Maanantai 20.5.2019

Tärähdys asuntomarkkinoilla: Uusien asuntojen hinnat alas koko maassa – pk-seudulla rojahdus

Luotu: 
2.5.2018 11:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Uusien asuntojen hinnat ovat nyt laskussa koko Suomessa, kertoo Tilastokeskus.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat tammi-maaliskuussa koko maassa 0,7 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,2 prosenttia ja muualla maassa 0,9 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa neljä prosenttia ja pääkaupunkiseudulla peräti 6,7 prosenttia.

Asuntoluotottaja Hypon ekonomisti Juhana Brotherus muistuttaa, että uusien asuntojen hinnat heiluvat rajusti ja kauppamäärät vaihtelevat kuukausittain. Näin ollen alkuvuoden tilasto ei hänen mukaan ole erityisen merkittävä.

– Vanhojen asuntojen hinnat kertovat kehityksestä luotettavasti: pk-seudulla hinnat +2.1%, hän lisää Twitterissä.

Uusien osakeasuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 641 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 691 euroa ja muualla maassa 3 270 euroa.

Lähde osin: Talouselämä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Kuikka

Jokaisen asunnon hinta neuvotellaan erikseen eikä "ilmaa" voi määritelmällisesti olla, koska hinta määräytyy aina neuvottelun tuloksena kulloisenkin kysyntä- ja tarjontatilanteen raameissa. Kiinteistönvälittäjän ensisijainen intressi on saada kauppa aikaiseksi, joten usein kiinteistönvälittäjät kehottavat myyjää pudottamaan hintapyyntöään.