Torstai 24.7.2014

Uusi Suomi uutiset

Nokia on taas Suomen kallein – tässä selitys rajulle nousulle
Sisältö:

Nokia on aamulla julkistamansa osavuosikatsauksen jälkeen palannut markkina-arvolla mitattuna arvokkaimmaksi suomalaisyhtiöksi. Nokian osake on Helsingin pörssissä 7,5 prosentin nousussa 6,15 eurossa.

Nokian markkina-arvo tämän hetken osakekurssilla on 21,5 miljardia euroa. Se ohitti markkina-arvossa aamulla Sammon, jonka markkina-arvo on 21,3 miljardia euroa. Nokian edelle kiilaavat edelleen myös Helsinkiin listatut mutta Ruotissa kotipaikkaansa pitävät Nordea ja TeliaSonera.

Analyytikoille kurssinousu ei tullut yllätyksenä, sillä osavuosikatsaus piti sisällään kaksi suurta positiivista yllätystä.

-Kaikin puolin erittäin vahva raportti. Selkein positiivinen yllätys oli verkkolaiteliiketoiminnan puolella.  Networksiin kannattavuus oli 11 prosenttia, kun markkinaodotukset olivat siellä 7 prosentin tuntumassa, Inderesin analyytikko Mikael Rautanen sanoo videokommentissaan

Hänen mukaansa erityisen mielenkiintoista on se, että vielä keväällä tammi-maaliskuun tulosjulkistuksen yhteydessä Nokia ennakoi Networksin kannttavuuden heikkenevän toisella vuosineljänneksellä. Tammi-maaliskuussa liikevoittomarginaali oli 9 prosenttia.

Hyvien lukujen lisäksi Nokia myös nosti arviotaan Networksin koko vuoden kannattavuudesta.  Kannattavuuden odotetaan nyt asettuvan 5-10 prosentin yläpäähän tai ylittävän sen hieman. Aikaisemmin ohjeistettiin kannattavuuden olevan 5-10 prosentin haarukan yläpäässä.

-Tämä oli rapostissa vielä kirsikkana kakun päällä, Rautanen toteaa.

Hänen mukaansa sekä Nokian nyt kertomat odotuksia paremmat uutiset että verkkolaitemarkkinan ykkösen Ericssonin viikko sitten julkistama odotuksia parempi katsaus kertovat selkeän viestin siitä, että verkkolaitemarkkina on pikku hiljaa piristymässä ja elpymässä.

Nordean analyytikko Sami Sarkamies kuitenkin pohtii jo sitä, kuinka kestävällä tasolla kannattavuus on.

-Yhtiössä on ollut paljon kululeikkauksia ja lisäksi yhdestä liiketoiminnasta on luovuttu kokonaan. Nähtäväksi jää, kuinka kestävää marginaalien parantuminen on vuoden 2014 jälkeen, hän kommentoi Bloombergille

helsingin pörssi, Katja Rapeli, Mikael Rautanen, Nokia, Nokian osake, Raha, Sami Sarkamies, Talous, Raha
Synkkä luku Suomestai: 11 000 yritystä lopetti
Sisältö:

Uusia yrityksiä on Suomessa entistä vähemmän.

Aloittaneiden yritysten määrä väheni 10,3 prosenttia vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaa verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 neljännellä neljänneksellä toimintansa lopetti 11 304 yritystä. Vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 8710 uutta yritystä aloitti toimintansa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Eniten uusia yrityksiä perustettiin kaupan toimialalla, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialalla ja rakentamisen toimialalla. Samoilla toimialoilla lopetti eniten yrityksiä vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

 

Raha, Uusi Suomi, yrittäjä, Yrittäjä, Yritys, Raha
Danske Bank luukutti huipputuloksen: + 88 %
Sisältö:

Danske Bank on julkistanut tänään erittäin hyvän tuloksen. Yhtiö joutui korjaamaan ylöspäin ennustetta tämän vuoden tuloksesta.

Tammi-kesäkuussa 2014 Danske kirjasi 920 miljoonan euron nettotuloksen. Kasvua viime vuoteen oli 88 prosenttia. Dansken oman pääoman tuotto oli 9,2 prosenttia (viime vuonna 5,2 prosenttia).

Hyvä tulos johtui siitä, että Danske Bank onnistui vähentämään kulujaan ja alaskirjauksiaan. Pankkiyhtiö antaa tunnustusta myös makrotalouden paranemiselle.

Danske arvioi, että vuoden 2014 nettotulos on jotain 1,3 miljardin ja 1,7 miljardin euron välillä. Tämä on 100 miljoonaa enemmän kuin mitä aiemmin on ennustettu. Yhtiö ennustaa, että tulos tulee olemaan vaihteluvälin yläpäässä.

Danske Bank, Danske Bankin tulos, Osavuosikatsaus, Pörssi, Raha, Talous, Teemu J. Kammonen, Raha
Tässä 2 tärkeintä tietoa Nokiasta
Sisältö:

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri odottaa yhtiönsä pääsevän vuonna 2014 verkkolaitteiden liiketoiminnassa tavoitteiden yläpäähän. Nokia Networks pitkän aikavälin tavoite on 5-10 prosentin kannattavuus. Surin mukaan Nokia Networksin kannattavuus voi jopa ylittää tavoitteen.

Networks on nykyisen Nokian pääasiallinen tulonlähde. Yhtiö myi tappiollisen matkapuhelinyksikkönsä keväällä Microsoftille. Puhelimet aiheuttivat heti Microsoftille noin 0,11 dollarin pudotuksen osakekohtaiseen tulokseen.

Verkkolaiteyksikön operatiivinen kannattavuus oli huhti-kesäkuussa 281 miljoonaa euroa, eli 11 prosenttia yksikön liikevaihdosta.

Inderesin analyytikoiden mukaan koko Nokian ja erityisesti sen verkkoyksikön tulos oli odotuksia parempi.

Nokian paikkatietopalveluita tarjoava HERE-yksikkö kasvatti Surin mukaan osuuttaan erityisesti autoteollisuudessa. Nokia raportoi myyneensä navigointilaitteiden karttalisenssejä yhteensä 3,3 miljoonaan uuteen autoon kvartaalilla. Kasvua viime vuoteen on yli 10 prosenttia.

Koko Nokian tulos oli huhti-kesäkuussa 347 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 0,06 euroa per osake. Tulos laski noin 19 prosenttia viime vuodesta.

Myös Nokian liikevaihto laski viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna ja oli nyt 2,9 miljardia euroa.

Uusi Suomi käyttää jutuissaan Nokian ilmoittamia laimennettuja ei-IFRS-lukuja.

Microsoft, Nokia, Nokian tulevaisuus, Nokian tulos, Pörssi, Raha, Talous, Teemu J. Kammonen, Raha
Nokian tulos: 347 milj. €
Sisältö:

Nokia on tehnyt huhti-kesäkuussa tulosta 347 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos on 0,06 euroa. Yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljardia euroa.

Viime vuoteen verrattuna (430 milj. euroa) tulos oli 19 prosenttia alempi. Yhtiön liikevaihto laski viime vuoden toisesta neljänneksestä 11 prosenttia eli noin 300 miljoonalla.

Nokian nettokassa oli kesäkuun lopussa yhteensä 6,5 miljardia euroa.

Uusi Suomi käyttää jutuissaan Nokian ilmoittamia laimennettuja ei-IFRS-lukuja.

Nokia, Nokian tulevaisuus, Nokian tulos, Raha, Talous, Uusi Suomi, Raha
Kiinnostaako Nokia enää ketään? – 2 tärkeää asiaa julki torstaina
Sisältö:

Matkapuhelinliiketoiminnasta keväällä luopuneen Nokian torstainen tulosjulkistus on ennakkoraporttien valossa häviävän pieni tapahtuma.

Kun matkapuhelimia valmistava Nokia julkisti tuloksensa, jokainen vähänkään mobiilialaa seuraava analyytikko raportoi odotuksiaan jo viikko ennen h-hetkeä. Nyt ennakkokatsausten määrä on lähes nollassa. Jopa isot amerikkalaiset investointipankit ovat vaitonaisia Nokia-odotuksistaan, vaikka Nokian suurimmat omistajat ovat edelleen amerikkalaisia rahastoja.

-Nokian huomiseen tulokseen kohdistuvat odotukset ovat maltillisia. Verkkojen tulos tulee heikentymään vahvaan vertailukauteen nähden, Inderesin analyytikot ennakoivat Twitterissä

Verkkovalmistajaksi kutistuneen Nokian huhti-kesäkuun raportissa analyytikoita ja sijoittajia kiinnostaa kaksi asiaa.

-Kaikkein tärkeimmät asiat ovat verkkoliiketoiminnan eli Networksin marginaalit sekä yhtiön ohjeistus. Jos ohjeistus ei pysy ennallaan, se on iso yllätys markkinoille, Nordean analyytikko Sami Sarkamies sanoo uutistoimisto Direktille.

Ruotsalaisen SME Direktin kokoaman analyytikkoennusteen mukaan Networksin liikevoittomarginaalin odotetaan huhti-kesäkuussa pudonneen 7,6 prosenttiin edellisen kvartaalin 9,3 prosentista. Lisäksi Nokia on ohjeistanut Networksin liikevoittomarginaalin asettuvan 5-10 prosentin haarukan ylälaitaan tänä vuonna.

Ruotsissa nyky-Nokian tulos on aikaisempaa suuremman mielenkiinnon kohteena, sillä Nokia kilpailee nyt suoraan ruotsalaisen verkkomarkkinoiden ykkösen Ericssonin kanssa.

Toki myös Suomessa Nokialla on vankka asema piensijoittajien suosikkikohteena. Nettipankki Nordnetin aikaisemmin tällä viikolla julkistaman kyselyn mukaan 44 prosentilla Nordnetin kautta osakekauppaa käyvillä on ainakin yksi Nokian osake salkussaan. 

Nokian tulos julkistetaan kello 8 torstaiaamuna.

Katja Rapeli, Nokia, Nokian osavuosikatsaus, Raha, Talous, Raha
”Oulussa on koettu 2 vuoden kujanjuoksu”
Sisältö:

Synkät uutiset Broadcomilta tänään ja ja Microsoftilta viime viikolla ovat työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan Suomelle ja erityisesti Oululle vakava isku.

Broadcom kertoi tänään lopettavana Oulun yksikkönsä, joss työskentelee 430 henkilöä. Viime viikolla Microsoft kertoi lakkauttavansa Oulun puhelinkehitystä tekevän yksikkönsä osana jättimäisiä irtisanomisiaan. Microsoftin irtisanomiset koskevat noin 500 henkeä Oulussa.

– Oulussa on koettu kahden vuoden kujanjuoksu, ensin Nokia, ja nyt viikon sisään Microsoft ja Broadcom, Ihalainen kommentoi.

Hän sanoo, että nyt on tärkeää tukea Nokiankin myötä syntyneitä pk- ja kasvuyrityksiä sekä huolehtia riittävästä tuesta viennin edistämiseksi.

Oulu on jo aiemmin nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi, mikä mahdollistaa muuta maata kattavammat investointituet. Myös EU-rahastoja aiotaan hyödyntää elinkeino- ja työllisyystoimien tukena.

Broadcom, Lauri Ihalainen, Microsoft, Nokia, Oulun irtisanomiset, Raha, Talous, Uusi Suomi, Raha
Kova lupaus: Nokia-kännykät plussalle 2016
Sisältö:

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan viime keväänä ostaneen Microsoftin  talousjohtaja Amy Hood ennakoi kännykkäyksikön yltävän nollatulokseen vuonna 2016.

Nokialta ostettu kännykkäbisnes teki Microsoftin mukaan tappiota huhti-kesäkuussa 692 miljoonaa dollaria. Lumia-puhelimia myytiin 5,3 miljoonaa kappaletta. Lukujen valossa ei ole ihme, että Microsoft kertoi viime viikolla rajuista ex-nokialaisia koskevista irtisanomisista.

-Nokia on edelleen musta pilvi Microsoftin yllä. Sen vuoksi (toimitusjohtaja Satya) Nadella ryhtyi toimeen, FBR Capital Marketsin analyytikko Daniel Ives kommentoi Bloombergille

Microsoft, Microsoft, Nokia, Raha, Talous, Uusi Suomi, Raha
Asiantuntija ihmettelee suomalaisia: “Osittain harhaa”
Sisältö:

Nordean osakestrategi Kristian Tammela ihmettelee suomalaisten sijoittajien kiintymystä kotimaisiin yhtiöhin.

-Suomalaiset sijoittajat suosivat edelleen vahvasti kotimaisia yhtiöitä, vaikka Helsingin pörssin osuus globaaleista osakemarkkinoista on vaivaiset 0,3 prosenttia markkina-arvolla mitattuna. Kärjistäen voisi siis todeta, että moni suomalainen sijoittaja sulkee lähtökohtaisesti 99,7 prosenttia sijoitusmahdollisuuksista pois, Tammela toteaa blogissaan

Tammela uskoo tämän johtuvan siitä, etä monen mielestä kotimaisen pörssin yhtiöitä on helpompi seurata ja yhtiöt tuntuvat tutummilta.

-Väitän, että tämä on osittain harhaa, sillä yhtiöiden seuraaminen on nykyään hyvin helppoa netin kautta ja kaupankäynti ulkomaisilla osakkeilla varsin vaivatonta.

Tammela mainitsee esimerkkinä virvoitusjuomajätti Coca-Colan, jonka tuotteiden ja liiketoiminnan hän uskoo olevan monelle tutumpia kuin esimerkiksi kotimaisen pörssiyhtiön Vaconin taajuusmuuntajat.

- Nämä eivät tietenkään ole suoraan vertailukelpoisia, mutta käytämme joka päivä paljon erilaisia tuotteita ja elämme niiden ympäröiminä. Näitä tuotteita valmistaviin yrityksiin voi myös sijoittaa.

Hän korostaa, että tutut tuotteet eivät tee niiden valmistajista automaattisesti houkuttelevia sijoituskohteita.

-Tärkeintä onkin oman horisontin laajentaminen. 

helsingin pörssi, Kristian Tammela, Osakesijoittaminen, Osakesijoittaminen, Raha, Talous, Uusi Suomi, Raha
Suomalaisyhtiö hurjassa huhumyllyssä – Jopa 19 %:n nousukiidossa
Sisältö:

Liuskekaasun varassa kasvava skotlantilaisyhtiö Weir Group havittelee jo toista suomalaisyhtiötä omistuksenseensa. Nyt Weir aikoo markkinahuhujen mukaan tehdä ostotarjouksen kaivosteknologiayhtiö Outotecista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä brittilehti Daily Mail, jonka mukaan Weir suunnittelee maksavansa yhdestä Outotecin osakkeesta 12 euroa.  Vielä eilen Outotecin osakkeella käytiin Helsingin pörssissä kauppaa alle 8 euron hinnalla. 

Outotecin osake lähti hurjaan nousukiitoon pörssin avauksessa tänään brittilehden uutisen vuoksi. Osake oli parhaimmillaan 19 prosentin nousussa. Puolenpäivän aikaan osake oli 10 prosentin nousussa 8,4 eurossa. Outotec on tänään kiilannut pörssin vaihdetuimmaksi ohi Nokian.

Suomalaisyhtiö tiedotti aamupäivällä, ettei se ole saanut yhteydenottoja tai ostotarjousta Weiriltä.

-Jos tämäntyyppisiä ehdotuksia tulee, Outotecin hallitus arvioi ne perusteellisesti ja tiedottaa asiasta pörssitiedotteella, tiedotteessa sanotaan.

Weir yritti keväällä ostaa toisen suomalaisen konepajakonsernin Metson. Metson omistajat hylkäsivät korotetunkin ostotarjouksen toukokuun lopulla. 

Helsingin pörssi, Katja Rapeli, Outotec, Raha, Talous, Weir Group, Raha
Taas kauhu-uutinen Ouluun – Kaleva: Nyt kenkää 430 ihmiselle
Sisältö:

Rensas Mobilelta modeemien valmistuksen ostanut amerikkalainen Broadcom lopettaa Oulun yksikkönsä, kertoo Kaleva.

Broadcomin yksikössä työskentelee 430 henkilöä. Lakkautus liittyy Broadcomin päätökseen lopettaa LTE-modeemien valmistus ja kehitys maailmanlaajuisesti. Kaikkiaan yhtiö irtisanoo 2 500 henkeä.

Viime viikolla Microsoft ilmoitti lakkauttavansa Oulun puhelinkehitykseen keskittyvän yksikkönsä. Microsoftin irtisanomiset koskevat noin 500 henkeä Oulussa.

Toimitus on korjannut jutussa olleen virheellisen tiedon. Broadcomilla ei ole Oulussa tehdasta, vaan tuotekehitysyksikkö.

Broadcom, Irtisanomiset, Oulu, Oulun irtisanomiset, Raha, Renesas, Taantuma, Talous, Teemu J. Kammonen, YT-neuvottelut, Raha
Nokian puhelimet pilasivat nyt Microsoftin tuloksen
Sisältö:

Puhelinliiketoiminta aiheutti Microsoftin neljännesvuoteen noin 7 prosentin eli yli 200 miljoonan euron loven. Yhtiön nettotulos oli huhti-kesäkuussa 4,6 miljardia dollaria eli noin 3,4 miljardia euroa.

Osakekohtaiseksi tulokseksi tuli näin 0,55 dollaria. Nokia-kauppa ei ainakaan heti alussa ollut Microsoftin kannalta hyvä. Ilman puhelintuotantoa yhtiön osakekohtainen tulos olisi nimittäin ollut jopa 0,66 dollaria.

Tätä taustaa vasten ei ole ihme, että Microsoft julkisti viime viikolla valtavat leikkaukset puhelinyksikön toimintaan.

Microsoft myi yli 5 miljoonaa Lumia-puhelinta ja 30 miljoonaa peruspuhelinta kvartaalilla. Määrä on suunnilleen sama kuin mitä Nokia on myynyt viime vuoden aikana.

Jatkossa Microsoft keskittyy puhelinpuolella kalliisiin Windows-puhelimiin. Puhelinyksikön 12 500 työntekijän irtisanomiset kohdistuvat pääasiassa peruspuhelinten valmistukseen, josta yhtiö aikoo luopua kokonaan.

Osavuosikatsauksen yhteydessä Microsoft ilmoitti myös yhdistävänsä lopullisesti Windowsin versiot yhdeksi universaaliksi käyttöjärjestelmäksi. Lisää Windows-muutoksesta tässä jutussa.

Internet ja digi, Matkapuhelimet, Microsoft, Nokia, Osavuosikatsaus, Pörssi, Raha, Talous, Teemu J. Kammonen, Raha
Microsoftilta massiivinen Windows-pommi
Sisältö:

Tästä saatiin jo ennakkotietoja viime torstaina, kun Microsoft julkisti lähinnä entiseen Nokian matkapuhelinyksikköön kohdistuvista jättipotkuista. Nyt asia on kuitenkin varma: jatkossa on olemassa vain yksi Windows.

Jo torstaina Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella puhui ”universaalista Windowsista”. Viime yönä, yhtiön osavuosikatsauksen julkistamistilaisuudessa ajatukselle saatiin vahvistus.

- Seuraava Windowsin versio tulee virtaviivaistamaan kolmesta käyttöjärjestelmästä yhdeksi, Nadella sanoi sijoittajille The Verge –verkkolehden mukaan.

Aiemmin Microsoft on kehittänyt rinnakkain kolmea käyttöjärjestelmää: tietokoneille, tableteille ja älypuhelimille.

- Meillä on nyt yksi tiimi, joka kehittää yhteistä arkkitehtuuria, Nadella sanoi ja kumosi samalla edeltäjänsä Steve Ballmerin kehitysstrategian.

Microsoftin odotetaan julkistavan Windows-käyttöjärjestelmänsä seuraava versio ensi vuonna.

Nadella on laittanut Microsoftin johdossa tuulemaan. Hän otti yhtiön ohjakset talvella ja on jo tehnyt lukuisia muutoksia edeltäjänsä Ballmerin strategiaan.

Ensimmäinen suuren luokan muutos olivat viime viikon jättipotkut sekä ilmoitus laitepuolen, älypuhelinten ja pelikonsolien roolin pienenemisestä yhtiössä. Nyt yksi universaali Windows tekee ohjelmistokehittäjien työn helpommaksi.

Esimerkiksi Apple pitää edelleen erillään tietokoneille ja mobiililaitteille suunnitellut käyttöjärjestelmänsä. Google puolestaan on kehitellyt tietokoneille Chome-käyttöjärjestelmää, mutta se ei ole ottanut tulta alleen. Googlen menestys perustuu lähinnä tableteille ja älypuhelimille suunniteltuun Androidiin.

Sovelluskehityksen vaisu suosio Windows-puhelimille on ollut yksi syy, miksi Microsoftin kännykkä-Windows ja sitä myöten Windows-puhelimet eivät ole menestyneet kansainvälisessä kilpailussa.

Microsoft julkisti viime yönä osavuosikatsauksensa. Yhtiön liikevaihto oli huhti-kesäkuussa noin 23 miljardia dollaria ja tulos 4,6 miljardia dollaria.

Microsoft kertoi myyneensä kolmen kuukauden aikana 5,8 miljoonaa Lumia-älypuhelinta ja 30,3 miljoonaa halvempaa puhelinta. Kerta on ensimmäinen, kun Microsoft raportoi Nokian entisen matkapuhelinyksikön luvut ominaan.

Lisää Microsoftin tuloksesta tässä jutussa.

Apple, Digi, Google, Internet ja digi, Internet ja digi, Microsoft, Microsoftin tulevaisuus, Microsoftin tulos, Nokia, Raha, Satya Nadella, Steve Ballmer, Talous, Teemu J. Kammonen, tietokoneet, Raha
Moskovassa yllättävä käänne – “Toivo parasta, varaudu pahimpaan”
Sisältö:

Moskovan pörssin ruplamääräinen Micex-indeksi päätyi tänään yllättäen nousuun ensimmäisen kerran kuuden päivän laskuputken jälkeen. Indeksi nousi 1,6 prosenttia.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemien analyytikoiden mukaan nousun syynä oli se, että separatistit luovuttivat viime viikon torstain lentoturmassa kuolleiden ruumiit kansainväliselle tutkijaryhmälle Ukrainassa. Asiantuntijat eivät usko nousun kestävän.

-Tänään nähtiin toipumista kuuden laskupäivän ja todella negatiivisen uutisvirran jälkeen. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Venäjä yrittää todistaa viattomuuttaa, sitä uhkaavat nyt uudet pakotteet, Alfa Capital Partnerin Vladimir Bragin kommentoi Bloombergille

Tieto EU:n ulkoministereiden sopimista uusista pakotteista tuli Moskovan pörssin sulkeutumisen jälkeen. Analyytikot varoittavat sijoittajia muutenkin niin sanotusta geopoliittisesta riskistä.

Ukrainan kriisi on iskenyt kovaa Moskovan pörssiin koko tämän vuoden ajana. Bloomberg laskee, että kriisin kärjistyttyä helmikuussa Micex-indeksin arvosta on sulanut 28 miljardia dollaria eli noin 21 miljardia euroa.

-Markkinoilla on selvä viesti Venäjälle: sen ei haluta sulkevan itseään globaaleilta markkinoilta. Voi olla, että Vladimir Putin uskoo toimiensa olevan oikeutettuja, mutta niiden lasku kasvaa joka kuukausi, Kapital Asset Managementin salkunhoitaja Aleksei Belkin kommentoi.

Maailman suurimpiin varainhoitajiin kuuluvan amerikkalaisen BlackRockin päästrategi Russ Koesterich arvioi Uudelle Suomelle lähettämässään katsauksessa, että viime viikon torstain lentoturma oli karu muistutus sijoittajille siitä, ettei Ukrainan kriisi missään nimessä ole ohi.

-Geopoliittinen riski markkinoilla on jälleen selvässä kasvussa.  Ukrainan tapahtumien lisäksi meillä on käsissämme Irakin tilanne ja Israelin maahyökkäys Gazaan, hän muistuttaa.

Koesterichilla on selvä ohje sijoittajille.

-Toivo parasta ja varaudu pahimpaan. 

Katja Rapeli, Moskovan pörssi, Pörssi, Raha, Talous, Raha
Suomelle virallinen varoitus Venäjä-pakotteista: “Voisivat entisestään heikentää”
Sisältö:

Luottoluokittaja Moody’s on julkistanut Suomea koskevan katsauksen, joka ei kuitenkaan ole kannanotto Suomen luottoluokitukseen. Moody’sin luottoluokitus Suomelle on AAA vakain näkymin.

Raportin kirjoittaneen varatoimitusjohtaja Kristin Lindowin mukaan Suomen talouden kasvumahdollisuudet ovat vakavasti heikentyneet. Ongelmia pahentaa Lindowin mukaan toisaalta rakenteellinen työttömyys ja toisaalta pula ammattitaitoisesta työvoimasta.

Lindow varoittaa myös mahdollisten uusien, entistä tiukempien Venäjä-pakotteiden vaikutuksesta Suomeen.

-Ne voisivat entisestään heikentää Suomen taloutta, hän sanoo.

Moody’s ottaa kanta Suomen luottoluokitukseen seuraavan kerran 3. lokakuuta. Lindow sanoo tänään julkistetussa katsauksessaan, että luokitus voi tulevaisuudessa laskea, jos Suomen julkisen talouden tila heikkenee nykyisestä.

Katja Rapeli, Kristin Lindow, Luottoluokitus, Moody's, Raha, Suomen talous, Talous, Raha