Lauantai 25.11.2017

Päitsin kolmen kärki 44 sekunnin sisällä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2016 21:14
  • Kuva: Virpi Miettinen / Autotoday
    Kuva
    Eemil Pohjola johtaa Päijänteen ympäriajoa.
|
Ennakkosuosikit Eemil Pohjola ja Antti Hellsten tasapainoilivat lauantaina alkupäivän Päijänteen ympäriajon kärjessä.
 
Iltaa kohden Pohjola nappasi vähän etumatkaa muihin nähden, ja Hellstenin rinnalle nousi Mika Tamminen
 
Jämsän kokoomatauon aikaan iltapäivällä vallinnut kolmen kärki oli siis illan päätteeksi sama Pohjola-Hellsten-Tamminen, vaikka Tamminen illan maastokokeilla kävikin välillä maistelemassa kakkossijaa. Pohjola pääsi illan maastokokeilla kirimään etumatkaansa iltapäivän reilusta viidestätoista sekuntista illaksi yli 40 sekuntiin.
 
Pohjolan juoni on yksinkertainen: ajaa nopeammin kuin muut ja keskittyä olennaiseen. Tämä on Pohjolan viides Päitsi ja tavoitteena on kirkastaa viimevuotinen pronssisija kultaiseksi.
 
Tamminen oli erittäin tyytyväinen ajopäiväänsä jo iltapäivän kokoomatauolla Jämsässä, missä hän lupaili, että aikoo keskittyä loppupäivänkin ajamaan ihan täysillä. Ja mies piti lupauksensa ja kiristi tahtiaan vielä iltaa kohden. 
 
- Edellisiin vuosiin nähden olin tänä vuonna hyvin hereillä heti aamusta lähtien. On tosi hyvä fiilis.
 
Hellsten myöntää, että heillä on kärkikolmikon kanssa kova vääntö päällä. 
 
- Huomenna sunnuntaina on puristettava vielä enemmän irti itsestä, hän toteaa ja lisää, ettei ole täysin tyytyväinen tähän mennessä, sillä voitostahan tämäkin viime vuoden yleiskilpailun hopeamies ajaa.
 
Kellään kärkikolmikon miehistä ei ollut lauantaina isompia ongelmia tai tullut tehtyä isompia virheitä. Sunnuntaina edessä on vielä 12 maastokoetta, joista kertyy liki yhtä paljon ajokilometrejä kuin lauantaina. Sekuntitaistoa on siis luvassa, ja kolmikon takana kärkkyvät myös Toni Eriksson sekä viime vuoden voittaja Marko Tarkkala, tosin muutaman minuutin kärjestä jäljessä.
 
Alkupäivästä hieman tavanomaista tasoaan vaisummin ajaneen Tarkkalan ei onnistunut ottaa itseään niskasta kiinni illallakaan. Kylmänviileä mies toteaa kuitenkin edelleen, että sunnuntaina on vielä aikaa kiriä.
 
- Sunnuntaina on kuitenkin edessä vielä liki yhtä paljon MK-ajoa kuin lauantaina.
 
Nyt vuorossa on yötauko Jyväskylässä.
 
Sunnuntaina kärkimiehet starttaavat Jyväskylästä heti aamukuuden jälkeen ja suuntaavat Heinolan kautta Lahteen kokoomatauolle ja sieltä Sipooseen. Lahden tauon jälkeen vastassa on vielä yksi pitkä 18-kilometrin maastokoe, joka siinä vaiheessa kilpailua saattaa olla jo aika raskas ja keskittymistä vaativa koitos.
 
Edes Päijänneajon viimeinen maastokoe ei ole mikään aivan helppo pätkä, ja lisäksi se sijaistee aivan maalin tuntumassa Sipoon MC-radalla. Eli mikäli kärjen miehet jatkavat samaa tasaväkistä linjaansa myös sunnuntaina, niin edessä saattaa olla hyvinkin jännittävä kilpailu ihan loppumetreille saakka.
 
Sääolosuhteet näyttävät koko viikonlopun osalta suosivan kuskeja. Keskeyttäneitä ei ole ollut kovin montaa, eikä pahoja loukkaantumisiakaan. A-luokasta Markus Michelsson joutui keskeyttämään, kun kaatui MK7:lla, mutta kyse ei ole tiettävästi kovin vakavasta vammasta.
 
Yleiskilpailun kärjen tilanne launtain päätteeksi eli 10/22 maastokokeen jälkeen:
 
1 Pohjola Eemil 
2 Hellsten Antti +00:41,38
3 Tamminen Mika +00:43,88
4 Eriksson Toni +03:10,21
5 Tarkkala Marko +03:32,21
6 Jukola Aleksi +05:49,50
7 Mattila Jari +06:40,71
8 Hänninen Antti +06:43,47
9 Himmanen Henri +07:32,51
10 Översti Jaakko +09:06,18
 
Lue tästä muut jutut Päijänteen ympäriajosta.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Jaa artikkeli: