Sunnuntai 21.10.2018

Poliisi: Kouvolassa autoon kuolleen koiran tapauksessa ei tapahtunut rikosta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.8.2015 10:55
  • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Uutisoimme heinäkuun alussa autoon kuolleesta koirasta. Poliisi on saanut tutkinnan valmiiksi, eikä tapauksessa ole tapahtunut rikosta.

Poliisi tutki, liittyikö Kouvolassa 3.7.2015 kauppakeskus Veturin parkkipaikalla autoon kuolleen koiran tapaukseen rikosta. Koira kuoli autoon hellepäivänä.

Poliisin mukaan koiralle tehtiin Evirassa ruumiinavaus. Eläinlääkäri on todennut, että koiralla on ollut erittäin vaikea-asteisia synnynnäisiä hengitystien rakennevaurioita. Kyseiset vaikea-asteiset kehitysvauriot ovat estäneet koiran normaalin lämmönsäätelyn ja altistaneet sydämen toimintavajaukselle. Käytännössä koira on ollut jatkuvassa hengenvaarassa jo huoneenlämmössä tai rasituksessa.

Poliisin selvityksen mukaan koiralle on jätetty autoon ilmanvaihtolaitteet puhaltamaan ja kierrättämään ilmaa, koiralle on jätetty raikasta vettä ja ihminen seuraksi, joka on pitänyt koiraa välillä auton ulkopuolella varjossa.

Asiaa tutkittiin eläinsuojelurikoksena, mikä rikoksena täyttyy vain tapauksissa milloin teko on tahallista toimintaa tai törkeää huolimattomuutta.

Poliisin selvityksessä asiassa ei ole ollut tällaista tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta. Koiran oleskelu autossa on tehty niin siedettäväksi kuin mahdollista.

Poliisi on lopettanut asian tutkimisen. Kysymyksessä ei ole rikos.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Paikat: 
Jaa artikkeli: