Keskiviikko 22.11.2017

Näin Nokian Renkaat kommentoi tiedotteessaan renkaiden testikohua

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.3.2016 09:18
  • Kuva: Nokian Renkaat
    Kuva
|

Nokian Renkaat toimitti eilen viestintävälineille pörssitiedotteen. Siinä kerrotaan Nokian Renkaiden näkemys julkisuudessa esitettyihin huijausväitteisiin.

Nokian Renkaat kertoi 24.2. Kauppalehdessä, että yhtiön toimintatavat rengastesteissä eivät ole aina aikaisemmin vastanneet Nokian Renkaiden vastuullisia toimintatapoja. Vaikka toimintatavat ovat vuosien varrella selvästi parantuneet, yhtiön johto päätti syksyllä 2015 tehdä perusteellisen selvityksen asiasta.

Nokian Renkaat on selvityksen jälkeen varmistanut, että kaikki mahdolliset testeihin liittyvät virheelliset toimintatavat on korjattu. Samalla yhtiö on läpivienyt toimintatapojen tarkennuksen, jonka tarkoituksena on kaikessa toiminnassa lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, todetaan tiedotteessa.

Tuotteet ovat turvallisia

Yhtiö korostaa, että sen renkaat ovat aina olleet turvallisia, siitä ei ole missään tilanteessa tingitty.

Vuosien varrella on julkistettu useisiin alan toimijoihin, mukaan lukien Nokian Renkaat, kohdistuvia epäilyjä tai todisteita testirenkaiden ja myynnissä olevien renkaiden erosta. Tämä on johtanut testausprosessien asteittaiseen parantumiseen.

Alan merkittävimmät testaajat hankkivat renkaat rengasliikkeistä ja tekevät uutuusrenkaille myös jälkitestejä. Näin on tapahtunut jo vuosien ajan. Kun testimanipulaatiota tapahtui, testiin toimitetuissa renkaissa ja asiakkaan lopulta saamissa renkaissa on ollut kyse ominaisuuserosta, ei laatuerosta. Jotakin renkaan kymmenistä ominaisuuksista on pystytty testiä varten parantamaan muutamalla prosentilla, jonkin toisen ominaisuuden kustannuksella.

- Esimerkiksi Nokian Hakkapeliitta 8 on testattu yli 70 kertaa ja aina ilman mitään manipulointia se on ollut testien kärjessä. Yhdysvalloissa testejä suorittaa täysin riippumaton kuluttajaorganisaatio, joka on hankkinut aina testirenkaansa suoraan liikkeistä. Yhtiön Pohjois-Amerikkaan suunniteltujen renkaiden osalta testeihin vaikuttamista ei ole esiintynyt koskaan. Pohjoismaiden, Venäjän ja Euroopan laajalevikkisten ammattilehtien testeihin on voinut luottaa jo vuosia. Nokian raskaat renkaat eivät ole koskaan olleet osallisena minkäänlaisessa testimanipulaatiossa, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo.

- Mitkään yllä mainitut asiat eivät poista aiempien, virheellisten tapausten tuomittavuutta. Isossa kuvassa tärkeää on kuitenkin turvallisuus ja autoilijoiden oma kokemus renkaan toimivuudesta. Meillä on miljoonia renkaisiimme tyytyväisiä asiakkaita useiden sukupolvien ajalta.

Ei perusteita vahingonkorvauksille

Tiedotteen mukaan viranomaisten valvomat, renkaiden myyntietiketeissä ja verkkopalvelussa Nokian Renkaiden ilmoittamat mittaustulokset tuotteen märkäpidosta, polttoaineen kulutuksesta ja ohiajomelusta ovat aina olleet luotettavia.

Mikäli kuluttaja on hankkinut renkaat viime vuosina testituloksien perusteella, hän on saanut kaupasta ominaisuuksiltaan testien tasoiset renkaat. Tuotteiden hinta perustuu usean sukupolven aikana luotuun osaamiseen sekä tyytyväisten asiakkaiden kautta hankittuun vankkaan markkina-asemaan. Yhtiö ei näe perusteita asiakkaiden vahingonkorvauksille, todetaan tiedotteessa.

Viime päivien aikana mediassa, lähinnä Suomessa, on ollut erilaisia spekulaatioita Nokian Renkaiden antaman haastattelun jälkeen. Jutuissa ja kommenteissa on ollut runsaasti asiavirheitä ja eri asioita on aiheettomasti liitetty toisiinsa. Nokian Renkaat pyrkii osaltaan oikaisemaan syntyneitä vääriä käsityksiä.

- Emme kuitenkaan pysty kommentoimaan kaikkea, esimerkiksi julkisuudessa referoitujen sähköpostiviestien olemassaoloa, alkuperää tai sisältöä, Lehtoranta toteaa.

- Pahoittelemme syvästi tapahtunutta. Haluamme olla kuluttajien ja asiakkaiden luottamuksen arvoisia myös tulevaisuudessa. Tulemme pärjäämään testeissä jatkossakin ja takuuvarmasti puhtain keinoin, Lehtoranta sanoo.

Lue tästä muita juttuna Nokian Renkaiden huijauksesta.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli: