Maanantai 17.12.2018

Keskituloisella kestää 30 vuotta ostaa 90 neliötä - Täällä ovat maailman kalleimmat asunnot

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.1.2017 12:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Hongkongissa (kuvassa) ja Mumbaissa ovat maailman kalleimmat asunnot tuoreen selvityksen mukaan.
|

Hongkongissa ja Mumbaissa on kaikkein kalleimmat asunnot, kertoo uutistoimisto Bloomberg Kauppalehden mukaan.

Oxford Economics vertaili asuntojen hintoja suhteessa keskipalkkoihin. Tarkastelun mukaan kalleinta asunnon ostaminen on Aasian metropoleissa. Hongkongissa, Mumbaissa, Pekingissä ja Shanghaissa paikallisessa keskituloisella kestää yli 30 vuotta ostaa noin 90 neliömetrin asunto. Tietenkin tarkoittaen asuntolainan ottoa ja sen maksamista.

Raportin kirjoittajat Tianjie He ja Louis Kuijs uskovat kuitenkin, että asuntojen kallistuminen maltillistuu tulevina vuosina ympäri Aasiaa ja jopa romahdukset ovat joillain markkinoilla mahdollisia. Nousua hillitsevät kasvava tarjonta ja muut yritykset jäädyttää markkinoita sekä muutokset ohjauskoroissa.

Matalat korot ovat kiihdyttäneet kiinteistöjen kallistumista ympäri maailmaa ja USA:n trendi nostaa ohjauskorkojaan kääntää kehityksen kallistamalla asuntolainoja. Raha myös voi myös hakeutua USA:an ohjauskoron nostojen vuoksi, mikä vaikuttaisi asuntojen hintoihin Aasiassa.

Pitkällä aikavälillä kysyntä näyttäisi olevan Aasiassa kuitenkin vahvaa, etenkin vähemmän kehittyneissä talouksissa. Päinvastoin Tokiossa ja Soulissa väestön oletetaan kutistuvan seuraavan kahdeksan vuoden aikana, mikä vähentää asuntojen kysyntää.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

Kansanedustajan luvut asumistuesta kuohuttavat – ”Verovaroja ohjataan valtaisia määriä vuokranantajille”

 
 
 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: