Sunnuntai 26.6.2016

Tutkimus: Suklaasta löytyi uusi hyöty – vaikutusta ”ei ole ymmärretty kunnolla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.2.2016 09:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suklaa vaikuttaa tuoreen tutkimuksen mukaan kognitiivisiin kykyihin.
|

Uuden tutkimuksen mukaan säännöllinen suklaan syönti on positiivisesti yhteydessä kognitiivisiin kykyihin.

Asiaa tutkittiin kysymällä 968 ihmiseltä heidän käyttämistään ruoista ja juomista. Tämän jälkeen testattiin tutkimukseen osallistuneiden visuaalis-spatiaalista muistia, verbaalista muistia, abstraktia päättelykykyä ja työmuistia. Tutkimukseen osallistuneet olivat 23-98-vuotiaita.

Paljastui, että suklaan kulutuksella oli positiivisia vaikutuksia kognitiivisiin kykyihin huolimatta muista ruokailutottumuksista. Ainoastaan työmuistin osalta suklaan ei todettu parantavan tuloksia.

Tutkimuksessa ei selvitetty, vaikuttavatko maitosuklaan ja tumman suklaan kulutus kognitiivisiin kykyihin samalla tavalla. Aiemmin on selvitetty, että tummassa suklaassa on enemmän flavonoideja kuin vaaleassa.

–Suklaan vaikutusta kognitiivisiin toimintoihin ei ole ymmärretty kunnolla, tutkimuksessa todetaan.

Tutkimus julkaistiin kansainvälisessä Appetite-tiedelehdessä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reko Raatikainen

On hyvin huomioitavaa mikä, on tuotteen laatu, raaka-aineet ja valmistustapa.
Onhan suklaita moneen makuun... vaalea-, tumma-, raakasuklaa yms...
Jos terveysvaikutuksia oikeisti haluaa, on merkittävä valitsetko esim. ´´Fazerin sinistä`` vai Cocovin (ja monien muiden) raakasuklaata. Merkittävä ero on myös hinnassa. Laatu vai määrä?