Torstai 17.1.2019

Myymässä asuntoa? – Hyvä uutinen välityspalkkiosta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.4.2014 11:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva

Kiinteistön- ja asunnonvälityshinnat ovat jatkaneet lievää laskuaan myös vuoden 2014 tammi-maaliskuussa, kertoo Asuntojenmyynti.fi-sivustoa ylläpitävä Effortia Oy tiedotteessaan.

Effortian mukaan listahintojen laskussa näkyy ”ammattimaisen asunnonvälityksen äärimmilleen kiristynyt kilpailu”.

–Markkinan kiperästä tilanteesta kertoo jotain myös se, että omakotitalon listavälityshinta on nyt Kuopiossa lähes samalla tasolla kuin kerrostaloasunnon vastaava välityshinta Helsingissä tai Espoossa, Effortia toteaa.

Koko maan tasolla sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen arvonlisäverollisissa välityshinnoissa nähtiin vuoden ensimmäisellä kvartaalilla 0,05 prosenttiyksikön lasku vuoden 2013 viimeiseen kvartaalin tasoon verrattuna. Suurimmat laskut nähtiin Oulussa, jossa  kiinteistöjen välityshinnoissa joustettiin keskimäärin 0,16 prosenttiyksikköä viime vuoden lopun tasoon verrattuna.

Effortian hintatiedot perustuvat Asuntojenmyynti.fin tietoihin. Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Terttu Maisala

Kuka toimittaja oikein on luonut jutun?

En syytä ko.toimittajaa asiasta, mutta asia pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoista on kyllä vähän erilainen..

Mutta siitä ei saa "varmaa tietoa" ehkä haastattelemalla jotain kiinteistönvälittäjää, jolta periaatteessa suu on suljettu(eikä muutoinkaan kertoisi ns. tuntemuksiaan mahdollisista näkymistä)

Silmät vain on pidettävä auki ..