Sunnuntai 17.2.2019

Tuhansien eurojen kulutuspiikki: "Asuntokauppa vaikuttaa Suomen talouteen paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.11.2017 16:24
  • Kuva: Satumaari Ventelä / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa 1005, mikä oli lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
|

Lokakuu oli asuntomarkkinoilla tasainen ja vahva eri puolilla Suomea, sanoo kiinteistövälitysyritys Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa Suomessa 2901, mikä on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppa kasvoi tammi–lokakuussa lähes kolme prosenttia vuodentakaisesta, Remax kertoo tiedotteessaan.

Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa 1005, mikä oli lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

–Jokainen asuntokauppa saa aikaan tuhansien eurojen kulutuspiikin muun muassa remontteina, kalustehankintoina tai vaikka tupaantuliaisten järjestämisinä. Asuntokauppa vaikuttaa Suomen talouteen paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan, Aalto sanoo tiedotteessa.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa lähes viisi prosenttia verrattuna viime vuoden lokakuun tasoon. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli lokakuussa 2896 euroa neliöltä, kun neliöhinta vuotta aiemmin oli 2718 euroa.

Pääkaupunkiseudulla käytetyn kerrostaloasunnon neliöhinta oli lokakuussa 4546 euroa, kun vuosi sitten neliöstä sai pulittaa 4229 euroa.

Omakotitalojen kauppa sen sijaan hidastui lokakuussa syyskuusta. Remaxin mukaan syynä on talven tuoma kausivaihtelu. Keskimääräinen omakotitalon myyntiaika lokakuussa oli 122 päivää.

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit