Maanantai 25.9.2017

Fiat Tipo -mallistoon farmari

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2016 07:42
  • Kuva: Fiat / Autotoday
    Kuva
  • Kuva: Fiat / Autotoday
    Kuva
|
Fiat on valinnut Geneven autonäyttelyn uuden Tipo-mallistonsa julkistamispaikaksi. Tipon 4-ovinen sedan saa pian rinnalleen 5-ovisen mallin ja farmarimallin. Molemmat ovat esillä Genevessä.
 
5-oviset Tipot tulevat markkinoille 95 ja 120 hv tehoisilla Multijet –dieselmottoreilla sekä 95, 110 ja 120 hv tehoisilla bensiinimoottoreilla. Vaihteistona on tarjolla manuaalin lisäksi myös perinteinen automaatti sekä kaksoiskytkinautomaatti.
 
5-ovinen Tipo on 4,37 metriä pitkä, 1,70 metriä leveä ja 1,49 metriä korkea. Farmarimalli on 20 senttiä pidempi, samanlevyinen ja kattokiskojen ansiosta kolme senttiä korkeampi kuin 5-ovinen rinnakkaismallinsa. 
 
Tavaratilan tilavuus on hatchback-mallissa 440 litraa ja farmarimallissa 550 litraa.
 
Euroopassa myytävä Tipo-malliperhe muodostaa kompaktin kokonaisuuden: kolme korimallia, kolme varustetasoa, kolme moottoria, kolme polttoainevaihtoehtoa ja kolme vaihteistovaihtoehtoa. Pop, Easy ja Lounge varustetasot ovat samat kuin Fiatin aiemmissa malleissa.
 
Varusteluun kuuluu esimerkiksi saatavilla oleva 7-tuumainen, kosketusnäytöllinen Uconnect HD Live -viihdejärjestelmä, jonka näyttö toimii samaan tapaan kuin tablettien näyttö.
 
Varusteisiin kuuluu myös bluetooth -yhteys, puheohjaus, aux- ja usb-liitännät Ipod-liitäntämahdollisuudella, monitoimiohjauspyörä, peruutuskamera sekä Tomtom navigointijärjestelmä.
 
Fiat Tipon suunnittelusta on vastannut Fiatin Italiassa sijaitseva muotoilukeskus yhdessä Fiatin Turkissa sijaitsevan tuotekehityskeskuksen kanssa. Auto valmistetaan Turkissa Tofasin tehtaalla. 
 
Katso tästä muut Fiat-jutut.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: