Tiistai 17.10.2017

Oikeustieteen tohtori: Valtion pitäisi takavarikoida rattijuopon auton nykyistä nopeammin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.2.2016 23:15
  • Kuva: Poliisi / Autotoday
    Kuva
|
Oikeustieteen tohtori Erkki Aurejärvi toteaa Puheenvuoro-blogissaan, että rattijuopon auto pitäisi takavarikoida nykyistä nopeammin.  
 
Aurejärvi nostaa esiin rattijuopon  Matti A:n tapauksen. Hänen pakettiautonsa tuomittiin valtiolle 11.11.2015.
 
Aurejärven mukaan Matti A:n rikoskierre olisi voitu katkaista jo paljon aiemmin.  Poliisi olisi voinut ottaa auton takavarikkoon viimeistään 14.9.2014, jonka jälkeen se olisi tuomittu valtiolle menetetyksi käräjäoikeudessa 10.2.2015.  
 
Esimerkiksi 20.11.2014 Matin promillet olivat 2,79, joten hän vaaransi todella pahasti muiden ihmisten turvallisuuden.  
 
Oikeuskäytäntöä olisi syytä kiristää, Aurejärvi lopettaa bloginsa. 
 
Lue koko Aurejärven puheenvuoro tästä.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari-Pekka Jantunen

Ongelmana on Suomo kummallinen tuloihin perustuva sakotussysteemi. Seurauksena lait koskevat vain normikansalaisia. Jos joku ei halua piitatata laeista ja normeista, seuraukset ovat olemattomia. Ei koske ainostaan rattijuoppoja vaan ihan oikeitakin taparikollisia.
Sakkojen muunto nopeasti vankeudeksi ja lyhyet vankeusrangaistukset jo rikoskierteen alkaessa olisivat toimiva tapa saada osa porukasta takaisin kaidalle polulle.

Matti Auer

Viimeksi Aurejärvi oli tupakkamiesten kimpussa ja sittemmin sähkötupakan. Nyt ovat sitten vuorossa rattijuopot. Mitä seuraavaksi varmaan hiilihydraatit ja seksi? Myötätuntoja ja solidaarisuutta on häneltä turha näillä ansioilla odotella.