Lauantai 21.10.2017

Myräkkä on täällä: Varaa tiistain työmatkaan hieman enemmän aikaa!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.2.2016 22:25
Päivitetty: 
2.2.2016 07:23
  • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
    Kuva
|
Tiistaiksi on ennustettu todella hankalaa ajokeliä Etelä-Suomeen.
 
Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli muuttuu erittäin huonoksi tiistain vastaisena yönä ja tiistaina aamulla Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lumipyryn vuoksi. 
 
Sadetutkan mukaan sade alkoi Ahvenanmaalla ja länsirannikolla maanantai-iltana. Ennusteen mukaan sade saapuu pääkaupunkiseudulle yöllä ennen kello 2 ja on sakeimmillaan kello 5 jälkeen.
 
- Pääkaupunkiseudulla ajokeli on todennäköisesti huonoimmillaan tiistaina ja keskiviikkona juuri aamuruuhkan aikaan tai vähän ennen sitä. Autoilijoiden kannattaakin ottaa erittäin huono ajokeli huomioon aamuliikenteessä, varoittaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.
 
Lunta voi sataa tiistain aikana 6–12 senttimetriä. Tämänhetkisten ennusteiden mukaan märkää lunta sataa lisää samalle alueelle keskiviikon aikana kymmenkunta senttiä. Lisäksi tiistaina myös tuuli on maan eteläosissa puuskaista, rannikolla puuskat ovat jopa noin 20 m/s.
 
Lämpötila on nollan tiennoilla.
 
Maan keskiosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnissa ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla.
 
Katso tästä viimeisimmät Auto-uutiset
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Jaa artikkeli: