Torstai 19.10.2017

Nokian Renkaat vastaa: Kerroimme itse kyseenalaisesta toiminnasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.2.2016 15:38
  • Kuva: Nokian renkaat / Autotoday
    Kuva
|

Nokian Renkaat on lähettänyt tiedotteen, jossa yhtiö kommentoi uutisointia Nokian Renkaiden testivilpistä.

Nokian Renkaat haluaa kommentoida käynnissä olevaa keskustelua automedioiden rengastestauksen luotettavuudesta, joka alkoi toimitusjohtaja Ari Lehtorannan antamasta haastattelusta Kauppalehdessä 24.2.2016.

- Halusimme ottaa rengastestauksen itse puheeksi, koska viemme liiketoimintaamme joka rintamalla läpinäkyvään ja kestävään suuntaan. Aikoinaan, kun testaajat pyysivät testattavat renkaat valmistajilta, toiminta alalla oli ajoittain kyseenalaista. Merkittävimmät testaajat ovat kuitenkin jo vuosia hankkineet renkaansa rengasliikkeistä ja tehneet renkaille myös jälkitestejä. Toisin kuin julkisuudessa on vihjattu, yhtiön hallitus ei ole missään vaiheessa päättänyt sellaisista optiojärjestelmistä, jotka olisivat kannustaneet testivilppiin, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

- Suoritimme toimintatapojemme tarkastuksen viime vuonna, jonka jälkeen täsmensimme testaussäännöstöämme, ja nyt se yksiselitteisesti kieltää erityisesti testejä varten tehtyjen renkaiden suunnittelun ja valmistuksen. Asia käsiteltiin välittömästi myös hallituksessa ja yhdessä päätimme kertoa testaustoiminnastamme oma-aloitteisesti. Pyydämme omalta osaltamme anteeksi ja pahoittelemme aikaisempaa toimintaamme.

- Tuotteiden korkea laatu on Nokian Renkaiden toiminnan lähtökohta. Tuotteemme ovat myös turvallisuudeltaan huippuluokkaa, toimitusjohtaja Lehtoranta sanoo.

Katso myös

Nokian renkaiden testihujaus uutisoitu jo laajasti Ruotsissa

Kauppalehti: Rengasala ja Nokian Renkaat ovat huijanneet testeissä

Lue tästä muita juttuja Nokian Renkaista.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli: