Perjantai 17.11.2017

Helsingin Autotalon maamerkki palasi paikalleen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.2.2016 22:40
  • Kuva: Mercedes-Benz / Autotoday
    Kuva
    Perinteinen Mersun tähti loistaa taas Helsingin Autotalon katolla.
|
Helsingin Autotalon maamerkki, Mercedes-Benzin pyörivä tähti, on taas paikallaan ja toiminnassa. 
 
Joulukuussa alas laskettu tähti ja vuoden vaihteen yli huollettavana ollut pyörintäkoneisto asennettiin takaisin paikoilleen ja siihen kytkettiin jo kuusikymmenluvulta alkaen Kampin maamerkkinä sijainnut tähti.
 
Viime vuonna paikoilleen pysähtynyt tähti saatiin näin jälleen pyörimään ja valaisemaan Kamppia. Runeberginkadun puoleinen tornitalon katolla tähti on sijainnut vuodesta 1962.
 
Tähti on myös aikoinaan hohtanut sinisenä ja kaksi kertaa historiansa aikana se on kaatunut myrskytuulten kourissa. Nykyinen tähti on halkaisijaltaan 4,5 m. 
 
Maamerkistä kirjoitettiin ennen joulua muun muassa Helsingin Sanomien kaupunkisivuilla laajasti: useiden helsinkiläisten ikkunoihin näkyvästä maamerkistä ja sen kuulumisesta Helsingin historialliseen katukuvaan.
 
Lisäksi korjaukseen tarvittiin Facebookissa yli tuhat tykkääjää ja näin yleisön pyynnöstä huoltotyö päätettiin suorittaa viipymättä. 
 

Katso tästä muita Mercedes-Benz-juttuja.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Sinkko

Mutta onko se johtotähti itse asiassa Autotalon katolla ollenkaan, samassa korttelissa kyllä. Olen ollut töissä Autotalossa Salomonkadun puolella ja silloin Autotaloksi nimitettiin niitä kahta tornia sillä puolella korttelia. Johtotähti on talossa, jonka taitaa omistaa vakuutusyhtiö Tapiola ja jonka katutasossa on Makuuni. Talo on Fredan ja Eteläisen Rautatienkadun kulmassa. Vai onko tähti nyt eri paikassa?