Sunnuntai 22.10.2017

Poliisi tarkastaa Helsingin penkkariajoneuvot etukäteen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2016 09:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Abiturientit viettävät tänään penkkareita ja heittelevät jälleen ajoneuvojen lavoilta makeisia suurelle yleisöjoukolle.

Helsingin KTK lähetti aamulla matkaan noin nelisenkymmentä penkkariajoneuvon kuljettajaa. Matka suuntautui Kyläsaareen, jossa jokainen helsinkiläisten lukioiden abiturientteja kuljettava auto tarkistetaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Turvallisuuteen panostetaan enemmän kuin naapurikaupungeissa Vantaalla ja Espoossa, joissa katsastus ei ole Helsingin tapaan pakollinen.

- Poliisi tarkastaa helsinkiläisten lukioiden abiturientteja kuljettavat penkkariajoneuvot Kyläsaaressa varhain aamulla ja samalla kuljettajat puhallutetaan. Turvallisuusasiat ovat hyvin tärkeitä ja niistä ei tingitä. Mikäli ajoneuvo ei mene ensimmäisestä tarkastuksesta läpi, se ei voi osallistua penkkariajoon, toteaa Helsingin KTK:n kuljetuspäällikkö Harri Erkkilä.

Ajoneuvon on täytettävä kaikki turvallisuuteen liittyvät määräykset jo heti aamulla

Penkkariajoneuvojen lavojen tulee olla varusteltu riittävän tukevilla ja korkeilla laidoilla. Lavan pohja ei saa olla liukas ja sen pitää olla putsattu lumesta ja jäästä. Ajoneuvon pakokaasut tulee suunnata niin, että ne eivät ohjaudu kuljetettavien abiturienttien hengitettäväksi. Vaihtolavojen tulee olla lukittuna kaikista neljästä pisteestä ja lavan kiinnityksen pitävyys tulee varmistaa tarvittaessa liinoilla.

Ajoneuvon kyytiin nousevat abiturientit valvojineen saavat tarkan ohjeistuksen ennen kulkueen liikkeelle lähtöä. Minkäänlaista häiriökäyttäytymistä ei suvaita ja nyt Helsingissä tarkastetaan myös autoihin kiinnitettävät banderollit mahdollisten asiattomuuksien osalta. Valvojan tunnistaa tänä vuonna värikkäästä liivistä.

Penkkariajoneuvot lähtevät liikenteeseen Helsingin Merisatamarannasta kello 13:00. Ajoreitti kulkee Ehrenströmintietä Etelärannan kautta Pohjoisesplanadille ja Bulevardia pitkin Yrjönkadun kautta Erottajankadulle ja siitä edelleen Eteläesplanadille, aina Etelärantaan asti.

Penkkariajoneuvot kulkevat reitin kahteen kertaan ja siihen kuluu aikaa noin tunti. Penkkaripäivän keli vaihtelee vuodesta toiseen, mutta Helsingissä ei ole koskaan jouduttu perumaan kulkuetta sään vuoksi.

Lue myös tämä: Poliisi varoittaa: Torstain alkuiltapäivästä ei kannata tulla autolla Helsingin keskustaan

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: