Lauantai 21.10.2017

Jeremy Clarkson: Miksi joku vielä ostaa auton manuaalivaihteistolla?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.2.2016 17:51
  • Kuva: EPA / Alloverpress / Andy Rain / Autotoday
    Kuva
    Jeremy Clarkson tykkää automaattivaihteistosta.
|
Top Gear -ohjelman entinen ja poispotkittu juontaja Jeremy Clarkson ihmettelee, miksi kukaan enää ostaa auton manuaalivaihteistolla.
 
Clarkson pitää kolumnia Sun-lehdessä ja siinä hän ottaa kantaa automaattivaihteiston puolesta.
 
Clarkson vertaa manuaalivaihteista autoa televisioon ilman kaukosäädintä. Hänen mielestään ihmiset, jotka valitsevat manuaalilaatikon autoonsa, eivät myöskään osta pesukonetta, vaan pesevät pyykkinsä lähipurossa.
 
Britanniassa kuitenkin 70 prosenttia autoilijoista valitsevat manuaalivaihteiston. 
 
Clarksonin mielestä manuaalivaihteistolla kuitenkin on käyttöä esimerkiksi rata-ajossa urheiluautolla.
 
Clarksonin mukaan automaattivaihteisto on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Aikaisemmin se oli iso, kömpelö ja isoruokainen, nyt se on miellyttävä, nopea ja kevyt.
 
Lue koko kolumni tästä.
 
Katso tästä muut jutut Jeremy Clarksonista.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Kumpaa vaihteistoa sinä suosit?

3540 ääntä annettu
Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Pekonen

Luin juuri viikolla jostain että Suomessa jo yli puolet myydään automaattilootalla. Minusta se oli enemmän kuin olisin arvannut. Ja eipä ole kauaa kun ilmastointikin oli hinnakas lisävaruste. Saako nykyään ilman ilmastointia enää mitään mallia.

Masa Seppä

Jeremy on (oli) ihan hauska viihdyttäjä Top Gearissa. Nämä hänen kolumninsa on aika turhaa täytettä, ikinä ei mitään oikeaa asia sisältöä, mutta ei mitään hauskaakaan.

Jos 70% briteistä ostaa manuaalin, niin antaa ostaa, tuollainen enemmistö varmasti tietää mitä haluaa, ilman Jeremyn kommentteja. Eurooppalaiset nyt vaan haluavat vaihtaa itse vaihteet. Miksi meidän pitäisi matkia laiskoja jenkkejä, joilla kaikilla automaatit (paitsi autoharrastajat toki sielläkin suosivat itse vaihtamista).

Mikko Lehtisalo

Manuaali on talven liukkailla suomessa edelleen hyvä. Sitten on erikseen uudet Mersun automaatit, joita voi operoida myös ratin "alla" olevista läpykäistä, joita on toki muillakin valmistajilla. Toisaalta nykyautot maksavat ihan liikaa ja ovat suunniteltu leviämään totaalisesti kymmenessä vuodessa. Mersu, 60 000€ ja menee paskaksi 10v käytössä. Enää ei meseillä mennä miljoonia kilometrja. 60 luvun amazon ja pv volvot kulkee tänäpäivänäkin Niinkuin aina ennenkin. Ja kaiken voi itse korjata, ihan kaiken.