Perjantai 1.7.2016

Uusi Suomi uutiset

Rata-SM: Tuomaala ja Pöntinen tuplavoittoihin Pärnussa
Sisältö:
Rata-SM-sarjan kolmas osakilpailu lähti käyntiin perjantaiaamuna Pärnun sateisella radalla. Päivän mittaan helle alkoi kuivattamaan rataa ja aamupäivän osittain märällä radalla rengasvalinnat ratkaisivat osan kilpailulähdöistä. 
 
Päivän voittajanimiksi nousivat V1600-luokan kaksoisvoiton napannut Tuomas Pöntinen ja sekä V8 Thunder -luokan että Legends -luokan kilpailulähdöt voittanut hallitseva Legends-mestari Henri Tuomaala.
 
V1600-luokan ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin perjantaina aamupäivällä kosteissa tunnelmissa ja voittoon suhaili luokan pistejohtaja Tuomas Pöntinen. Pöntinen vahvisti V1600-luokan pistejohtoaan voittamalla toisenkin päivän kilpailulähdön. 
 
V8 Thunder -luokan ensimmäisessä kilpailulähdössä rengasvalinnat ratkaisivat osaltaan peliä. Paalulta lähtenyt Jari Nurminen putosi kauas kärjestä ja ensimmäisen V8 Thunder -luokan voittonsa nappasi hallitseva Legends Trophy -mestari Henri Tuomaala. 
 
Tuomaala oli päivän kuningas myös Legends-luokassa. Mies otti helpon oloisesti voiton Legendsien ensimmäisestä kilpailulähdöstä. Miehellä on mahdollisuudet triplavoittoihin kahdessa eri luokassa Pärnun osakilpailussa, sillä sekä V8 Thunder -luokassa että Legends-luokassa ajetaan Pärnussa kolme kilpailulähtöä.
 
Xtreme Race -luokan sekä BMW 325 -luokan ensimmäisen yhteislähdön voittoon ajoi virolainen Sten Pentus. Voitto kotimaan radalla on erityisesti miehen mieleen.
 
Xtreme Race ja BMW 325 -luokkien toinen yhteislähtö toi Tomi Sundströmille kauden ensimmäisen voiton Xtreme Race -luokassa ja kokonaiskilpailun kakkospaikan. Kestävyyttä kysyvä Xtreme Race + BMW 325 Cup 45 minuutin yhteislähtö ajetaan huomenna lauantaina.
 
Rata-SM-sarjan Gran Turismo -luokka ajaa Pärnussa osana Baltic GT Open -luokkaa. Miika Toivonen taisteli itsensä tänään vaikeuksista voittoon Avoin GT -luokassa; eilen mies saapui ruuhkan vuoksi myöhässä kisapaikalle ja myöhästyi Avoin GT -luokan harjoituksista. 
 
 
Lue tästä muut Rata-SM-jutut.
 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 
Clas von Bell / Autotoday, Henri Tuomaala, Miika Toivonen, Moottoriurheilu, Pärnu, Pärnu, rata-ajon SM-sarja, Rata-SM, SM-rata, Sten Pentus, Tomi Sundström, Tuomas Pöntinen, Viro, Autot
Apple neuvottelee taas rap-artistin musiikkipalvelun ostamisesta
Sisältö:

Apple käy alustavia neuvotteluita rap-artisti Jay Z:n omistaman Tidal-musiikkipalvelun ostamisesta, kertoo Wall Street Journal. IT-jätti aiemmin Jimmy Iovinen ja rap-artisti Dr. Dren perustaman Beatsin, jonka myötä yhtiö laajeni suoratoistomusiikkiin.

Jay Z osti Tidal-palvelun vuoden 2015 alussa ruotsalaiselta Aspirolta noin 56 miljoonalla dollarilla. Palvelu on erikoistunut korkealaatuiseen Hi-Fi-suoratoistoon, minkä lisäksi palvelun kilpailuvaltteihin kuuluu läheiset suhteet moniin eturivin artisteihin. Applea todennäköisesti kiinnostaa juuri Tidalin kanssa yhteistyötä tekevien artistien saaminen omaan talliin, ei palvelu itsessään tai sen neljä miljoonaa käyttäjää.

Apple on viimeisen vuoden aikana yrittänyt edistää Apple Musicin suosiota erilaisten eksklusiivisten julkaisujen avulla. Lisäksi yhtiö on auttanut artisteja musiikkivideoiden kuvauksissa. Suoratoistopalveluiden hinnat liikkuvat noin 10 dollarissa, joten hinnalla kilpailu on lähes mahdotonta. Tästä syystä kilpailutekijöitä halutaan hakea sisällön kautta.

Apple, Apple Music, digitaalinen musiikki, Jay-Z, Manu Pitkänen, suoratoisto, Tidal, Teknologia
WRC: Suomalaisilla kaksoisjohto Puolan rallin WRC 2 -luokassa
Sisältö:

Puolan rallista on ajettu 10 erikoiskoetta ja kärjessä on yllätysnimi Fordilla ajava Ott Tänak.

Toisena on VW:n Andreas Mikkelsen ja kolmantena Hyundain Hayden Paddon

Jari-Matti Latvala on parhaana suomalaisena sijalla 6, yli 36 sekuntia kärkeen.

WRC 2 -luokassa menee suomalaisittain hyvin. Pontus Tidemandin jouduttua keskeyttämään on kärkeen noussut Teemu Suninen. Toisena luokassa on 4,6 sekunnin päässä oleva Esapekka Lappi. Molemmat suomalaiset ajavat Skodalla.

Huomenna ajetaan 7 erikoiskoetta.

Puolan rallin tilanne erikoiskoe 10 jälkeen

1. O. Tänak 1:01:23.0 Ero edelt. Ero kärk.
2. A. Mikkelsen 1:01:27.2 +4.2 +4.2
3. H. Paddon 1:01:33.2 +6.0 +10.2
4. S. Ogier 1:01:39.3 +6.1 +16.3
5. T. Neuville 1:01:43.4 +4.1 +20.4
6. J. Latvala 1:01:59.6 +16.2 +36.6
7. S. Lefebvre 1:02:02.4 +2.8 +39.4
8. C. Breen 1:02:04.1 +1.7 +41.1
9. E. Camilli 1:02:21.6 +17.5 +58.6
10. M. Östberg 1:02:29.7 +8.1 +1:06.7
11. D. Sordo 1:02:35.2 +5.5 +1:12.2
12. T. Suninen 1:03:20.4 +45.2 +1:57.4
13. E. Lappi 1:03:25.0 +4.6 +2:02.0

 

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

Andreas Mikkelsen, Clas von Bell / Autotoday, Esapekka Lappi, Hayden Paddon, Jari-Matti Latvala, Moottoriurheilu, Ott Tänak, Puola, Puolan MM-ralli, ralli, Rallin MM-sarja, Teemu Suninen, wrc, wrc 2, WRC2, Autot
Spotifylta kirje Applen asianajajalle: Vaatii App Storeen muutoksia
Sisältö:

Suoratoistopalvelu Spotifyn mukaan Apple yrittää käyttää App Storea lyömäaseena vähentääkseen kilpailua musiikkipalveluissa. Spotifyn asianajaja Horacio Gutierrez lähetti asian takia kirjeen Applen asianajaja Bruce Sewellille, mutta varsinaisiin oikeustoimiin ei ole kuitenkaan ryhdytty.

Kirjeen mukaan Apple on viime aikoina hylännyt Spotifylle tehdyn uuden sovelluspäivityksen, eikä suostu siksi tarjoamaan sitä App Storessa. Hylkäysperusteena Apple käytti "liiketoimintasääntöjä" ja kehotti Spotifyta käyttämään iTunes-laskutusjärjestelmää mikäli se haluaa hankkia asiakkuuksia sovelluksen kautta.

Kiistan keskiössä on ilmeisesti se, että Apple on kieltänyt App Storen säännöissä linkittämisen verkkosivuille, joissa voi rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Näin esimerkiksi Spotify pystyy kiertämään Applen 30 prosentin osuuden, jonka se ottaisi jos palvelun käyttäjäksi rekisteröityisi sovelluksen sisällä. Tästä samasta syystä Spotifyn tilaus maksaa palvelun verkkosivuilla 9,99 euroa kuukaudessa, mutta iOS-sovelluksen kautta tilaus maksaa 12,99 euroa.

App Storen säännöt sallivat vaihtoehtoiset rekisteröinti- ja laskutusmekanismit, mutta sovelluksen sisällä on käytettävä iTunes-palveluita. Apple kertoi hiljattain, että se laskee omaa siivuaan kuukausimaksullisissa tilauksissa 15 prosenttiin, kun tilaus on jatkunut yli 12 kuukautta.

App Store, Apple, Manu Pitkänen, Spotify, suoratoisto, Teknologia
Vladimir Putin: ”Jos Suomi liittyy Natoon – Mitä luulette, toimiiko Venäjä kuten nyt?”
Sisältö:

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastasi tänään lehdistötilaisuudessa Kultarannassa Ilta-Sanomien kysymykseen siitä, miksi Venäjä tuntuu jopa ajavan Suomea Natoa kohti, kun Nato-keskustelu on nyt alkanut vakavasti Suomessa.

Putin vastasi, ettei hän ymmärrä, mihin suomalaisten huolet liittyvät.

– Minä olen jo maininnut siitä, että kaikki meidän asevoimat on vedetty pois Suomen ja Venäjän rajalta, Putin sanoi tulkin mukaan viitaten aiempaan vastaavaan lausuntoonsa tiedotustilaisuudessa.

Putin väitti siis, että Venäjän asevoimat on vedetty 1500 kilometrin etäisyydelle Suomen rajasta. Sen sijaan Baltiassa joukot ovat Putinin mukaan heti rajan takana.

Putinin mielestä Venäjä ei ole tehnyt sellaisia asioita, jotka voisivat aiheuttaa huolta suomalaisissa, huolimatta Itämeren kiristyneestä turvallisuustilanteesta.

– Lähdemme siitä, että Suomi on puolueeton maa. Kuvitellaan, että Suomi liittyisi Natoon. Se tarkoittaa, että Suomen puolustusvoimat eivät enää ole itsenäisiä, täydellisesti suvereeneja, vaan osa Naton sotilaallista infrastruktuuria, joka heti tulee Venäjän rajoille. Mitä luulette, tulemmeko me toimimaan samalla tavalla? Putin kysyi tulkin mukaan.

Putinin mukaan Venäjä kunnioittaa joka tapauksessa Suomen kansan valintaa.

– Miten taataan oma turvallisuus, miten puolustetaan omaa maata, se on suomalaisten valinta, hän sanoi tulkkauksen mukaan.

Jenni Tamminen, Kotimaa, Kotimaa, Nato, Suomen Nato-jäsenyys, Suomi ja Venäjä, Turvallisuuspolitiikka, Vladimir Putin
Vladimir Putinin vastaus: ”Suostumme Suomen tasavallan presidentin ehdotukseen heti”
Sisältö:

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti tänään Kultarannassa, että Venäjä suostuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön ehdotukseen tutkalaitteista.

- Suostumme Suomen tasavallan presidentin ehdotukseen, jopa enemmän: kun palaan Moskovaan, annan toimeksiannon, että tämä asia nostetaan Venäjän ja Naton välisen kokouksen agendalle. Se järjestetään Varsovan-huippukokouksen jälkeen Brysselissä, Putin sanoi tulkkauksen mukaan.

Niinistö esitti, että Itämeren turvallisuuden parantamiseksi Itämerellä ei lennettäisi ilman transpondereita eli tutkalaitteita. Lue lisää: Niinistöltä uusi Itämeri-avaus Putinille

Putin lupasi, että hän laittaa asian liikkelle heti palattuaan Moskovaan. 

Lue myös: Vladimir Putin: ”Jos Suomi liittyy Natoon – Mitä luulette, toimiiko Venäjä kuten nyt?”

Putin halusi muistuttaa, että venäläiskoneiden ohella myös Nato-maiden lentokoneet lentävät Itämeren yllä ilman transpondereita. Putinin mukaan tilastot osoittavat, että Nato-maiden koneet tekevät tällaisia lentoja enemmän kuin Venäjän koneet.

Ilmatilaloukkauksista Itämerellä on viime vuosina keskusteltu vilkkaasti.

Presidentti Niinistö sanoi myös, että luottamuksen palauttamiseksi sekä Ukrainan että Itämeren tilanteissa pitäisi edetä askel kerrallaan. Putin vastasi tähän kannattavansa ajatusta ja aloittavansa vuoropuhelun Naton kanssa samaisessa kokouksessa, jossa myös tutkalaiteasian on määrä olla esillä.

Toisaalta Putin sanoi myös, että Venäjä joutuu reagoimaan siihen, että Naton ohjusjärjestelmiä tuodaan Puolaan ja Naton lisäjoukkoja Baltiaan.

ilmatilaloukkaus, Jenni Tamminen, Kotimaa, Kotimaa, Sauli Niinistö, Suomen ja Venäjän suhteet, Suomi ja Venäjä, Turvallisuuspolitiikka, Ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Vladimir Putin
WRC: Tänakilla hurja aika - siirtyi taas kärkeen
Sisältö:

Ott Tänak ajoi hurjan pohja-ajan Puolan rallin erikoiskokeella 8. Samalla hän siirtyi kilpailun kärkipaikalle.

Toisena oleva Andreas Mikkelsen on nyt 3,2 sekuntia Tänakia perässä. Kolmantena on Hayden Paddon.

Jari-Matti Latvalalla ei vieläkään oikein kulje. Hän ihmetteli itsekin miksi hän häviää pätkällä niin paljon.

Latvalan ero kärkeen on nyt 33 sekuntia.

Suomalaisten kova kamppailu WRC 2 -luokassa jatkuu kiivaana. Teemu Suninen on kakkospaikalla ja Esapekka Lappi 3,2 sekuntia perässä.

Puolan rallin tilanne erikoiskoe 8 jälkeen

1. O. Tänak 52:56.0 Ero edelt. Ero kärk.
2. A. Mikkelsen 52:59.2 +3.2 +3.2
3. H. Paddon 53:05.4 +6.2 +9.4
4. S. Ogier 53:12.4 +7.0 +16.4
5. T. Neuville 53:13.6 +1.2 +17.6
6. J. Latvala 53:29.0 +15.4 +33.0
7. C. Breen 53:29.7 +0.7 +33.7
8. S. Lefebvre 53:30.9 +1.2 +34.9
9. E. Camilli 53:44.3 +13.4 +48.3
10. M. Östberg 53:55.0 +10.7 +59.0
11. D. Sordo 54:02.3 +7.3 +1:06.3
12. P. Tidemand 54:27.0 +24.7 +1:31.0
13. T. Suninen 54:37.2 +10.2 +1:41.2
14. E. Lappi 54:40.4 +3.2 +1:44.4

 

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

Andreas Mikkelsen, Clas von Bell / Autotoday, Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala, Moottoriurheilu, Ott Tänak, Puola, Puolan MM-ralli, ralli, Rallin MM-sarja, Teemu Suninen, wrc, wrc 2, WRC2, Autot
Sauli Niinistöltä uusi avaus Vladimir Putinille – ”Ilman transpondereita ei lennetä”
Sisältö:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin Kultarannassa. Niinistö kertoi ehdottaneensa konkreettista muutosta Itämeren kiristyneeseen tilanteeseen. Kyse on lentokoneiden transpondereista eli tutkalaitteista.

Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa näin:

– Me olemme hyvin tietoisia siitä, että Baltian maissa ja [muuallakin] tunnetaan pelkoa Venäjää kohtaan. Ja toisaalta Venäjällä tunnetaan Nato suurena uhkana. Jottei tällainen kierre jatkuisi, avainsanaksi muodostuu luottamus ja että kyetään tekemään edes pieniä askeleita toiseen suuntaan luottamuksen palauttamiseksi.

– Tällainen pieni askel voisi olla vahingon välttämisen tie ja siinä tarkoituksessa olen ottanut esiin tämän paljon puhutun lentämisen ilman transpondereita.

– Olemme tulleet kaikki tietämään, että siinä saattaa olla suuri vahingon vaara myöskin. Olenkin ehdottanut, että pyrittäisiin Itämeren alueella sopimaan yhteisesti, että transponderit otetaan käyttöön, ettei ilman niitä tapahdu lentoja.

Vladimir Putin vastasi alkusanoissaan, että Venäjä suostuu Suomen tasavallan presidentin ehdotukseen ja ottaa asian esille Nato-kokouksessaan. Lue lisää: Vladimir Putinin vastaus: ”Suostumme Suomen tasavallan presidentin ehdotukseen heti”

Venäjän ilmatilaloukkaukset Itämerellä puhuttivat etenkin muutama vuosi sitten. Lue lisää ilmatilaloukkauksista tästä.

Taustaksi: Pikahälytys Itämerellä: Nato-hävittäjät ilmaan – Venäjältä taas riskiliike

ilmatilaloukkaus, Jenni Tamminen, Kotimaa, Kotimaa, Sauli Niinistö, Suomen ja Venäjän suhteet, Suomi ja Venäjä, Turvallisuuspolitiikka, Ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Vladimir Putin
WRC: Latvala alkaa päästä vauhtiin
Sisältö:
Jari-Matti Latvala pääsi erikoiskoe 7:llä vauhtiin ja nousi yhden pykälän.
 
Kärjessä on edelleen Andreas Mikkelsen, mutta toisena oleva Ott Tänak on vain 0,3 sekuntia perässä.
 
Kolmantena oleva Hayden Paddon on jäänyt jo 3,9 sekuntia Tänakista.
 
Erikoiskoe 7 maalissa Latvala totesi olleen aikaisemmin kuin toisessa maailmassa.
 
- Nyt alkaa kulkemaan, nyt on oikea tunne ajamiseen, Latvala totesi. 
 
Teemu Suninen on vielä WRC 2 -luokan toisena ja Esapekka Lappi kolmantena.
 
Puolan rallin tilanne erikoiskoe 7 jälkeen
 
1. A. Mikkelsen 43:01.7    
2. O. Tänak 43:02.0 +0.3 +0.3
3. H. Paddon 43:05.9 +3.9 +4.2
4. S. Ogier 43:10.3 +4.4 +8.6
5. T. Neuville 43:14.9 +4.6 +13.2
6. J. Latvala 43:25.9 +11.0 +24.2
7. C. Breen 43:27.8 +1.9 +26.1
8. S. Lefebvre 43:29.0 +1.2 +27.3
9. E. Camilli 43:41.2 +12.2 +39.5
10. M. Östberg 43:49.0 +7.8 +47.3
11. D. Sordo 43:59.3 +10.3 +57.6
12. P. Tidemand 44:13.5 +14.2 +1:11.8
13. T. Suninen 44:24.7 +11.2 +1:23.0
14. E. Lappi 44:27.2 +2.5 +1:25.5
 
 

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 

Andreas Mikkelsen, Clas von Bell / Autotoday, Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala, Moottoriurheilu, Ott Tänak, Puola, Puolan MM-ralli, ralli, Rallin MM-sarja, Teemu Suninen, wrc, wrc 2, WRC2, Autot
Rekisteröinti: Henkilöautokaupassa melkein 15 % kasvu
Sisältö:
Henkilöautokaupan myönteinen vire jatkuu. Alkuvuoden osalta kasvua on melkein 15 prosenttia ja kesäkuussa melkein 20 prosenttia.
 
Tammi – kesäkuussa on rekisteröity 65 463 uutta henkilöautoa, mikä on 14,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kesäkuussa ensirekisteröintimäärä kasvoi viime vuodesta 19,7 prosenttia, kun uusia henkilöautoja rekisteröitiin 10 750 kappaletta, todetaan Autotuojien tiedotteessa.
 
Alkuvuoden aikana henkilöautojen kauppaa ovat kasvattaneet vuoden vaihteessa voimaan tullut pieni autoveron alennus, onnistunut romutuspalkkiokampanja ja yleisen taloustilanteen kohentuminen.
 
Autoalan ennusteryhmän mukaan henkilöautoja on tänä vuonna arvioitu ensirekisteröitävän 116 000 ja ensi vuonna 120 000 kappaletta. Vuosina 2000–2008 ensirekisteröitiin keskimäärin 135 000 henkilöautoa, mutta vuoden 2008 jälkeen määrä on jäänyt selvästi pienemmäksi.
 
Ensirekisteröintien määrän kasvu 116 000 henkilöautoon tarkoittaisi vuonna 2016 noin 7 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna ja vuonna 2017 kasvun on ennakoitu jatkuvan hieman alle 4 prosentin kasvuna.
 
Eniten on kasvanut paketti- ja kuorma-autojen kysyntä, mikä osaltaan ennakoi talouden kasvua ja yritystoiminnan vilkastumista.
 
Uusia pakettiautoja on rekisteröity tammi – kesäkuussa 6 686 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on kasvanut 14,7 prosenttia. Kesäkuussa pakettiautoja ensirekisteröitiin 1 195 kappaletta, mikä on 19,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Suosituimmat pakettiautomerkit ovat Ford ja Volkswagen.
 
Autoalan ennusteen mukaan pakettiautojen ensirekisteröintien määrä kasvaisi tänä vuonna noin 14 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vuosina 2016–2017 ensirekisteröintien määrä kasvaisi 13 000–13 500 ajoneuvoon.
 
Kuorma-autoja on ensirekisteröity tammi – kesäkuussa 1 680 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on 23,4 prosenttia plussalla. Kesäkuussa rekisteröitiin 280 uutta kuorma-autoa.
 
Kuorma-autojen ensirekisteröintien määrän on ennakoitu tasaantuvan noin 3 150 ajoneuvoon, jolloin kasvua viime vuoteen nähden olisi noin 16 prosenttia. Määrä on vielä selvästi alempi kuin viime vuosikymmenellä, mutta kasvusuunnassa.
 
Linja-autoja on tänä vuonna rekisteröity 183 kappaletta, mikä on 0,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammi – kesäkuussa. Linja-autojen ensirekisteröintien määrä on 2000-luvulla vaihdellut vuosittain 400–500 ajoneuvon välillä. Vuonna 2016 määrän ennakoidaan jäävän noin 450:een.
 
- Jos Suomen taloudentilaa ennustaa alkuvuoden aikana ensirekisteröityjen paketti-, kuorma-, ja henkilöautojen määrällä, voisi väittää, että taloudentila on Suomessa kohentumaan päin.  Jos loppuvuosi jatkuu samalla mallilla, voimme päästä tänä vuonna merkittävään kasvuun uusien ajoneuvojen rekisteröinneissä,  toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.
 
Suosituimmat henkilöautomallit alkuvuoden osalta ovat Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Volkswagen Golf.
 

Katso tästä muut rekisteröinti-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 

Autoalan tiedotuskeskus, Autojen rekisteröinnit, Autojen rekisteröinnit, bussien rekisteröinnit, Clas von Bell / Autotoday, Henkilöautojen rekisteröinnit, Juha Kenraali, kuorma-autojen rekisteröinnit, Rekisteröinti, Trafi, Autot
F1: Sade häiritsi Itävallan F1-kisan toisia harjoituksia
Sisältö:
Sade sotki Itävallan F1-kisan toisia harjoituksia. Vain hetken päästiin ajamaan kuivalla kelillä.
 
Parhaimmat ajat ajettiin ensimmäisten viiden minuutin aikana, ennen kuin taivas repesi. Vasta viimeisten 20 minuuttien ajan päästiin taas ajamaan kuivan kelin renkailla. 
 
Nopein oli taas Mercedeksen Nico Rosberg ja toiseksi jäi saman tallin Lewis Hamilton. 
 
Kimi Räikkönen oli kahdeksas ja Valtteri Bottas yhdeksäs. 
 
Itävallan F1-kisan toiset harjoitukset
          Ero kärk. Kierr.
  1 Nico Rosberg Mercedes 1:07.967   25  
  2 Lewis Hamilton Mercedes 1:07.986 +0.019 18  
  3 Nico Hülkenberg Force India 1:08.580 +0.613 27  
  4 Sebastian Vettel Ferrari 1:08.589 +0.622 25  
  5 Daniel Ricciardo Red Bull Racing  1:08.649 +0.682 29  
  6 Carlos Sainz Toro Rosso 1:08.713 +0.746 31  
  7 Max Verstappen Red Bull Racing  1:08.761 +0.794 19  
  8 Kimi Räikkönen Ferrari 1:08.820 +0.853 22  
  9 Valtteri Bottas Williams 1:08.941 +0.974 23  
  10 Jenson Button McLaren 1:08.994 +1.027 29  
  11 Fernando Alonso McLaren  1:09.075 +1.108 26  
  12 Felipe Massa Williams 1:09.184 +1.217 16  
  13 Daniil Kvyat Toro Rosso  1:09.207 +1.240 25  
  14 Sergio Perez Force India  1:09.226 +1.259 31  
  15 Kevin Magnussen Renault 1:09.525 +1.558 18  
  16 Jolyon Palmer Renault 1:10.020 +2.053 23  
  17 Pascal Wehrlein MRT 1:10.034 +2.067 20  
  18 Esteban Gutierrez  Haas  1:10.138 +2.171 16  
  19 Marcus Ericsson Sauber 1:10.140 +2.173 19  
  20 Romain Grosjean Haas  1:10.400 +2.433 30  
  21 Felipe Nasr Sauber  1:10.444 +2.477 21  
  22 Rio Haryanto MRT 1:11.328 +3.361 24

 

Katso tästä muut F1-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 

Carlos Sainz, Clas von Bell / Autotoday, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat, Esteban Gutierrez, F1, F1 Formula 1, F1-harjoitukset, F1-sarja, Felipe Massa, Felipe Nasr, Fernando Alonso, Ferrari, Force India, Formulat, Haas F1, Itävallan GP, Itävalta, Jenson Button, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Manor, Marcus Ericsson, Max Verstappen, McLaren, Mercedes GP, Moottoriurheilu, MRT, Nico Hülkenberg, Nico Rosberg, Pascal Wehrlein, Red Bull, Renault F1, Rio Haryanto, Romain Grosjean, Sauber, Sebastian Vettel, Toro Rosso, Valtteri Bottas, Williams, Autot
WRC: Latvala putosi vielä yhden sijan
Sisältö:

Jari-Matti Latvala putosi yhden sijan Puolan rallin erikoiskokeella 6.  Latvala ajaa nyt seitsemäntenä.

Kärjessä on Andreas Mikkelsen ja toisena Hayden Paddon. Kolmantena on Ott Tänak.

WRC 2 -luokassa Teemu Suninen on vielä toisena ja Esapekka Lappi kolmantena.

Puolan rallin tilanne erikoiskoe 6 jälkeen

1. A. Mikkelsen 34:08.3 Ero edelt. Ero kärk.
2. H. Paddon 34:10.2 +1.9 +1.9
3. O. Tänak 34:11.8 +1.6 +3.5
4. S. Ogier 34:17.1 +5.3 +8.8
5. T. Neuville 34:22.3 +5.2 +14.0
6. S. Lefebvre 34:29.7 +7.4 +21.4
7. J. Latvala 34:30.8 +1.1 +22.5
8. C. Breen 34:34.6 +3.8 +26.3
9. E. Camilli 34:41.3 +6.7 +33.0
10. M. Östberg 34:49.2 +7.9 +40.9
11. D. Sordo 35:01.6 +12.4 +53.3
12. P. Tidemand 35:09.4 +7.8 +1:01.1
13. T. Suninen 35:17.5 +8.1 +1:09.2
14. E. Lappi 35:19.8 +2.3 +1:11.5

 

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 

Andreas Mikkelsen, Clas von Bell / Autotoday, Esapekka Lappi, Hayden Paddon, Jari-Matti Latvala, Moottoriurheilu, Ott Tänak, Puola, Puolan MM-ralli, ralli, Rallin MM-sarja, Teemu Suninen, wrc, wrc 2, WRC2, Autot
Uusi tieto Timo Soinin leiristä: Kohutun Britannian-matkan maksoi puolue
Sisältö:

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) matkusti eilen Isoon-Britanniaan reittilennolla ja matkan maksoi hänen puolueensa perussuomalaiset. Näin kertoo Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo Uudelle Suomelle.

Soinin roolista matkalla on ollut epäselvyyttä. Hän on kertonut tehneensä matkan enemmänkin puoluejohtajana kuin ulkoministerinä. Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi tänään Ylellä, että Soinilta näyttivät menevän ulkoministerin ja puoluejohtajan roolit sekaisin. Rinne huomauttaa myös, että sekä Britannian tiedotusvälineissä Soini on esitelty varapääministerinä.

Lisäksi eilen kohuttiin siitä, ettei julkisuuteen kerrottu tarkemmin, mitä sidosryhmä Soini aikoi tavata. Taivassalo julkaisi eilen Twitterissä kuvia Soinin tapaamisista.

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka kysyi tänään eduskunnassa Soinilta, tapasiko hän Britannian itsenäisyyspuolue Ukipin jäseniä.

– En ole tavannut Nigel Faragea [Ukipin puheenjohtaja] enkä yhtäkään UKIP:in jäsentä. Jos heidät siviilihenkilönä tapaisin, niin totta kai meillä on oikeus tavata keitä tahansa, Soini vastasi Harakalle.

Soini vieraili Isossa-Britanniassa hetkellä, jolloin maan politiikka on sekavassa tilassa viime viikon torstaina järjestetyn, EU-eroa puoltaneen kansanäänestyksen jälkeen.

Lue myös: Timo Soini joutui kovaan ryöpytykseen – ”Vastatkaa kyllä tai ei”

Jenni Tamminen, Kotimaa, Kotimaa, Linda Pelkonen, Politiikka, Politiikka, Riikka Taivassalo, Timo Soini
Jan Vapaavuori tapaus Soinista: ”On vaikea keksiä mitään typerämpää ja vastuuttomampaa”
Sisältö:

Euroopan investointipankin varapääjohtaja, kokoomuslainen Jan Vapaavuori kommentoi tänään julkaistussa blogissaan ulkoministeri Timo Soinin (ps.) Britannian-matkasta virinnyttä keskustelua – mainitsematta Soinia kuitenkaan nimeltä.

– Euroopassa ja Euroopalla meni huonosti jo ennen brittien kansanäänestystä. Sen joka tapauksessa synnyttämä pitkäkestoinen epävarmuus vain lisää vaikeuskerrointa. Jos joskus, niin nyt, tarvittaisiin epävakautta vähentävää ja vakautta lisäävää päätöksentekoa niin unionissa kuin sen jäsenvaltioissa. Tässä ajassa on vaikea keksiä mitään typerämpää ja vastuuttomampaa kuin vaikkapa se, että joku istuva ulkoministeri ryhtyisi ääneen haaveilemaan uusilla eroäänestyksillä joissain muissa maissa ja flirttailemaan tällaisilla ajatuksilla, Vapaavuori kirjoittaa.

Soinin eilistä Britannian-matkaa on puitu runsaasti julkisuudessa. Tänään Soinia ryöpytettiin asiasta eduskunnassa. Soini sanoi brittiläisen Sky Newsin haastattelussa, että keskustelu Suomen EU-erosta on nyt avautunut ja se on kuuluvaa.

Lue myös: Soini joutui kovaan ryöpytykseen

Lue myös: Tapaus Soini - Sana maanpetos oli liikaa

Hallituskumppani kokoomus on puheenjohtajansa Petteri Orpon suulla kritisoinut Soinia hänen esiintymisestään.

Lue myös: Petteri Orpolta julkinen viesti Timo Soinille

Lue myös: Kuvia Soinin ”salamyhkäisestä” vierailusta julki

Vapaavuori heittää blogissaan jäitä hattuun niille, jotka kiirehtivät Britannian virallisen eroilmoituksen tekemistä. Britit äänestivät viime viikon torstaina kansanäänestyksessä EU-eron eli Brexitin puolesta.

Vapaavuori muistuttaa, että brittien kansanäänestys ei sellaisenaan ollut juridisesti sitova, vaan ainoastaan maan parlamentilla on oikeus päättää eroilmoituksen jättämisestä.

– Sitä varten se tarvitsee, kuten tarvitsisi Suomessakin, tätä koskevan esityksen maan hallitukselta. Tällaisia esityksiä taas ei rustata käden käänteessä, vaikka halua olisikin. Ei ainakaan näin isoista asioista, Vapaavuori myös toteaa.

Erostaan ilmoittanut Britannian pääministeri David Cameron jättää virallisen eronpyynnön seuraajalleen. Lisäksi uuden hallituksen pitää ensin päästä sopuun keskenään siitä, millaista sopimusta se EU:n kanssa tavoittelee, Vapaavuori toteaa.

Brexit, Jan Vapaavuori, Kotimaa, Kotimaa, Politiikka, Timo Soini, Uusi Suomi
Varoitus kovista ukkospuuskista osaan Suomea: ”Taajamatulvat mahdollisia”
Sisältö:

Ukkospuuskiin on syytä varautua maan itäosissa sunnuntaina ja maanantaina, Ilmatieteen laitos varoittaa.

Suomeen virtaa viikonlopun aikana etelästä lämmintä ja kosteaa ilmaa. Maan itäosiin kehkeytyykin sunnuntaina iltapäivällä ja illalla olosuhteet, jotka ovat otolliset voimakkaille ukkosille. Lisäksi maan itäosassa voi sunnuntain ja maanantain aikana sataa paikoin runsaasti. 

Ukkoskuurojen yhteydessä voi sataa rankasti, joten myös taajamatulvat ovat mahdollisia. 

Sadealue pysyttelee maan itäosan ja Kainuun tienoilla vielä maanantaina, joten vuorokauden aikana voi kertyä alueelle suuriakin sademääriä.

Kotimaa, Kotimaa, Uusi Suomi, Varoitus ukkospuuskista