Lauantai 18.11.2017

WRC 2: Molemmat suomalaiset kärjen tuntumassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2016 21:11
  • Kuva: A. Lavadinho / Autotoday
    Kuva
    Esapekka Lappi.
  • Kuva: Timo Anis / Autotoday
    Kuva
    Teemu Suninen.
|
Vaikka Jari-Matti Latvala ei ole mukana Ruotsin rallin kärkitaistossa, voi Suomi kuitenkin saada yhden tai kaksi kuljettajaa palkintopallille.
 
WRC 2 -luokassa ajava Esapekka Lappi löysi huippuvauhdin lauantai-iltapäivän erikoiskokeilla Ruotsin rallissa. Lapin ja kartanlukija Janne Fermin kaksi pohja-aikaa WRC 2 -luokassa nostivat perjantaina ojassa käyneen kuljettajaparin neljänneksi, vain 10,8 sekuntia Andreas Grondalista.
 
WRC 2 -luokan kärjessä jatkaa Elfyn Evans, josta Lappi on jäänyt 1,59 minuuttia. Toisena ajaa Pontus Tidemand.
 
- Koko ajan on ollut tosi hyvä fiilis ajaa, vaikka kello ei ole ehkä sitä kertonut. Tänään olin sitten vähän yllättynyt kun tuli pohja-aikoja vaikka kova flunssa iski eilen päälle ja oli pääkipua sun muuta. Toki me päätettiin myös tyrkätä tulemaan vähän kovempaan, kertoo Lappi.
 
Teemu Suninen ajaa WRC 2 -luokan autolla, mutta ei ole ilmoittautunut WRC 2 -luokan MM-sarjaan. Hän on kuitenkin WRC 2 -autoista kolmannella sijalla, vain 5,8 sekuntia Tidemandista. 
 
- Tänään olin hieman liian pehmeä jarrutuksissa. Otin hieman varovasti. Muutoin päivä oli meille hyvä. Olen malttanut mieleni vaikeissa olosuhteissa.
 
Lauantain päättäneellä Färjestadin yleisö-EK:lla Suninen oli yleiskilpailun toiseksi nopein, jääden Jari-Matti Latvalan pohja-ajasta vain 2,6 sekuntia.
 
Suninen on kokonaiskisassa sijalla 11 ja Lappi sijalla 13.
 
Lämpimän sään vuoksi talvirallista on jouduttu perumaan useita erikoiskokeita, tästä syystä sunnuntaina ajetaan vain yksi erikoiskoe, kun alkujaan niitä oli tarkoitus ajaa neljä.
 
Katso tulokset lauantain jälkeen tästä.
 

Katso tästä muita juttuja Ruotsin rallista.

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Paikat: 
Jaa artikkeli: