Tiistai 26.9.2017

Sää on tuonut tiestön hoidolle erityistä haastetta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.2.2016 16:33
  • Kuva: Uudenmaan ELY-keskus / Autotoday
    Kuva
|

Kuluvan talven sääolosuhteet ovat aiheuttaneet tiestön hoidolle erityistä haastetta. Suuret lämpötilavaihtelut – erityisesti ilmiöstä seuraavat sulamisvedet ja vesisateet – saattavat rapauttaa nopeasti tien pintaa.

ELY-keskusken mukaan tiestön kunnossapidosta vastaavat seuraavat tilannetta koko ajan ja suorittavat korjaustoimenpiteitä, mutta tiellä liikkujan on syytä olla nyt erityisen tarkkaavainen esimerkiksi tielle yllättävästi syntyvien kuoppien vuoksi.

Teitä pidetään tehostetusti kunnossa hiihtolomaliikenteen aikaan vilkkaimmilla tieosuuksilla viikon 7 perjantaina 19.2.2016 klo 14.00-23.00 ja viikon 8 lauantaina 27.2.2016 klo 10.00-19.00. Tehostettu talvihoito käsittää muun muassa lumenpoiston, tasauksen ja liukkaudentorjunnan tehostamista sekä liikennemerkkien ja reunapaalujen puhdistamista, todetaan ELY-keskuksen tiedotteessa.

ELY-keskus ja tienhoitourakoitsijat toivottavat tiellä liikkujille turvallista matkaa ja muistuttavat, että ennen matkalle lähtöä on hyvä varmistaa ajoneuvon kunto ja katsastaa, millaista säätä matkan varrelle on luvattu.

Jos huomaat tiellä vakavia turvallisuutta vaarantavia vaurioita, voit ilmoittaa asiasta mihin vuorokaudenaikaan tahansa Tienkäyttäjän linjalle, p. 0200 2100.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit