Tiistai 26.9.2017

Päijänteen ympäriajon voitosta käytiin tiukka sekuntitaisto maaliin asti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2016 18:25
  • Kuva: Milla Vahtila / Autotoday
    Kuva
    Antti Hellsten voitti tänä vuonna Päijänteen ympäriajon.
|
Päijänneajon yleiskilpailun voittoon kiri jännittävän loppuhuipennuksen päätteeksi Antti Hellsten. Kärjessä suurimman osan viikonlopusta ajanut Eemil Pohjola joutui tyytymään kakkossijaan tiukan sekuntitaistelun päätteeksi.
 
Kilpailunjohtaja Sauli Nordling totesi, ettei kenties koskaan ole ollut näin tiukkaa kilpailua. Vasta kolme viimeistä maastokoetta ratkaisivat kärkikolmikon järjestyksen, kun Hellsten pitkän kärkkymisen jälkeen nousi Pohjolan ohi kärkeen. Eroa hänen ja Pohjolan välillä oli parhaimmillaan alle sekunti, vaikka takana oli siis jo liki parikymmentä maastokoetta ja satoja ajokilometrejä kokonaisuudessaan. 
 
Yleiskilpailun kolmanneksi sijoittui Mika Tamminen, joka yhdessä Hellstenin ja Pohjolan kanssa hallitsi kilpailua koko sunnuntain.
 
Hellsten riemuitsi silmin nähden voittoaan.
 
- On huikea fiilis, ja kaikki meni viimeisillä maastokokeilla juuri niin kuin pitikin. Olisinhan toki mielelläni ollut kärjessä koko viikonlopun, mutta tallikaveri Eemil sekä Tammisen Mika ajoivat hekin aika kovaa, tyytyväinen mies toteaa naureskellen. 
 
Tämä oli Hellstenille toinen Päitsi-voitto eli hänellä on nyt kaksi kiinnitystä legendaariseen ja kaikkien tavoittelemaan Päijänne-kilpeen, jonka ansaitsee omaksi kolmella kiinnityksellä eli Päitsi-voitolla. 
 
Seuraavaksi voittajalla on edessään ihan normaali työpäivä. Seuraava kilpailu on hänen muistaakseen tulevan kesän Heinolan MM.
 
Toiseksi tiukan taiston jälkeen jäänyt Pohjola oli pettynyt, vaikka voitto toki päätyikin omaan kotitalliin.
 
- Kyllähän nyt harmittaa. Lauantaina ajoin tosi hyvin, mutta tänään puuttui jokin hyvä fiilis, hän pohdiskelee.
 
Tamminen niin ikään harmitteli, kun voitto jäi hänelläkin niin pienestä kiinni: kärkikolmikko oli vielä sunnuntaina iltapäivällä parhaimmillaan noin kymmenen sekunnin sisällä toisistaan.
 
- Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen omaan ajoon ja olisi sitä voinut huonomminkin mennä. Ensi vuonna sitten vaan kirkastamaan tätä.
 
Ennakkosuosikit hallitsivat kokonaisuudessaan tämän vuoden yleiskilpailua lukuun ottamatta viime vuoden voittajaa Marko Tarkkalaa, joka ei viikonloppuna yltänyt omaan tasoonsa. Hän oli lopulta yleiskilpailun neljäs.
 
Ensi vuonna, kun Suomi täyttää sata vuotta, on samalla kulunut 90 vuotta ensimmäisestä Päijänneajosta.
 
Yleiskilpailun kärkikymmenikön tulokset:
 
1 Hellsten Antti 
2 Pohjola Eemil +00:20,68
3 Tamminen Mika +01:35,18
4 Tarkkala Marko +06:48,42
5 Eriksson Toni +08:47,07
6 Jukola Aleksi +10:18,86
7 Hänninen Antti +11:44,16
8 Himmanen Henri +13:22,25
9 Mattila Jari +14:12,25
10 Översti Jaakko +16:37,21
 
Lue tästä muut jutut Päijänteen ympäriajosta.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Jaa artikkeli: