Sunnuntai 22.10.2017

Nissan keventää autojaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2016 10:44
  • Kuva: Nissan / Autotoday
    Kuva
    Nissan X-Trail on 90 kiloa kevyempi kuin edellinen versio.
|
Nissan on sitoutunut keventämään henkilöautojensa painoa vuodesta 2016 lähtien.
 
Monet uudenvuodenlupaukset ovat unohtuneet jo aikaa sitten, mutta Nissan pitää omastaan kiinni: yhtiö on sitoutunut tekemään henkilöautoistaan huomattavasti kevyempiä tästä vuodesta alkaen.
 
Nissanin Lightweighting Programme ‑prototyyppiohjelman tarkoituksena on kehittää uudenlainen, mullistava materiaalirakenne autojen lattioihin. 
 
Tekemällä tiivistä yhteistyötä isobritannialaisten teollisuuden alihankkijoiden kanssa Nissan saa käyttöönsä materiaaleja ja tekniikoita, joita on aikaisemmin hyödynnetty moottoriurheilussa sekä ilmailu- ja avaruusteollisuudessa.
 
Nissan pyrkii vähentämään autojensa painoa kautta linjan muutenkin kuin Lightweighting Programme ‑ohjelman puitteissa: esimerkiksi uusi X-Trail painaa 90 kg vähemmän kuin edeltäjänsä ja uusi Qashqai on 40 kg kevyempi kuin aikaisemman sukupolven malli. Tähän on päästy siten, että Nissanin insinöörit hyödyntävät entistä kevyempiä, mutta lujempia materiaaleja.
 
Lightweighting Programme -ohjelman avulla parannetaan suorituskykyä, vähennetään polttoaineen kulutusta ja kompensoidaan autojen jatkuvasti laajenevan teknologiavarustelun aiheuttamaa lisäpainoa. Kehitystyön tuloksena syntyy prototyyppi, jolla testataan uuden materiaaliratkaisun toimivuutta käytännössä.
 
Nissan toteuttaa ohjelman yhteistyössä autonvalmistajien ja tutkimusorganisaatioiden Lightweighting Excellence (LX) ‑yhteenliittymän kanssa.
 
Yhteenliittymää vetää Sigmatex Auxilium Researchin tuella, ja mukana ovat myös Cranfieldin yliopisto, Engenuity, Expert Tooling & Automation, Granta Design, Group Rhodes, LMAT, Surface Generation ja Tilsatec.
 
Yhteenliittymä pyrkii myös parantamaan isobritannialaisten autoteollisuuden alihankkijoiden kykyä valmistaa komposiittimateriaaleja.
 

Katso tästä kaikki muut Nissan-uutiset.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: