Sunnuntai 25.2.2018

Uusi-Suomi urheilu-uutiset

Subscribe to syöte Uusi-Suomi urheilu-uutiset
Syötteen kokonainen osoite. 5 min 8 s sitten

Krista Pärmäkoski hämmästeli mitalisaalistaan - Itävaltalainen eksymistään

47 min 32 s sitten

Suomalaisviikonloppu Pyeongchangin olympialaisissa oli riemukas. Lauantaina Iivo Niskanen hiihti 50 kilometrillä olympiakultaa ja sunnuntaina Krista Pärmäkoski hiihti 30 kilometrillä olympiahpopeaa.

Pärmäkoski voitti Pyeongchangissa hopeansa lisäksi kaksi pronssimitalia. Hän voitti puolet Suomen joukkueen mitaleista.

- En olisi uskonut. Kolme henkilökohtaista mitalia. Tavoitteena oli saavuttaa yksi ja nyt mä saavutin niitä kolme, Pärmäkoski hehkutti.

Marit Björgen voitti 30 kilometriä ylivoimaisesti. Pärmäkosken mukaan Björgen karkasi odotettua aikaisemmin.

Krista Pärmäkoskelle hopeaa

3 tuntia 57 min sitten

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt hopealle naisten 30 kilometrin kilpailussa Pyeongchangin olympialaisissa. Kultaa hiihti Norjan Marit Björgen.

Pärmäkoskella on myös pronssimitali yhdistelmähiihdosta ja väliaikalähtökilpailusta. 

Suomen olympiajoukkueen mukaan edellisen kerran kolme mitalia samoissa olympialaisissa voitti Marja-Liisa Kirvesniemi Sarajevossa 1984.

Venäjälle kiekkokultaa olympialipulla toisen kerran

4 tuntia 29 min sitten

Ei ollut yllättävää, että Venäjän olympiaurheilijat, lyhenteeltään OAR, voitti kultaa miesten jääkiekkoturnauksessa Pyeongchangissa. Yllättävää kuitenkin oli, että venäläiset voittivat loppuottelussa Saksan 4-3 vasta jatkoajalla.

Saksan Dominik Kahun ja Jonas Müller maalasivat joukkueensa kolmannessa erässä 3-2 -johtoon. Viimeisellä minuutilla Nikita Gusev tasoitti kuitenkin 3-3:een Venäjän pelattua ilman maalivahtia.

Olympiakullan ratkaisseen maalin viimeisteli Kirill Kaprizov. Maalin syötti Nikita Gusev, jonka tehopisteet loppuottelusta olivat 2+2.

Iivo Niskanen pelasti Suomen olympialaiset – ”Känniministerit” alittivat riman

La, 02/24/2018 - 20:19

Pyeongchangin olympiakisoissa Suomi oli ennen lauantaina ohjelmassa ollutta 50 kilometrin hiihtoa saavuttanut neljä pronssimitalia. Mitaleja roppakaupalla kahmineissa Norjassa ja Ruotsissa Suomen surkealle tasolle naureskeltiin, kunnes lauantaina Iivo Niskanen hiihti viidelläkympillä olympiakultaa.

Niskasen kultamitalin myötä Suomen olympiajoukkue voi palata kotiin pää pystyssä. Paljon parjattu joukkueenjohtaja ja huippu-urheilupomo Mika Kojonkoskikin välttänee pahimmat teilaukset sosiaalisessa mediassa.

Kanada sai lohdutusmitalit - Saksa-tappio näytti harmittavan

La, 02/24/2018 - 19:36

Kanada voitti olympiajääkiekossa pronssia. Tshekki jäi pronssipelissä Kanadan jalkoihin maalein 4-6.

Kanada oli perjantaina hävinnyt välieräottelussa Saksalle 3-4. Vaikka NHL-pelaajat eivät Pyeongchangin olympiakisoihin saaneet osallistua, on Saksa-tappiota Kanadan mediassa luonnehdittu häpeälliseksi.

Mitenkään riemukkaan oloisina kanadalaispelaajat eivät pronssiottelun jälkeen olleet. Kanadan hyökkääjä Quinton Howden myönsi, ettei latautuminen pronssiotteluun ollut todellakaan helppoa.

Iivo Niskanen hiihti olympiakultaa: "Kyllä se on minulle iso juttu"

La, 02/24/2018 - 12:41

Iivo Niskanen juhlii 50 kilometrin hiihdon olympiavoittoa. Hän on ensimmäinen suomalainen maastohiihdon kultamitalisti 20 vuoteen.

Niskaselta kisa oli väkevä esitys.

- Aamulla kun heräsin, huokaisin helpotuksesta, että olen terve ja pystyn mittaamaan kaiken, mitä on miehessä annettavaa, hän sanoi.

Venäjän Aleksander Bolshunov ei kyennyt vastaamaan Niskasen loppukiriin jäi hopealle. Niskanen ei ollut huolestunut venäläisen uhasta.

Sauli Niinistö onnitteli Iivo Niskasta: ”Kun pää ja kroppa pelasivat, meni muilta sukset alta”

La, 02/24/2018 - 10:11

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on onnitellut sosiaalisessa mediassa olympiakultaa hiihtänyttä Iivo Niskasta.

– Iivo rakenteli uskomattoman hienon kisan ja loistavan voiton. Kun pää ja kroppa pelasivat, meni muilta sukset alta. Kiitos, Iivo, Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

 

Iivo Niskanen hiihti olympiakultaa: ”Aivan uskomaton taistelu - kuninkuusmatkan kultaa Suomeen!!!”

La, 02/24/2018 - 09:19

Iivo Niskanen on ottanut olympiakultaa Pyeongchangin kisojen 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa.

Hopealla hiihti Venäjän Aleksander Bolshunov ja pronssille Venäjän Andrei Larkov.

– Loistavaa Iivo Niskanen. Onneksi olkoon! Aivan uskomaton taistelu ja kuninkuusmatkan kultaa Suomeen, pääministeri Juha Sipilä hehkutti Twitterissä.

Edellisen kerran suomalainen mieshiihtäjä oli voittanut 50 kilometrin olympiakultaa vuonna 1960. Silloin Kalevi Hämäläinen voitti kultaa Squaw Valleyssä.

 

Saksalainen ihme jäällä – Kanadakin kaatui

Pe, 02/23/2018 - 19:46

Pyeongchangin olympiajääkiekkoturnauksessa nähtiin superyllätys, kun Saksa raivasi tiensä finaaliin. Voitettuaan aiemmissa pudotuspeleissään Sveitsin ja Ruotsin jatkoajalla, voitti Saksa välierissä Kanadan varsinaisella peliajalla 4-3.

Saksa oli johtanut ottelua 4-1. Kanadan kolmannen erän kova kiri ei riittänyt.

- 100 prosenttisen varmasti suurin hetkeni jääkiekossa, hehkutti seuratasolla Adler Mannheimissa pelaava hyökkääjä Markus Kink Sport Contentille.

Nelostila ei ollut häpeä - Suomalaiset tsemppaavat Mika Poutalaa

Pe, 02/23/2018 - 15:48

Mika Poutala oli Pyeongchangin olympiakisojen 1000 metrin pikaluistelussa 16:s. 500 metrin neljännen tilan jälkeen hänen paukkunsa eivät enää riittäneet.

- Ei tuntunut hyvältä. Jotenkin se fokus oli täysin tohon maanantaihin. Kankeaa ja tyhjää oli, eikä saanut täysillä tankkausta. En tiedä, oliko henkinen vai fyysinen. 600 metrin kohdalla oli jo sellainen fiilis, ettei tässä ole mitään annettavaa, Poutala sanoi luistelustaan.

Poutala odotti tonnilta parempaa.

Emmi Peltonen horjahti – ”Osaamistasoa parempaankin”

Pe, 02/23/2018 - 10:58

Emmi Peltonen oli Pyeongchangin olympiakisojen taitoluistelussa 20:s. Vapaaohjelma ei sujunut häneltä täydellisesti. Horjahdus verotti pisteitä.

Joka tapauksessa Peltonen oli tyytyväinen.

- Olen tosi iloinen. Sinne tuli virheitä, mutta tunnelma oli upea, ja nautin joka hetkestä. Se yksi lutz harmittaa, koska se on mennyt harjoituksissa kuin vettä vain. Siinä tuli kaatuminen, mutta sellaista se on, Peltonen sanoi.

Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio katsoi, että Peltonen sai arvokasta kokemusta.

Mari Laukkanen itki haastattelussa: "Tunnen häpeää"

To, 02/22/2018 - 20:17

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasta ei voi syyttää ainakaan selittelyistä tai tekopirteydestä. Kun Suomi oli päätynyt ampumahiihtoviestissä sijalle 15, paljolti Laukkasen epäonnistuneen ammunnan takia, saivat toimittajat haastatella itkuista Laukkasta, joka ruoski itseään kovin sanoin.

- Sanoin jossain vaiheessa, että mulle saa olla vihainen ja minun suorituksiin saa olla pettynyt. Se kuuluu urheiluun ja se on myös kestettävä, kun tähän on lähtenyt. Minulla on ollut paljon hienoja ihmisiä tukemassa. Nyt on se paikka, että minun pitää ihan itse itseni nostaa tästä, Laukkanen tilitti,

Yhdistetyssä kolme kuutostilaa - Valmentajalla kova kannanotto ikärasismiin

To, 02/22/2018 - 17:41

Suomelle yhdistetyn joukkuekisan kuutostila oli pettymys, koska etukäteen puhuttiin Suomen mitalimahdollisuuksista. Mäkisosuudella onnistuivat kuitenkin vain Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Ero mitaleille oli hiihto-osuudella liian suuri.

Eero Hirvonen oli Pyeongchangissa kuudes molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa ja kolmannen kuutostilansa Hirvonen saavutti joukkuekisasta.

Kaisa Mäkäräinen hymyssä suin - Mari Laukkanen itki

To, 02/22/2018 - 16:16

Suomi jäi naisten ampumahiihtoviestissä sijalle 15. Laura Toivanen ja Suomen toisella osuudella kärkeen nostanut Kaisa Mäkäräinen hoitivat osuutensa hyvin. Mari Laukkanen ja Venla Lehtonen tyrivät kuitenkin ammunnassa ja Suomi oli maalissa vasta 15:s.

Toisin kuin itkevä ja itseään kovasti haukkunut Laukkanen, saapui Mäkäräinen haastatteluun hymyssä suin. Mäkäräisellä kulki sekaviestissä ja viestissä ammunta paremmin kuin henkilökohtaisissa kisoissa.

Saksan jääkiekkoylläri ei pelkkää sattumaa

To, 02/22/2018 - 09:53

Pyeongchangin miesten olympiajääkiekon merkittävästä yllätyksestä vastasi Saksa voitettuaan puolivälieräottelussa Ruotsin jatkoajalla 4-3. Saksa johti ottelua 2-0 ja 3-1, eikä usko loppunut, vaikka Ruotsi kolmannessa erässä tasoitti pelin.

Saksa oli pitänyt Ruotsia kovilla alkusarjassakin. Silloin Ruotsi voitti 1-0.

Puolivälieräkarsinnassa Saksa pehmitti jatkoajalla Sveitsin 2-1. Kova ottelu ei painanut saksalaisilla jaloissa seuraavana päivänä Ruotsia vastaan.

Naisleijonat mitaleille ilman apurahojakin – Miesleijonilta perusnäyte ongelmista

To, 02/22/2018 - 09:05

Suomi saavutti jääkiekkomitalin neljänsissä perättäisissä olympiakisoissa Naisleijonien voitettua Pyeongchangin pronssiottelussa OAR:n eli Venäjän olympiaurheilijat 3-2. Mitaleille Naisleijonat ylsivät, vaikka kaikille pronssijoukkueen pelaajille ei myönnetty veikkausvoittovaroista 5000 euron apurahaa, joka olisi parantanut harjoittelumahdollisuuksia.

Vaikka taso on yhä kapea, kovenee kilpailun naisten jääkiekossa koko ajan. Pelaajat uhrasivat mitalien eteen valtavasti ja valtaosa täysin amatööripohjalta.

Leijonille tuli noutaja: ”Tehotonta oli”

Ke, 02/21/2018 - 17:37

Leijonien taival jääkiekon olympiaturnauksessa päättyi puolivälieriin. Kanada voitti 1-0.

-Tehotonta oli. Parempi voitti tänään, mutta me koettiin, että me ollaan kuitenkin todella hyvä joukkue. Harmittaa, että se jäi nyt piippuun. Ei saatu parasta irti tehollisesti, harmitteli puolustaja Sami Lepistö.

Lepistön mukaan Leijonat olisi voinut voittaa vaikka kultaa.

- On tää iso pettymys. Tässä oli hyvä tsäänssi ja meillä oli hyvä jengi, joka olisi voinut tehdä vaikka mitä.

Kanada ei Leijonia pelottanut ja paikkojakin Suomella oli.

Naisleijonille pronssia: "Tuntuu ihan tosi hienolta"

Ke, 02/21/2018 - 13:48

Suomi voitti jääkiekon naisten olympiaturnauksessa Pyeongchangissa pronssia. OAR eli Venäjän olympiaurheilijat taipui suomalaisille pronssiottelussa 2-3.

Riemua Naisleijonilla riitti.

- Tuntuu ihan tosi hienolta, hehkutti Suomen pelaaja Tanja Niskanen Sport Contentille.

Venäläiset painoivat kolmannessa erässä päälle.

- Vähän jännäksi meni. Tossa lopussa ei meinannut pysyä housuissa enää. Oli niin jännittävää. Mutta onneksi hoidettiin, helpottunut Niskanen sanoi.

Niskanen muistutti, että vastassa oli hyvä joukkue.

Mikael Granlundin terveiset Leijonille: "Toivottavasti käy hyvin"

Ke, 02/21/2018 - 11:15

Nykypäivän NHL on kuin katettu pöytä Mikael Granlundin kaltaiselle taitohyökkääjälle. Suomalaispelaajan vauhti on hurja, vaikka juuri nyt pistehana rahisee hetkellisesti kuivuuttaan.

Niin sanotun suuren työsulun (2004–2005) jälkeen NHL:ssä on suhtauduttu tiukasti kahvaamiseen ja muuhun vastustajan sääntöjenvastaiseen estämiseen. Kuluvaksi kaudeksi tuli voimaan aiempaa ankarampi linja huitomiseen.

Kaiken takana on tarve antaa taitopelaajien päästä oikeuksiinsa. Granlund tervehtii muutoksia ilolla.

Emmi Peltonen jatkoon – Lumilautailijoilla oli pienestä kiinni

Ke, 02/21/2018 - 06:50

Taitoluistelija Emmi Peltonen luisteli Pyeongchangissa lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 55,28. Siitäkin huolimatta, vaikka kaatui kerran. Peltonen sai paikan vapaaohjelmaan.

- Tuntui upealta. Oli vapautunut ja rento fiilis mennä jäälle. Sanoin itselleni, että tänne minä kuulun – annetaan palaa. Pieni kömmähdys siinä tuli, mutta se on urheilua, Peltonen sanoi.

Vapaaohjelma luistellaan perjantaina varhain aamulla Suomen aikaa. Peltonen on jo vapaaohjelmapaikallaan täyttänyt odotukset.

Sivut