Keskiviikko 26.6.2019

Varoitus asuntovelallisille: ”Tikittää aikapommi”

Luotu: 
17.7.2014 10:14
  • Kuva: Joonas Kiminki / Uusi Suomi
    Kuva
    Taloyhtiön osakkaat eivät usein ymmärrä, miten kalliiksi asunto tulee, Isännöintiliitto kertoo.
|

Isännöintiliitto on huolissaan asunnon ostajista. Harva osakas ymmärtää, että asunnon ostohinnan lisäksi tulevat maksettavaksi myös hoito- ja korjauskustannukset, Isännöintiliitto kertoo.

–Me suomalaiset ajattelemme, että asunto on kertaostos. Kuitenkin asukas maksaa omistamansa asunnot jopa neljä kertaa. Ensin tulee ostohinta, sitten korjauskustannukset, ylläpidon aiheuttamat kulut ja lopuksi pankille maksettava korko, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä laski SuomiAreenalla eilen keskiviikkona.

Isännöintiliitto järjesti SuomiAreenalla paneelikeskustelun Taloyhtiöt tuhon tiellä.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) oli huolissaan korjausveloista.

–Kun ei ole riittävän ajoissa varauduttu niihin korjauksiin, joita tarvitaan. Erityisesti 70-luvun lähiöissä tikittää aikapommi, Kaikkonen sanoi.

Myöskään taloyhtiöt eivät usein osaa valmistautua tulevaan. Isännöintiliiton mukaan isännöitsijöistä vain 12 prosenttia arvioi, että pitkäjänteinen tulevaisuuden suunnittelu on taloyhtiöissä kunnossa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Lipponen

Onhan se järkyttävää kun yhtiövastike on jonkin n.500-1200e/kk+lainanlyhennys 700-1000kk.?
Taitaa olla isännöitsijöillä isot palkat,,,,Talonmies tulisi halvemmaksi kuin maksella isännöitsijätoimiston kalliita vuokrakuluja palkkoineen??