Maanantai 28.7.2014

Uusi Suomi uutiset

Yllättävä huomio Venäjä-pakotteista: He hyötyvät
Sisältö:

EU:n suunnittelemat Venäjä-pakotteet vaikuttavat pääasiassa yksittäisiin venäläisiin yhtiöihin, arvioi FIM-pankin Venäjä-rahastonhoitaja Kuldar Rahuorg. Hänen mukaansa tilanteesta hyötyvät paikalliset pankit.

–Venäjän markkinoilla osalla yhtiöitä on ollut suunnitelmia listata uusia osakkeita lähiaikoina Lontoon pörssiin. Uudet pakotteet tarkoittaisivat sitä, että tätä ei tulisi tapahtumaan, Rahuorg sanoo Uudelle Suomelle.

FIM ei ole Rahuorgin mukaan sijoittanut yrityksiin, joihin nyt suunnitellut Venäjä-pakotteet iskevät.

EU suunnittelee Venäjä-pakotteita, jotka kieltäisivät eurooppalaisia ostamasta venäläisiä osakkeita tai velkakirjoja, kertoi talouslehti Financial Times torstaina.

–Se kielto liittyy todennäköisesti nimenomaan siihen, että ei voi rekisteröidä uutta osaketta tai velkakirjaa, Rahuorg kommentoi.

Uudet Venäjä-pakotteet iskisivät erityisesti venäläiseen öljy-yhtiöön Rosneftiin.

–Rosneft on suunnitellut listautumista Lontooseen. Jos suunnitellut sanktiot tulisivat voimaan, listautuminen ei onnistuisi, Rahuorg sanoo.

Vaikka EU päättäisi rajoittaa kaupankäyntiä myös vanhoilla osakkeilla, ei sillä Rahuorgin mukaan olisi suurta vaikutusta FIM-pankin Venäjä-rahastoon.

–Käytännössä tarkoittaisi minun osaltani sitä, että siirrän kaupankäyntiä paikallisiin pörsseihin.

Suurin osa venäläisistä yhtiöistä ovat listattuna sekä Venäjällä että Lontoossa.

Rahuorgin mukaan Venäjä-pakotteissa on myös välillisiä hyötyjiä, koska venäläisten yhtiöiden on pakko saada rahoitusta projekteihinsa.

–Venäläiset yhtiöt laskivat liikkeelle aiemmin velkakirjoja. Nythän paikalliset pankit hyötyvät tästä. Paikalliset pankit pystyvät antamaan rahoitusta myös isommille yhtiöille ja paremmalla korolla, Rahuorg sanoo.

Rahoituksen hankkiminen on toistaiseksi venäläisyhtiöille helppoa, mutta tilanne voi Rahuorgin mukaan muuttua.

–Jos tämä kriisi pitkittyy, ja ollaan ensi vuoden puolella, eikä ole minkäänlaista ratkaisua, silloin rupeaa näkymään, että rahoituksen saanti on hankalampaa.

Venäläiset yhtiöt saavat yhä enemmän lainaa Aasiasta, kun Yhdysvallat ja EU sulkevat rahahanojaan.

–Tämä nopeuttaa Venäjän Aasia-linkin vahvistumista.

Venäjä-pakotteilla ei Rahuorgin mukaan ole vielä tässä vaiheessa dramaattista merkitystä Venäjälle.

–Venäjä porskuttaa hyvää vauhtia eteenpäin. Pitää isompaa sanktiota vielä tulla, että tulee muutoksia, hän sanoo.

Kuinka suuri sanktion pitää olla, että vaikutusta tulee?

–Jos kielletään jonkun sektorin liiketoiminnat, tai niiden kanssa liiketoiminnan tekeminen kokonaan, niillä alkaa olla isoja vaikutuksia. En kuitenkaan usko, että sillä tiellä vielä ollaan, Rahuorg vastaa.

–Oligargit ja heidän varallisuutensa on myös relevanttia. Siinä vaiheessa kun  heidän omaisuusarvoonsa vaikutetaan merkittävästi, niin ääni muuttuu kellossa, hän lisää.

Rahuorg kuitenkin toteaa, että Venäjä-pakotteet ovat jo tehneet hallaa osakemarkkinoille ja varallisuusarvot Venäjällä ovat laskeneet.

Hän suhtautuu optimistisesti Ukrainan kriisin sekä Venäjän ja lännen välien paranemiseen.

–Vaikea kuvitella, että Venäjän intressi olisi tuhota kaikki kansainväliset suhteet, Rahuorg sanoo.

Suomalaisten innostus sijoittaa Venäjälle on ollut Rahuorgin mukaan jo pidemmän aikaa nihkeää.

–Ukrainan kriisi on vain alleviivannut sitä tilannetta, hän toteaa.

Linda Pelkonen, Raha, Venäjä-pakotteet, Venäjä-pakotteet, Raha
Vihdoin valoa näkyvissä: Usko Suomen talouteen kohenemassa
Sisältö:

Kuluttajien usko Suomen talouteen koheni hieman heinäkuussa, kertoo Tilastokeskus.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli heinäkuussa 9,4, kun se kesä- ja toukokuussa oli 8,7. Vuosi sitten heinäkuussa luottamusindikaattori oli 5,0.

Vielä vuonna 2012 luottamusindikaattorin lukema oli Suomessa miinuksella.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1. - 19. heinäkuuta 1 217 Suomessa asuvaa henkilöä.

Noin 35 prosenttia suomalaisista uskoi heinäkuussa että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 23 prosenttia arvioi Suomen talouden huononevan. Oman taloutensa kohentumiseen luotti 24 prosenttia.

Raha, Suomen talous, Uusi Suomi, Raha
Uusi varoitus ruuasta: “Ihmisten täytyy syödä”
Sisältö:

Jo toinen kansainvälinen suursijoittaja varoittaa maatalousvarojen ja elintarvikkeiden rajallisuudesta. Nyt asialla on sveitsiläinen Marc Faber.

-Juuri nyt maataloustuotteiden, kuten maissin, vehnän, soija ja niin edelleen, hinnat ovat laskeneet, mutta pitkässä juoksussa pitää ottaa huomioon, että maailman väkiluku on yli kaksinkertaistunut vuoden 1960 jälkeen. Meitä on nyt seitsemän miljardia ja määrä kasvaa edelleen. Mielestäni varastotasoja on venytetty erittäin paljon ja ruuasta on tulossa erittäin tärkeä asia, hän sanoi CNBC:n haastattelussa.

Faber kommentoi samaa teemaa myös tuoreessa blogissaan. Hänen mukaansa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pitäisi ottaa ruuan hinta mukaan kuluttajahintaindeksiinsä. Nyt keskuspankki tarkastelee niin sanottuja pohjakuluttajahintoja, joissa ei ole mukana ruuan tai energian hintoja.

-Todellisuutta on kuitenkin se, että ihmiset elävät ja heidän täytyy syödä, Faber kirjoittaa.

Toinen suursijoittaja Jim Rogers varoitti maanviljelyksen ja ruuan tuotannon tulevaisuudesta pari viikkoa sitten.

Jim Rogers, Katja Rapeli, Marc Faber, Raha, Ruoka, Talous, Raha
Isku koko Venäjän talouteen? – EU ottaa käyttöön “kolmannen vaiheen”
Sisältö:

Euroopan unioni koventaa Venäjän vastaisia pakotteitaan ensi viikolla. Euroopan komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson ja Euroopan neuvoston puheenjohtajan Herman van Rompuyn EU-pääministereille myöhään perjantaina lähettämän kirjeen mukaan uusilla pakotteilla “tulee olemaan vahva vaikutus Venäjän talouteen”.

Kirjeestä uutisoi Financial Times

-Oma arvioni on, että tässä uudessa pakotepaketissa on oikea tasapaino hyötyjen ja haittojen suhteen. Sillä tulee olemaan vahva vaikutus Venäjän talouteen, mutta vaikutuksen EU-talouksiin jäävät maltilliseksi, van Rompuy sanoo.

Uudet pakotteet astuvat voimaan tiistaina. Ne muun muassa estävät Venäjän valtio-omisteisia pankkeja hankkimasta rahoitusta eurooppalaisilta markkinoilta.

Van Rompuyn mukaan pakotteiden ulkopuolelle jäävät Ranskan jo sopimat 1,2 miljardin euron arvoiset Mistral-helikopterien kaupat. Myös kaasutoimiala jätetään pakotteiden ulkopuolelle. Sen sijaan öljyteollisuuden tarvitsemien komponenttien vienti Venäjälle kielletään.

-Meidän täytyy turvata EU:n energian saanti, kirjeessä todetaan.

Lisäksi pakotteet pitävät sisällään uusien henkilöiden varojen jäädytyksiä. Uudella nimilistalla ovat mukana esimerkiksi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n johtaja Aleksander Bortnikov ja ulkomaan tiedustelun johtaja Mihail Fradkov.

Financial Timesin tulkinnan mukaan EU ottaa nyt selvästi aikaisempaa kovemman linjan Venäjän suhteen.

-Uudet pakotteet tarkoittavat siirtymistä “kolmanteen vaiheeseen”, sillä ne iskevät koko Venäjän talouteen, lehti arvioi.

Herman van Rompuy, Jose Manuel Barroso, Raha, Talous, Talouspakotteet, Ukrainan kriisi, Uusi Suomi, Venäjä-pakotteet, Raha
Pitkästä aikaa: Eurooppalaiset näkevät valoa taloudessa
Sisältö:

Taloustilanteeseen ja EU:n tulevaisuuteen suhtaudutaan aiempaa optimistisemmin, paljastaa kevään Eurobarometri-kysely.

Ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta kestäneen finanssikriisin aikana kansalaisten enemmistö EU:ssa uskoo, että talouden tila parantuu tulevien 12 kuukauden aikana. Lähes kolme neljästä kansalaisesta pitää negatiivista talouskehitystä epätodennäköisenä.

Ensimmäistä kertaa vuosiin niiden eurooppalaisten osuus, jotka uskovat talouskriisin työmarkkinoihin kohdistuvan vaikutuksen jo saavuttaneen huippunsa, on suurempi kuin niiden, jotka odottavat pahimman olevan vielä edessä.

Kevään 2014 Eurobarometri-kysely perustuu henkilökohtaisiin haastatteluihin, jotka tehtiin 31. toukokuuta – 14. kesäkuuta 2014. EU:n jäsenvaltioissa ja ehdokasmaissa haastateltavina oli yhteensä 32 689 henkilöä.

Eurooppa, Finanssikriisi, Raha, Uusi Suomi, Raha
Taas huonoja uutisia Vladimir Putinille: Lähes 6 mrd. € vaakalaudalla
Sisältö:

Norjan valtion sijotusrahasto saattaa vetää kaikki sijoituksensa pois Venäjältä.

Norja haluaa näin osoittaa solidaarisuutta EU:n mahdollisille uusille talouspakottteille. Asiasta kertoo maan valtiovarainministeriön tiedottaja Runar Malkenes uutistoimisto Bloombergin haastattelussa. 

Norjalaisrahastolla on venäläisiä osakeomistuksia noin 2,7 miljardin euron arvosta. Lisäksi se on sijoittanut noin 3 miljardia euroa Venäjän valtionlainoihin ja venäläisten yritysten joukkovelkakirjalainoihin.

Norjan valtion sijoitusrahastolla on varoja kaikkiaan 660 miljardia euroa. Bloombergin mukaan se on maailman suurin valtion sijoitusrahasto.

Raha, Talous, Uusi Suomi, Venäjä-pakotteet, Raha
Nokia-pomolla jopa varaa vitsailla: “Suomessa on niin kuuma”
Sisältö:

Odotuksia paremman tuloksen ja aikaisempaa valoisammat näkymät aamulla julkistaneen Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri intoutui poikkeuksellisesti vitsailemaan yhtiön sijoittajille tarkoitetun puhelinkonferenssin aikana. Hetki sitten päättyneen sijoittajapuhelun päähuomion veivät tekniset ongelmat joiden, joiden vuoksi puhelinkonferenssi katkeili jatkuvasti.

-Suomessa on niin kuuma, että tulee välillä sähkökatkoksia, pahoittelut, Suri selitti.

Hän vahvisti analyytikoiden arviot siitä, että Nokian verkkoliiketoiminnan odotuksia paremman kannattavuuden taustalla on koko markkinan piristyminen. Surin mukaan yhtiöllä on kova vauhti päällä etenkin Kiinassa ja Euroopassa.

-Eurooppa on tekemässä paluun verkkomarkkinoille. Näen markkinoilla uutta vahvistumista, Suri kommentoi.

Nokian odotuksia paremmat uutiset ovat nostaneet myös sen osaketta Helsingin pörssissä tänään. Osake oli iltapäivällä 7,5 prosentin nousussa 6,15 eurossa. Ylimmillään osake kävi aamulla 6,33 eurossa. Samoissa lukemissa Nokian osake on viimeksi ollut vuoden 2011 huhtikuussa. Kova kurssinousu nosti Nokian tänään takaisin  arvokkaimmaksi suomalaisyhtiöksi markkina-arvolla mitattuna.

Katja Rapeli, Nokia, Nokian osavuosikatsaus, Raha, Rajeev Suri, Talous, Raha
Uusi vaihtoautojen hakukone Suomeen
Sisältö:

Vaihtoautojen hakukone AutoUncle on avannut suomenkielisen palvelun, johon on listattu yli 130 000 Suomessa myytävää ajoneuvoa.

Maksuton palvelu koostaa eri sivustoilta löytyvät myynti-ilmoitukset yhdeksi kokonaisuudeksi.

AutoUncle toimii jo yhdeksässä Euroopan maassa ja palvelusta löytyy yli kuusi miljoonaa ilmoitusta, joita voi selata suomeksi, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Raha, Uusi Suomi, Vaihtoauto, Vaihtoautot, Yritys, Raha
Tietomurto Euroopan keskuspankin palvelimelle
Sisältö:

Euroopan keskuspankin (EKP) verkkosivuille on tapahtunut tietomurto. Murrossa anastettiin EKP:n tilaisuuksiin ilmoittautuneiden ihmisten yhteystietoja.

EKP kertoo, että murto rajoittui julkisille www-sivuille. Keskuspankin varsinaisiin tietojärjestelmiin ei pankin mukaan ole päästy.

Keskuspankki sai tiedon murrosta sen jälkeen, kun pankille lähetettiin nimetön kiristyskirje. Kirjeen lähettäjä vaati EKP:lta rahaa varastetun datan palauttamisesta.

Saksan poliisi tutkii tietomurtoa.

Raha, Talous, teknologia, tietomurto, Tietomurto, Tietoturva, Uusi Suomi, Raha
Nokia on taas Suomen kallein – tässä selitys rajulle nousulle
Sisältö:

Nokia on aamulla julkistamansa osavuosikatsauksen jälkeen palannut markkina-arvolla mitattuna arvokkaimmaksi suomalaisyhtiöksi. Nokian osake on Helsingin pörssissä 7,5 prosentin nousussa 6,15 eurossa.

Nokian markkina-arvo tämän hetken osakekurssilla on 21,5 miljardia euroa. Se ohitti markkina-arvossa aamulla Sammon, jonka markkina-arvo on 21,3 miljardia euroa. Nokian edelle kiilaavat edelleen myös Helsinkiin listatut mutta Ruotissa kotipaikkaansa pitävät Nordea ja TeliaSonera.

Analyytikoille kurssinousu ei tullut yllätyksenä, sillä osavuosikatsaus piti sisällään kaksi suurta positiivista yllätystä.

-Kaikin puolin erittäin vahva raportti. Selkein positiivinen yllätys oli verkkolaiteliiketoiminnan puolella.  Networksiin kannattavuus oli 11 prosenttia, kun markkinaodotukset olivat siellä 7 prosentin tuntumassa, Inderesin analyytikko Mikael Rautanen sanoo videokommentissaan

Hänen mukaansa erityisen mielenkiintoista on se, että vielä keväällä tammi-maaliskuun tulosjulkistuksen yhteydessä Nokia ennakoi Networksin kannttavuuden heikkenevän toisella vuosineljänneksellä. Tammi-maaliskuussa liikevoittomarginaali oli 9 prosenttia.

Hyvien lukujen lisäksi Nokia myös nosti arviotaan Networksin koko vuoden kannattavuudesta.  Kannattavuuden odotetaan nyt asettuvan 5-10 prosentin yläpäähän tai ylittävän sen hieman. Aikaisemmin ohjeistettiin kannattavuuden olevan 5-10 prosentin haarukan yläpäässä.

