Lauantai 21.10.2017

WRC: Teemu Suninen mukaan Meksikon MM-ralliin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.2.2016 15:14
  • Kuva: Timo Anis / Autotoday
    Kuva
    Mikko Markkula ja Teemu Suninen Monte Carlossa.
|

Nuoren suomalaisen rallikuljettajan Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kilpailuohjelma laajenee Meksikon MM-rallilla, joka ajetaan 3. - 6.maaliskuuta.

Meksikossa Sunisen ajattamisesta vastaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimi.

- Monte Carlo -rallin aikoihin merikontti lähti jo Hampurista matkaan. Sisältö pakattiin suoraan Tsekeissä. Kilpa-auto lähtee ensi viikolla lentorahtina, kolme kertaa rallin itse ajanut tiimipäällikkö Gardemeister sanoo.

Suninen ottaa täten jälleen uuden askeleen kohti lajin huipputasoa. MM-sarjassa erikoiskokeiden tuntemus on avainasemassa menestyksessä - myös kaukorallien osalta.

- Uutta on jälleen luvassa. Ensimmäinen rallini Euroopan ulkopuolella on merkittävä juttu. Tonin Skodalla on varmasti kaikki mahdollisuudet pärjätä luokan kärkitaistelussa.

Sunisen ajokki Meksikossa on Škoda Fabia R5. Tällä kertaa huollosta vastaa suomalaistiimi, kun Euroopan osakilpailuissa kilpailutoimintaa pyörittää Team Oreca.

Maltti on valttia Meksikon vaativilla erikoiskokeilla, joita parhaimmillaan ajetaan jopa yli kahden kilometrin korkeudessa. Keskinopeus Meksikon teillä jää suhteellisen matalaksi, joten kilpailijat viettävät erikoiskokeilla runsaasti aikaa. Myös normaalisti helteinen keli asettaa omat fyysiset haasteensa kuljettajille.

- Kokemustahan me tässä vaiheessa lähdemme hakemaan. Maaliin pääsy on ykkösjuttu. Kisassa on todella pitkiä erikoiskokeita. Vielä sunnuntainakin ajetaan 80 kilometrin EK. Ne pitää kaikki päästä ehjästi läpi, ja silloin on varmasti myös korkealla lopputuloksissa, Suninen uskoo.

www.teemusuninen.com

Katso tästä muita uutisia Teemu Sunisesta.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.
Paikat: 
Jaa artikkeli: