Maanantai 22.1.2018

Kuljetusala arvostaa entistä liikenneministeriä Paula Risikkoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.1.2016 19:27
  • Kuva: SKAL / Autotoday
    Kuva
    Paula Risikko, SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola ja toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.
|
Kuljetusala on tyytyväinen edellisen hallituksen liikenneministerin Paula Risikon toimintaan.
 
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2015 Kuljetuskuutio-palkinnon varapuhemies Paula Risikolle.
 
Kuljetusalan edunvalvoja haluaa palkinnolla arvostaa Risikkoa maanteiden tavaraliikenteen yritysten kansallisten tarpeiden syvällisestä ymmärtämisestä ja tukemisesta hänen toimiessaan liikenneministerinä. 
 
Eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko toimi liikenne- ja kuntaministerinä kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015. Ministerinä hän vaikutti vahvasti kuljetusyrityksille tärkeisiin säädöksiin Suomessa ja EU-tasolla.
 
Risikon myötävaikutuksella Suomen lakiin saatiin muun muassa kuljetusyrityksen kuolinpesän oikeus jatkaa liikennettä toiminimen haltijan kuoltua. Lain ansiosta pienillä perheyrityksillä on aikaa järjestellä toimintansa uudelleen yrittäjän kuoltua. Ennen lakimuutosta yritystoiminta raukesi, vaikka perikunta olisi ollut halukas jatkamaan. 
 
- Lainsäädäntötyö on pitkäaikainen prosessi, johon kukin ministeri voi vaikuttaa. Paula Risikon edistämät linjaukset veivät toimialaa oikeaan suuntaan. Arvostamme sitä tapaa, jolla hän antoi tukensa kotimaiseen yrittäjyyteen perustuvalle maanteiden tavaraliikenteelle, puheenjohtaja Teppo Mikkola toteaa. 
 
Terveystieteiden tohtori Paula Risikko on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 ja viiden eri hallituksen ministerinä.
 
Ennen liikenne- ja kuntaministerin tehtävää hän toimi muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä (2011–2014) ja peruspalveluministerinä (2007–2010 ja 2010–2011).
 
Kuljetuskuutio-palkinto
 
Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuoden 2014 Kuljetuskuutio myönnettiin ELY-keskusjohtaja Antti Rinta-Porkkuselle.
 
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. SKAL:n jäsenkuntaan kuuluu noin 5 600 kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä.
 

Lue tästä muita juttuja SKAL:sta.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit