Torstai 23.5.2019

Synkeä ennuste 500 000 suomalaisen asuinalueille – asuntojen hinnat laskevat jo 70 kunnassa

Luotu: 
9.1.2018 13:40
Päivitetty: 
9.1.2018 13:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Asunnonmyyjä voi monessa kunnassa jäädä tappiolle.
|

Asuntojen hinnat ovat laskussa 70 suomalaisessa kunnassa, käy ilmi Kiinteistömaailman selvityksestä. Kiinteistömaailman ennusteessa arvioidaan Suomen osakeasuntojen hintakehitystä vuosina 2018-2020.

– Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen tiedotteessa.

Kauppalehden mukaan lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kuitenkin alueilla, joilla asuntojen arvo on tasainen tai kasvusuuntainen.

– Omaa kotia voi perustellusti pitää jatkossakin luotettavana varallisuuden kohteena, vakuuttaa Heikkinen.

Hinnat ovat nousussa 32 kunnassa ja laskussa 70 kunnassa. Kovimmat laskijat ovat Pieksämäki (3,8 prosenttia), Salo (2,9 prosenttia), Mänttä-Vilppula (2,2 prosenttia), Parainen (2 prosenttia) ja Heinola (1,8 prosenttia).

Jyrkimmässä nousussa asuntojen hinnat ovat Helsingissä (3 prosenttia), Kokkolassa (2,4 prosenttia), Tampereella (1,6 prosenttia), Espoossa (1,5 prosenttia) ja Turussa (1,5 prosenttia).

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Eihän asia niin ole. Pitkien aikojen alueellistaminen ja hajasijoittaminenhan tämän on aiheuttanut. Alueita on tuettu verovaroin aivan älyttömin summin ja nyt kun ihmiset lähtevät liikkeelle niin tulos on tässä." Ei kannettu vesi kaivossa pysy".

Helena Siira
Vastaus kommenttiin #3

Pasi Käyhkö, voisitko esittää faktoja, sillä luultavasti olet väärässä. Mitä tukia maaseudulle on annettu viimeisen 30 v:n aikana? Tsekkaa huviksesi esim. yritystuet minne ne ovat menneet. Ne ovat menneet yrityksille kasvukeskuksissa. Ja suurimmat summat suuryrityksille vielä. Esitä siis tilastoja ja faktoja, jos lausahtelet tuollaisia mutu-juttuja.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #5

Esimerkiksi valtion verotulojen uudelleen jako kuntiin ympäri maata. Mm.espoolainen henkilö vauvasta vaariin maksaa n. 800€/v. maakuntakuntien toimintoja.
Useiden pikkukuntien pääasiallinen ansaintalogiikkahan ovat valtion tuet, joita kutsutaan myös valtion osuudeksi, kun omat verotulot ovat vähentyneet muuttotappion takia. Tämä on yksi esimerkki.

Jonne Peto

Keskustan tavoite aina ja iänkaikkiseen on ollut lypsää pks ja veronmaksajilta kaikki rahat mitä on vaan saatavilla. Nykyinen megatrendi tyhjentää maaseudun asukkaista ja ihmiset muuttavat kaupunkeihin työn ja palvelujen perässä. Mutta kepulaiset maalla, älkää olko huolissanne sillä MAAKUNTAHALLINTOA riittää täysilukuisena ajan loppuun asti.
Kysyntä nostaa pks asuntojen hintoja samalla kun maalla asunnot muuttuvat arvottomiksi.