Lauantai 18.11.2017

PSA ja Ford kehittävät yhdessä autojen tietoviihdejärjestelmiä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.2.2016 09:50
  • Kuva: Citroën / Autotoday
    Kuva
    Citroën Aircross -konseptiauto.
|

PSA Peugeot Citroën ja Ford laajentavat yhteistyötään kehittääkseen seuraavan ajoneuvosukupolven älykkäitä ja verkottuneita tietoviihderatkaisuja.

PSA Peugeot Citroën ja Ford ovat kehittäneet autojen voimalinjoja yhteistyössä jo 15 vuoden ajan. Nyt yhteistyön huomio suunnataan yhteistoiminnallisten ajoneuvoratkaisujen parantamiseen. Pyrkimyksenä on luoda seuraavan sukupolven standardoitu tietoviihdejärjestelmä ajoneuvokäyttöön ja tarjota kolmansille osapuolille mahdollisuudet toteuttaa sitä tukevia sovelluksia eli applikaatioita.

Yhteistyön perustana ovat nykyiset Smart Device Link (SDL) sekä Car Easy Apps (CEA) –teknologiat. Yhteistyössä on mukana myös Fordin tytäryhtiö Livio.

Smart Device Link on avoimeen lähdekoodiin perustuva alusta, joka integroi älypuhelinsovellukset auton omaan tietoviihdejärjestelmään. Viihde-, liikenne-, pysäköinti- ja muita hyötysovelluksia voidaan käyttää puhetunnistuksen, auton monitoiminäytön tai kojelaudan näppäimien kautta.

SDL-teknologian vahvuuksia ovat helppo pääsy applikaatioihin ja niiden saumattoman nopea toiminta sekä mahdollisuus integroida uusia sovelluksia samaan järjestelmään yksinkertaisella tavalla. Tuloksena on monipuolinen ja vaihteleva sovellusalusta. Autonvalmistajille alusta tarjoaa mahdollisuudet sekä yhteistoiminnallisiin ratkaisuihin että kohdennettujen palvelujen räätälöintiin omille asiakkaille.

Car Easy Apps on erilaisen auton tuottaman datan vaihtoon suunniteltu palvelualusta, jonka avulla ajoneuvot voivat verkottua yhteistoiminnalliseen ”tuote-ekosysteemiin”. Tiedonvaihto autojen, älylaitteiden ja pilvipalveluiden välillä tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittää käyttäjäkokemusta ja sitouttaa käyttäjää laitevalmistajaan.

Katso tästä muita PSA-juttuja. 
 
Lue tästä muut Ford-uutiset.
 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: