Lauantai 18.11.2017

Joni Wiman vaihtaa tallia Yhdysvaltojen rallicross-sarjassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.3.2016 21:22
  • Kuva: OMSE / Autotoday
    Kuva
    Joni Wiman ja Sebastian Eriksson ajavat tänä vuonna Hondalla.
  • Kuva: Honda / Autotoday
    Kuva
|
Suomalainen rallicrosskuljettaja ja Amerikan Global Rallycross -sarjan Supercar- ja Lites -luokkien mestari Joni Wiman, 22, siirtyy Fordilta Hondalle.
 
Vahvat moottoriurheiluperinteet omaava Honda nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa koskaan tehtaan tukemana rallicross-sarjan lähtöruudukossa.
 
Japanilaisen Hondan osallistuminen rallicrossin kansainväliseen GRC-sarjaan julkaistiin New Yorkin autonäyttelyn avajaisten yhteydessä Yhdysvalloissa tänään.
 
Team Honda Red Bullin kuljettajakaksikon muodostavat Suomen Joni Wiman, 22, ja Ruotsin Sebastian Eriksson, 23, joka sijoittui viime kauden GRC-sarjan loppupisteissä toiseksi. Molemmat kuljettajat ajavat täyden 12 osakilpailua käsittävän mestaruussarjan.
 
Joni Wiman on uuden tulokastallin kanssa solmitusta sopimuksesta innoissaan.
 
- Mielenkiintoinen ja uusi iso haaste uralleni. Hondan meriitit moottoriurheilussa ovat tunnetut ja Honda on Yhdysvaltojen automarkkinoilla iso tekijä. On mielenkiintoista päästä rakentamaan uudesta Honda Civic Coupé -kilpa-autoa. Haaste on iso, mutta otin sen mielelläni vastaan, toteaa New Yorkista tavoitettu Wiman.
 
Tulevan kilpa-auton Wiman on toki jo nähnyt, mutta hän ei ole vielä päässyt ajamaan sitä.
 
- Tiivis testirupeama käynnistyy huhtikuun alussa Ruotsissa. Molemmat Honda Civic Coupét lähetetään toukokuussa Yhdysvaltoihin, jossa testaaminen jatkuu. Ennen Arizonan Phoenixissä ajettavaa kauden avausviikonloppua hienosäädämme autot Kaliforniassa lopulliseen iskuun niin että kaikki on H-hetkeen mennessä valmista.
 
Wiman sanoo, että tiimin tavoite on nostaa Team Honda Red Bull mahdollisimman nopeasti kärkitaisteluun mukaan.
 
- Totta kai voitoista lähdemme heti ajamaan. Seuraavan kahden kuukauden aikana uusi auto on rakennettava siihen kuntoon, että menestyminen on mahdollista. Kuljettaja on kyllä jo haasteisiin valmis. Viime kauden päättäneen Las Vegasin finaaliosakilpailun voiton jälkeen olo on ollut helpottunut. Olen talven aikana tehnyt paljon töitä fysiikkani eteen, jotta olen kaikilta osin valmis tulevaan. Nyt vain pitää päästä ajamaan kilpaa, Wiman toteaa.
 
Team Honda Red Bullin rallicross-kilpailutoimintaa Amerikassa hoitaa ruotsalainen Olsbergs MSE, joka on voittanut lajin parista muun muassa neljästi Amerikan GRC -sarjan kuljettajien ja valmistajien mestaruudet ja kilpaillut voitokkaasti useita vuosia rallicrossin MM- ja EM-tasoilla. Tallia johtaa Andreas Eriksson.
 
Amerikan Global Rallycross Championship (GRC)
 
Kilpailukalenteri 2016
 
21.5. Phoenix, Arizona
 
22.5. Phoenix, Arizona
 
4.6. Dallas, Teksas
 
18.6. Daytona Beach, Florida
 
19.6. Daytona Beach, Florida
 
2.7. The Base, Pohjois-Carolina
 
3.7. The Base, Pohjois-Carolina
 
30.7. Washington, DC
 
28.8. Atlantic City, New Jersey
 
17.9. Seattle, Washington
 
8.10. Los Angeles, Kalifornia
 
9.10. Los Angeles, Kalifornia
 
Lue tästä muita Global Rallycross -juttuja.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: