Lauantai 21.10.2017

Huom: Näetkö kuvassa pinkoodia kuvaavan kamera-aukon?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2016 16:42
 • Kuva: Poliisi / Autotoday
  Kuva
  Tässä kuvassa näppäimistösyvennyksen yläreunassa on lisälevy, jonka sisään kamera on piilotettu.
 • Kuva: Poliisi / Autotoday
  Kuva
  Tässä ei ole sitä lisälevyä.
 • Kuva: Poliisi / Autotoday
  Kuva
  Tässä on oikea kortinlukuaukko.
 • Kuva: Poliisi / Autotoday
  Kuva
  Tällainen lisälaite oli laitettu kortinlukuaukon päälle.
|
Ohessa on poliisin toimittamat kuvat maksukorttien kopiointiin käytetyistä lisälaitteista. Katso kuvia, huomaatko mitään erikoista?
 
Poliisin mukaan maksukorttien kopiointiin soveltuvia laitteita on löydetty perjantaina aamulla 18.3 Liedosta, ST1 -kylmäasemalta osoitteessa Loukinaistentie 1, ja lauantaina aamulla Turusta, Ispoisten puistotie 1, ABC-kylmäaseman maksupäätteestä. 
 
Poliisi pyytää kyseisiä kylmäasemia edellisten vuorokausien aikana käyttäneitä henkilöitä tarkastamaan käyttämiensä maksukorttien tilitiedoista, ettei korttien tiedoilla ole tehty luvattomia nosto- tai maksutapahtumia.
 
Jos korttia on väärinkäytetty, asiasta tulee tehdä rikosilmoitus poliisille.
 
Poliisi pyytää lisäksi havaintoja epämääräisistä autoista ja henkilöistä viime päivien ajalta kyseisten kylmäasemien läheisyydestä.
 
Poliisia kiinnostavat vastaavat havainnot myös muiden Turun seudun ST1- ja ABC -kylmäasemien läheisyydestä viime päivien ajalta.
 
Havainnot pyydetään ilmoittamaan numeroon 050 456 2243.
 
Liitetiedostossa on valokuvat ABC-aseman aidosta kortinlukijasta ja oikean lukijan päällä olleesta väärästä lukijasta, joka taltioi maksukortin magneettijuovan tiedot.
 
Toiset kuvat ovat maksupäätteen aidosta näppäimistöstä ja näppäimistön syvennyksestä sekä vertailuna kuva, jossa syvennyksessä on suojalevyn taakse piilotettu kameralaitteisto, joka kuvaa PIN-koodin syöttämisen. 
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Jaa artikkeli:

Kommentit