Torstai 23.11.2017

Latvala: Tämä oli minun “fight backini”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.3.2016 22:00
  • Kuva: EPA / All Over Press / Ulises Ruiz Basurto / Autotoday
    Kuva
    Jari-Matti Latvala hallitsi rallia alusta loppuun.
|

Meksikon ralli päättyi suomalaisten tuplavoittoon. Jari-Matti Latvala voitti koko kisan ja Teemu Suninen WRC 2 -luokan.

Molempien suomalaisten ajo oli tällä kertaa liikaa haastajille. Latvala otti kilpailun johdon haltuunsa heti perjantaina, ja hivuttautui vähitellen tukevalle karkumatkalle tallikaveristaan Sébastien Ogierista.

Jarrujen ylikuumenemisen Latvala selätti jo lauantai-iltana. Sen jälkeen mies tiesi olevansa tilanteen herra. Ogier ei enää olisi voiton uhkana.

Vielä päätöspäivänäkin Latvala piti Ogierin hyökkäyksen aisoissa, eikä ranskalainen tavoittanut Latvalaa kuin 25 sekunnin verran aamun ensimmäisellä, 80 kilometrin erikoiskokeella.

Latvalan voittomarginaaliksi muodostui lopulta minuutti ja viisi sekuntia.
 
– Tämä oli minun “fight backini”. Onhan tämä fantastinen fiilis. Alkukausi oli niin vaikea, eikä tänne tullessa vielä ollut kovinkaan hyvä mieli. Olin eka kerran Meksikossa 10 vuotta sitten, mutta nyt vasta ajoin ongelmattoman kilpailun.
 
– Tiesin, että Seb (Ogier) yrittää kolmea pistettä Power Stagelta. En halunnut riskeerata, en olisi pystynytkään vastaamaan tuohon kyytiin enää. Kaksi lisäpistettä on riittävän hyvä tulos.
 
Myös Power Stagelta Latvala saalisti kaksi lisäpistettä, joten Meksikon kokonaispotti Tuurin miehellä kohosi 27 pisteeseen.
 
Kisassa ajettiin kaikkiaan 21 erikoiskoetta, Latvala voitti niistä 11. Ogier voitti 7.
 

Myös Teemu Sunisella oli aihetta leveään hymyyn. Toni Gardemeisterin ajattamalla Skoda Fabia R5:llä jokelalainen piti haastajiaan lähes pilkkanaan. Suninen ajoi ongelmattoman kilpailun ja oli 20 minuuttia Peugeotilla ajanutta Hubert Ptaszekia nopeampi.

– Olen todella iloinen. Me teimme hyvää työtä. Vaikka eihän tämä helppoa ollut pitää autoa tiellä ja ehjänä, kun tänään tarvitsi enää ajaa erikoiskokeet läpi, Suninen tuuletti viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Teksti Miika Wuorela

Katso tästä muut WRC-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Paikat: 
Jaa artikkeli: