Lauantai 20.7.2019

Uudenmaan maakuntahallitus äänesti Malmin lentokentästä

Luotu: 
8.12.2014 14:03
Päivitetty: 
8.12.2014 17:42
|

Uudenmaan liiton maakuntahallitus on hylännyt tänään esityksen, jolla pyrittiin estämään Malmin lentokentän suunniteltu kaavamuutos.

Maakuntahallitus äänesti kokouksessaan esityksestä, jonka mukaan maakuntakaava valmisteltaisiin uudelleen siten, että Malmin kenttää ei merkittäisi taajama-alueeksi. Näin ollen lentokentän alueelle ei voitaisi tulevaisuudessa rakentaa asuntoja.

Malmin lentokentän aluetta on suunniteltu kaavoitettavaksi tulevaisuudessa taajamaksi. Lentokentälle kaavaillaan rakennettavaksi uusi asuinalue, jonne tulisi koti yli 10 000 helsinkiläiselle.

Keskustalainen Irja Ansalehto-Salmi esitti kokouksessa, että maakuntakaava valmisteltaisiin uudelleen siten, että Malmin kenttää ei merkittäisi taajamaksi. Esitystä kannattivat Pasi Salonen (ps.), Mika Raatikainen (ps.) ja Matti Enroth (kok.).

Nelikon kannattama esitys hävisi maakuntahallituksen äänestyksessä tuloksella 9-4. Kaava asetetaan nähtäville ensi vuoden alussa.

Uusi Suomi on korjannut tässä jutussa olleet virheelliset tiedot kello 17.42.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Salo

Kun siellä pääkaupunkiseudulla on pulaa asuntomaasta, niin eikö yhdelle tontille voisi rakentaa korkeamman talon. Nykyään pitäydytään usein 10 kerroksessa. Jos suomalaista tietotaitoa ei ole riittävästi, asiaan kannattaisi ehkä tutustua arabimaissa. Siellä mennään tietääkseni reilusti yli 10 kerroksen.

Petri Sakkinen

Jos asuinympäristön laatua ei huononneta, korkeammat rakennukset eivät tuo lisää tehokkuutta. Noin 5 kerroksella saadaan niin paljon asuinpinta-alaa kuin on saatavissa. Jonkin verran lisää voidaan saada oleellisesti kalliimmalla rakentamisella, esim. maanalaisella pysäköinnillä, mutta lisäys on hyvin vähäinen ja asunnot selvästi huonompia juuri talojen korkeuden vuoksi. Arabimaita ja Hong-kongia en ottaisi esimerkiksi tässäkään suhteessa, mutta mikäs estää sinua muuttamasta?

Asumiseen kaavoitetusta maasta täällä ei ole muuta pulaa kuin se, että yksityiset maanomistajat panttaavat sitä spekulatiivisesti. Kansallistaminen ratkaisisi asian hetkessä.