Sunnuntai 19.11.2017

Äiti ja 1-vuotias kuolivat autoon, kun isä puhdisti lumia auton ympäriltä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.1.2016 09:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Yhdysvalloissa sattui traaginen tapahtuma viime viikon lumimyräkän jälkeen.

Mies oli puhdistamassa lumet autonsa ympäriltä ja oli ennen sitä käynnistänyt auton. Autossa odottivat vaimo ja kaksi lasta.

Washington Post kertoo tapahtumasta, jossa äiti ja 1-vuotias poika menehtyivät. 3-vuotias tyttö selvisi hengissä, mutta hänen tilansa on jutun mukaan kriittinen.

Onnettomuus johtui siitä, että auton pakoputki oli lumen peitossa, ja autoon sisään tuli häkää. Äiti ja 1-vuotias kuolivat muutamassa minuutissa.

Häkä eli hiilimonoksidi on tappava kaasu, joka syntyy epätäydellisessä palamisessa. Kaasu on hajuton, mauton ja väritön.

Kannattaa siis puhdistaa lumet pakoputken kohdalta ensimmäiseksi. Lisäksi pitäisi varmistua, että ilma pääsee kiertämään auton ympärillä ja pakokaasut poistumaan auton luota.

Katso tästä viimeisimmät Auto-uutiset

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Paivi Lindqvist

Onko kyseessä jokin tietty automerkki? Luulisi Suomessa kuolevan tähän porukkaa joka vuosi. Niin monta kertaa on itsekin istunut sisällä autossa kun mies skrapaa laseja. Tosin luulin, että pakoputki lämmetessään sulattaa lumet? Tai auto sammuu jos pakoputki tukossa?

Mika Pirhonen

Esim. jos pakoputkisto vuotaa, pakokaasut saattavat virrata ulos auton alta tai moottoritilasta ja saattavat kulkeutua auton sisälle jostain raosta, etenkin jos lumi tiivistää ulkokuoren ja peltien, kuten ovien raot. Tässä tapauksessa on toki monta vaihtoehtoa, eikä uutisen perusteella voi päätellä mitään.

Anja Smått

Miten PERHE ON MENNYT SISÄLLE KUN AUTO ON IHAN LUMEN PEITOSSA IHMEELISTÄ . ON OLLUT TOSI NOPEA LUMISADE KUN PEITTI AUTON PERHEEN MENTYÄ SISÄÄN, KYLLÄ LUMI SULAA PAKOPUTKESTA NOPEASTI KUN AUTON MOOTTORI KÄY. IHME JUTTU KOKO ONNETTOMUUS.