Keskiviikko 22.11.2017

Onko autossasi avaimeton järjestelmä? Näin helposti autosi voidaan varastaa!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2016 13:41
|
Moni avaimettomalla järjestelmällä varustettu auto voidaan helposti varastaa pienen lisälaitteen avulla.
 
Saksan autoilijoiden järjestö ADAC on testeissään huomannut merkittävän turvallisuusongelman avaimettomissa järjestelmissä.
 
Avaimeton järjestelmähän toimii niin, että ovien lukot avautuvat avaimen ollessa lähellä autoa. Autoa voidaan myös käynnistää, vaikka avain on takin taskussa tai käsilaukussa.
 
Eli avain lähettää koko ajan signaalia, joka voidaan vahvistamalla siirtää pitkänkin matkan. Eli yksi rosvo voi olla vahvistavan lähettimen kanssa lähellä avainta, ja toinen rosvo menee sisään autoon, kun ovet avautuvat. Sen jälkeen rosvo painaa käynnistysnappia ja ajaa pois.
 
Auton matka jatkuu, kunnes auto sammutetaan seuraavan kerran.
 
Videon esimerkillä henkilö istuu kahvilassa, ja rosvo naapuripöydässä. Naapuripöydän rosvolla on vahvistava lähetin kassissa. Parkkipaikalla oleva auto luulee, että avain on auton läheisyydessä ja avaa ovien lukituksen. Toinen rosvo nousee autoon, kun ovien lukitus aukeaa ja ajaa pois.  
 
ADACin testeissä on paljastunut runsaat 20 ongelmallista automallia. Mukana on autoja muun muassa Audilta, BMW:ltä, Fordilta, Lexukselta Nissanilta ja Volkswagenilta. Koko lista on tässä.
 
Oheinen video on saksankielinen, mutta idea selvinnee, vaikka ei kieltä ymmärrä.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit