Tiistai 24.10.2017

Tahkon SM-rallissa talven osallistujaennätys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.3.2016 15:50
  • Kuva: Taneli Niinimäki / Autotoday
    Kuva
    Anssi Rytkönen johtaa SM3-luokkaa.
|

Rallin SM-sarja kolmas osakilpailu ajetaan 11.-12.3. Tahkolla. Tahko on uusi kilpailu sarjan kilpailukalenteriin, ja se onnistuikin houkuttelemaan ralliin mukaan talven osallistujaennätyksen, joka on 155 autokuntaa.

Tahkolle lähdetään tilanteesta, jossa varsinkin SM1- ja SM2-luokassa piste-erot ovat kahden ajetun kilpailin jälkeen varsin suuret.

SM1-luokassa Juha Salo on täysillä pisteillä selvästi kärjessä 62,5 pisteellä. Toisena on Mikko Eskelinen, jolle pisteitä on Rovaniemen ja Mikkelin jälkeen kertynyt 34,5 pistettä. Kolmantena luokan pisteissä on Jussi Vainionpää 27 pisteellä.

Tahkolla voidaankin nähdä Juha Salon voittaessa mielenkiintoinen tilanne, sillä Salon pistejohto jo kauden puolivälissä olisi melkein varma mestaruuden merkki. Niin suomalaiset kilpakumppanit kuin esimerkiksi Mikkelissä vain 2,3 sekunnin päähän Salosta jäänyt norjalainen Ole Christian Veiby eivät tietenkään tule Saloa kuitenkaan helpolla päästämään, mutta myönnettävä on, että hurjassa vireessä Salo on.

SM2-luokassa Teemu Asunmaa sai jo omastakin mielestään ajella Mikkelissä turhan rauhassa ja myös luokan pistejohto on turvallinen. 62,5 pistettä tähän mennessä saalistaneen Asunmaan lähimpänä uhkaajana on Juha Koljonen 45 pisteellä. Koljosen lisäksi Asunmaan ylivoimaa Tahkolle lähtee murtaman ainakin Tommi Mäkisen suojatti, japanilaiskuljettaja Hiroki Arai.

SM3-luokassa Anssi Rytkönen jatkaa edelleen pistekärjessä 52,5 pisteellä, mutta vain 13,5 pisteen päässä vaanii Pyry Ovaska ja kolmantena oleva Miika Hokkanenkin on hyvissä taisteluasemissa 24 pisteen päässä. Ovaska, Hokkanen ja pisteissä neljäntenä oleva Juuso Nordgren ovat tiukimmin taistelemassa Tulevaisuuden Tähti -hankkeen palkinnosta päästä ajamaan Neste Ralliin.

SM4-luokassa on menossa selvästi SM-luokkien tiukin taistelu sillä luokkaa johtava Esa Ruotsalaisen on vain kolmeen pisteen etumatkalla seuraavana tulevaan Jesse Turuseen. Kolmantena oleva Jussi Teppokin on hyvissä asemissa ja vain 13,5 pisteen päässä Ruotsalaisesta.

Rallin SM-talvikauden päättävä Tahko SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi (18,17 km) erikoiskoetta ja lauantaina viisi (88,34 km) erikoiskoetta.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Break Sokos Hotel Tahkovuorelta reitille perjantaina klo 18.30 ja saapuu yötauolle samaan paikkaan klo 20.30. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Break Sokos Hotel Tahkovuorelle voittajia odotetaan klo 15.30 alkaen.

www.rallism.fi

Katso tästä muita Ralli SM -juttuja.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli: