Keskiviikko 24.7.2019

Kelivaroitus: Maanantaina tulossa erittäin huono ajokeli osaan Suomea

Luotu: 
29.11.2015 21:41
  • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
    Kuva
|
Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä huomenna.
 
Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltapäivällä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.
 
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Karjalassa, Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi, Ilmatieteen laitos toteaa.
 
Maanantaina Suomeen saapuva matalapaine tuo mukanaan melko voimakkaita tuulia ja runsasta märkää lumisadetta, kerrotaan tiedotteessa-
 
Matalapaineen tuomat sateet tulevat näillä näkymin Pohjanmaan tienoilla pääosin lumena lämpötilan pysytellessä nollassa tai hieman sen yläpuolella.
 
Enimmillään kosteaa lunta voi kertyä Satakunnan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen pohjoisosista Pohjanmaalle ulottuvalle vyöhykkeelle maanantaipäivästä keskiviikon vastaiseen yöhön ulottuvalla ajanjaksolla jopa yli 20 cm.
 
Koska lämpötila on sateessa lähellä nollaa astetta, sateet voivat tulla suurelta osin myös vetenä.
 
Ilmatieteen laitos varoittaa myös voimakkaista tuulista.
 
Voimakkaimpia maa-alueiden tuulia, puuskissa 20 m/s, esiintyy tämänhetkisen ennusteen mukaan maanantaipäivän aikana lounais- ja etelärannikolla.
 
Puuskat saattavat aiheuttaa lähinnä rannikon läheisyydessä yksittäistä vahinkoa. Tuulet heikkenevät tiistain vastaisena yönä, Ilmatieteen laitos toteaa.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.
 
 
 
 
 
 

Yritykset: 
Jaa artikkeli: