pippuria. Korkeintaan tuoretta timjamia mausteeksi ja se on siinä!

5 dl korvasieniä ryöpättynä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä tai sienilientä
3 dl kuohukermaa
2 oksaa tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Hienonna sienet ja sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulisilppu. Kuullota sipuli pehmeiksi ja lisää sienet. Paista hetki ja ripottele kattilaan vehnäjauhot. Sekoita jauhot hyvin sieni-sipuliseoksen joukkoon ja lisää vesi tai liemi sekä timjamin oksat. Kiehauta ja hauduta muutama minuutti. Kaada keittoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoile ranskankerman kera.

Ruoka-aineet: 
Sipuli
Voi
Kuohukerma
Timjami
Mustapippuri
Korvasieni
Vinkit: 
  • Tällä reseptillä syntyy luonnollisesti keitto sienestä kuin sienestä.
  • Tarjoa keitto ranskankerman tai smetanan kanssa. Mausta ranskankerma sitruunalla, tuoreilla yrteillä tai currylla.