-Tämä oli rapostissa vielä kirsikkana kakun päällä, Rautanen toteaa.

Hänen mukaansa sekä Nokian nyt kertomat odotuksia paremmat uutiset että verkkolaitemarkkinan ykkösen Ericssonin viikko sitten julkistama odotuksia parempi katsaus kertovat selkeän viestin siitä, että verkkolaitemarkkina on pikku hiljaa piristymässä ja elpymässä.

Nordean analyytikko Sami Sarkamies kuitenkin pohtii jo sitä, kuinka kestävällä tasolla kannattavuus on.

-Yhtiössä on ollut paljon kululeikkauksia ja lisäksi yhdestä liiketoiminnasta on luovuttu kokonaan. Nähtäväksi jää, kuinka kestävää marginaalien parantuminen on vuoden 2014 jälkeen, hän kommentoi Bloombergille

helsingin pörssi, Katja Rapeli, Mikael Rautanen, Nokia, Nokian osake, Raha, Sami Sarkamies, Talous, Raha
Synkkä luku Suomestai: 11 000 yritystä lopetti
Sisältö:

Uusia yrityksiä on Suomessa entistä vähemmän.

Aloittaneiden yritysten määrä väheni 10,3 prosenttia vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaa verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 neljännellä neljänneksellä toimintansa lopetti 11 304 yritystä. Vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 8710 uutta yritystä aloitti toimintansa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Eniten uusia yrityksiä perustettiin kaupan toimialalla, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialalla ja rakentamisen toimialalla. Samoilla toimialoilla lopetti eniten yrityksiä vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

 

Raha, Uusi Suomi, yrittäjä, Yrittäjä, Yritys, Raha
Danske Bank luukutti huipputuloksen: + 88 %
Sisältö:

Danske Bank on julkistanut tänään erittäin hyvän tuloksen. Yhtiö joutui korjaamaan ylöspäin ennustetta tämän vuoden tuloksesta.

Tammi-kesäkuussa 2014 Danske kirjasi 920 miljoonan euron nettotuloksen. Kasvua viime vuoteen oli 88 prosenttia. Dansken oman pääoman tuotto oli 9,2 prosenttia (viime vuonna 5,2 prosenttia).

Hyvä tulos johtui siitä, että Danske Bank onnistui vähentämään kulujaan ja alaskirjauksiaan. Pankkiyhtiö antaa tunnustusta myös makrotalouden paranemiselle.

Danske arvioi, että vuoden 2014 nettotulos on jotain 1,3 miljardin ja 1,7 miljardin euron välillä. Tämä on 100 miljoonaa enemmän kuin mitä aiemmin on ennustettu. Yhtiö ennustaa, että tulos tulee olemaan vaihteluvälin yläpäässä.

Danske Bank, Danske Bankin tulos, Osavuosikatsaus, Pörssi, Raha, Talous, Teemu J. Kammonen, Raha
Tässä 2 tärkeintä tietoa Nokiasta
Sisältö:

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri odottaa yhtiönsä pääsevän vuonna 2014 verkkolaitteiden liiketoiminnassa tavoitteiden yläpäähän. Nokia Networks pitkän aikavälin tavoite on 5-10 prosentin kannattavuus. Surin mukaan Nokia Networksin kannattavuus voi jopa ylittää tavoitteen.

Networks on nykyisen Nokian pääasiallinen tulonlähde. Yhtiö myi tappiollisen matkapuhelinyksikkönsä keväällä Microsoftille. Puhelimet aiheuttivat heti Microsoftille noin 0,11 dollarin pudotuksen osakekohtaiseen tulokseen.

Verkkolaiteyksikön operatiivinen kannattavuus oli huhti-kesäkuussa 281 miljoonaa euroa, eli 11 prosenttia yksikön liikevaihdosta.

Inderesin analyytikoiden mukaan koko Nokian ja erityisesti sen verkkoyksikön tulos oli odotuksia parempi.

Nokian paikkatietopalveluita tarjoava HERE-yksikkö kasvatti Surin mukaan osuuttaan erityisesti autoteollisuudessa. Nokia raportoi myyneensä navigointilaitteiden karttalisenssejä yhteensä 3,3 miljoonaan uuteen autoon kvartaalilla. Kasvua viime vuoteen on yli 10 prosenttia.

Koko Nokian tulos oli huhti-kesäkuussa 347 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 0,06 euroa per osake. Tulos laski noin 19 prosenttia viime vuodesta.

Myös Nokian liikevaihto laski viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna ja oli nyt 2,9 miljardia euroa.

Uusi Suomi käyttää jutuissaan Nokian ilmoittamia laimennettuja ei-IFRS-lukuja.

Microsoft, Nokia, Nokian tulevaisuus, Nokian tulos, Pörssi, Raha, Talous, Teemu J. Kammonen, Raha
Nokian tulos: 347 milj. €
Sisältö:

Nokia on tehnyt huhti-kesäkuussa tulosta 347 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos on 0,06 euroa. Yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljardia euroa.

Viime vuoteen verrattuna (430 milj. euroa) tulos oli 19 prosenttia alempi. Yhtiön liikevaihto laski viime vuoden toisesta neljänneksestä 11 prosenttia eli noin 300 miljoonalla.

Nokian nettokassa oli kesäkuun lopussa yhteensä 6,5 miljardia euroa.

Uusi Suomi käyttää jutuissaan Nokian ilmoittamia laimennettuja ei-IFRS-lukuja.

Nokia, Nokian tulevaisuus, Nokian tulos, Raha, Talous, Uusi Suomi, Raha
Kiinnostaako Nokia enää ketään? – 2 tärkeää asiaa julki torstaina
Sisältö:

Matkapuhelinliiketoiminnasta keväällä luopuneen Nokian torstainen tulosjulkistus on ennakkoraporttien valossa häviävän pieni tapahtuma.

Kun matkapuhelimia valmistava Nokia julkisti tuloksensa, jokainen vähänkään mobiilialaa seuraava analyytikko raportoi odotuksiaan jo viikko ennen h-hetkeä. Nyt ennakkokatsausten määrä on lähes nollassa. Jopa isot amerikkalaiset investointipankit ovat vaitonaisia Nokia-odotuksistaan, vaikka Nokian suurimmat omistajat ovat edelleen amerikkalaisia rahastoja.

-Nokian huomiseen tulokseen kohdistuvat odotukset ovat maltillisia. Verkkojen tulos tulee heikentymään vahvaan vertailukauteen nähden, Inderesin analyytikot ennakoivat Twitterissä

Verkkovalmistajaksi kutistuneen Nokian huhti-kesäkuun raportissa analyytikoita ja sijoittajia kiinnostaa kaksi asiaa.

-Kaikkein tärkeimmät asiat ovat verkkoliiketoiminnan eli Networksin marginaalit sekä yhtiön ohjeistus. Jos ohjeistus ei pysy ennallaan, se on iso yllätys markkinoille, Nordean analyytikko Sami Sarkamies sanoo uutistoimisto Direktille.

Ruotsalaisen SME Direktin kokoaman analyytikkoennusteen mukaan Networksin liikevoittomarginaalin odotetaan huhti-kesäkuussa pudonneen 7,6 prosenttiin edellisen kvartaalin 9,3 prosentista. Lisäksi Nokia on ohjeistanut Networksin liikevoittomarginaalin asettuvan 5-10 prosentin haarukan ylälaitaan tänä vuonna.

Ruotsissa nyky-Nokian tulos on aikaisempaa suuremman mielenkiinnon kohteena, sillä Nokia kilpailee nyt suoraan ruotsalaisen verkkomarkkinoiden ykkösen Ericssonin kanssa.

Toki myös Suomessa Nokialla on vankka asema piensijoittajien suosikkikohteena. Nettipankki Nordnetin aikaisemmin tällä viikolla julkistaman kyselyn mukaan 44 prosentilla Nordnetin kautta osakekauppaa käyvillä on ainakin yksi Nokian osake salkussaan. 

Nokian tulos julkistetaan kello 8 torstaiaamuna.

Katja Rapeli, Nokia, Nokian osavuosikatsaus, Raha, Talous, Raha