Maanantai 24.6.2019

Havainto Suomen asuntomarkkinoista: ”Ostajan syytä olla varuillaan”

Luotu: 
13.9.2013 13:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Asuntosijoittajat ry odottaa asuntojen hintojen laskevan lievästi loppuvuodesta.

Suomen Asuntosijoittajat ry sanoo, että asunnonostajan on syytä olla nyt varuillaan. Yhdistyksen mukaan asuntomarkkinoiden yllä leijuu useita tummia pilviä.

-Asuntorahoituksen saatavuus ja ehdot ovat edelleenkin tiukentumassa. Tämä näkyy muu muassa uusien asuntolainojen kysynnän  vähenemisenä. Kiinteistövälittäjien kauppamäärät ovat selvässä laskussa  verrattuna viime vuoden vastaavien ajankohtien kauppamääriin. Tämä  heijastuu ennätyskorkeina asuntojen kohdemäärinä ja asuntojen hintojen  lievänä laskuna. Alhainen korkotasokaan ei enää elvytä asuntomarkkinaa, Asuntosijoittajien puheenjohtaja Marko Kaarto sanoo asuntomarkkinakatsauksessaan.

Hän sanoo, että erityisesti asuntosijoittajan tulisi nyt pitää tarkasti mielessä lisäksi tuleviin peruskorjauksiin  liittyvät riskit ja historiallisesti korkeat asuntojen hinnat.

-Useiden tummien  pilvien leijuessa pään päällä on olemassa myös myrskyn vaara, tämä  vaatisi kuitenkin työttömyyden nousun kaksinumeroiseksi jota ainakaan ei  vielä tällä hetkellä ole näköpiirissä, Kaarto kommentoi.

Kaarto arvioi Suomen asuntomarkkinan olevan murrosvaiheessa.

-Odotamme yleisesti ottaen asuntojen hintojen lievästi laskevan  loppuvuodesta, vaikka keskipitkällä aikavälillä asuntojen hinnat  jatkanevat nousuaan erityisesti kasvukeskuksissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: