Perjantai 24.5.2019

Uusi avaus Suomen asuntomarkkinoille: Osa vuokratuotoista verovapaiksi?

Luotu: 
22.2.2015 19:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Strategiakonsultin mukaan yksiöstä saa Helsingissä vapailla markkinoilla 600 euron vuokratulon kuukaudessa.
Pääomatuloverotuksen muuttamisella voitaisiin saada lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoa etenkin pääkaupunkiseudulle. Näin uskoo strategiakonsultti, johtamiskouluttaja ja hallitusammattilainen Minna Isoaho Puheenvuoron blogissaan.
 
-Ehdotan, että pääomatuloverotusta uudistetaan seuraavasti: Mikäli yksityinen henkilö vuokraa omistamansa asunnon yleishyödylliselle toimijalle vähintään 23 prosenttia markkinahintaa alhaisemmalla tasolla, saa hän verovapauden asunnosta tuloutuviin vuokratuottoihin, Isoaho esittää.
 
Isoahon mukaan malli toimisi, jos todella varmistetaan vuokran olevan markkinatasoa alemman ja vuokralainen on pienituloinen tai muuten asumisen järjestämisessä apua tarvitseva henkilö. Lisäksi asunnon omistajan pitäisi tehdä yhteistyötä aidosti yleishyödyllisen vuokra-asuntoja välittävän tahon kanssa.
 
-Esimerkiksi yksiöstä saa Helsingissä vapailla markkinoilla 600 euron vuokratulon / kk. Jos asunnon omistaja tyytyy selvästi markkinahintaa alhaisempaan vuokratuloon yleishyödyllisen yhtiön kautta toimien, niin verohyödyllä kompensoidaan tuottojen menetys. Samalla saadaan markkinoille aidosti kohtuuhintaisia asuntoja ilman investointipanoksia kyseisten asuntojen rakentamiseen. Näitä asuntoja ja halukkaita vuokraajia on jo olemassa, tarvitaan vain keinot generoida niille markkinat, Isoaho kirjoittaa. 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit