Lauantai 25.11.2017

Myös prinssin "kultainen" Mersu vasaran alle Helsingin Messukeskuksessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.3.2016 22:15
Päivitetty: 
26.3.2016 22:23
 • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
  Kuva
 • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
  Kuva
 • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
  Kuva
 • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
  Kuva
|

American Car Show -tapahtuman aikana järjestetään myös harrasteajoneuvojen huutokauppa.

Tänään kerrottiin, että myös Prinssi Rami Jaber Al Husseinin "kultainen" Mersu myydään huutokaupassa. Kultainen Mercedes-Benz S500 4Matic myydään eniten tarjoavalle.

Auto on otettu käyttöön 16.11.2005. Prinssi Rami osti auton 2007 ja ajoi sillä vuoden aikana noin 160 000 km. Sen jälkeen auto on ollut sisätiloissa.
 
Viime vuonna auto siirrettiin Dubaista Saksaan ja laitettiin kuntoon elokuvaa varten. Auto esiintyy Hollywoodtähtien kera Fate-elokuvassa, joka tulee ensi-iltaan 30.04.2016. 
 
Auto luovutetaan Suomeen rekisteröitynä, verot maksettuna sekä täysin Vehon tarkastamana ja huoltamana.
 
Kirjoitushetkellä auton "korkein tarjous" verkkohuutokaupassa oli 199 990 euroa. Sivustolla tosin todetaan, ettei yhtään tarjousta ole tehty (päiv. 26.3.).
 

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Rahkonen

Vastaavan auton hinnat pyörinee saksassa n.15 000€ kantturoissa paiti että ei ole kuorrutettu typerällä kultateipillä. Mutta juu, maailmallahan on ihmisiä jotka on aina osanneet vetää hyväuskoisia suomalaisia höplästä, myymällä kullattua rihkamaa kultana. Nyt sitten tällainen valeprinssi vie suomalaista taas kuin kuoriämpäriä.

Juhani Kleemola

Muutama huomio:
1. Kuten kuvasta näkyy, auto on edelleen Saksan rekisterissä, vaikka sillä on ajettu Suomessa jo vuosi
2. Koska auto on Saksan rekisterissä, siitä ei todennäköisimmin ole maksettu autoveroa Suomeen
3. On outoa ettei yksikään viranomainen ole ryhtynyt lain vaatimiin toimenpiteisiin auton rekisteröinnin osalta Suomeen
4. Lain mukaan auton nykyisen omistajan olisi pitänyt maksaa autoa tuodessaan Saksasta tullut ja verot. Miksi tullin virkamiehet eivät tätä ole vaatineet?
5. Auton omistaja ei ole Jerusalemin prinssi, kuten hän tuo ilmi. Jerusalemissa oli prinssi viimeksi 1300-luvulla.
6. Autosta ei ole tarjottu 199 000:a euroa, vaan sen pyyntihinta on tuo.
7. Auton omistaja ei ole missään tapauksessa voinut ajaa sillä uutisessa väitettyä 160 000 kilometriä vuodessa.

Esko Kotilainen

Pitää paikkansa,tuo maassaolo aika,joten saattaahan olla että kärry onkin huutokaupassa tullin taholta.Se onkin sitten eri asia,tuleeko ostajan harteille,ostohinnan lisäksi muut verot. 160 000 kilsaa,siihen sisältyy muös Suomessa ajetut laittomat kilometrit.

Juhani Kleemola

Itse asiassa Tullin olisi pitänyt Ramilta periä nuo verot jo vuosi sitten kun auto tuotiin maahan. Kysymys kuuluu: miksi ei peritty kun muilta Saksan tuontiautoilta se automaattisesti peritään?

Tässä on vahva huijauksen maku...

Esko Kotilainen

"Prinssin" kultainen mersu,he,he.200 tonnia,toivompa tosiaan jotain suomalaista paroonia ostamaan.Hämeenlinnan kaupunkihan sen varmaan ostaisi,mut kun se Sunny Car vetäytyi pois,auttamasta Hämeenlinnaa maailman kartalle.Oulun kaupungin "pormestari" onkin varmaan tarjonnut jo tämän nykyisen hinnan.Olishan se sääli jos "Prinssi" joutuisi lähtemään Suomesta tyhjin käsin,tiedä mitä pahaa suomalaisista kertoilisi maailmalla.Varsinkin kun on ihan Amerikkaan menossa.EU.n myötä Suomea on kohdannut karu totuus maailmalta,kuinka hölmöä vedetään narussa.Rahkosen kommentissa on hinta osviittavaa antava,ja halvemmallakin näitä saa,Ruotsista löytyy malleja,muutamalla tuhannella,jajos viitsii itse maksaa maalauksen.Ei se maalaus aitoa kultaa ole.He,he.Ja vaikka olisikin,niin et koskaan sitä ,siitä voi irroittaa.Ja jos voisi,niin montako grammaa saisi,kun yhdellä grammalla kultaa ,yhden neliön.Kuten esim,tauluraameissa tai ym.Eli noin 3-4 grammaa kultaa on mennyt maalaukseen.Epäilempä ettei mitään.

Arto Kalevi

Insinöörejä, Professoreita, Astronautteja ja Prinssejä ... Eli käytännössä luku-ja kirjoitustaidottomia onnen onkijoita/ turvasurffareita ... Suomessa menee tarina kuin tarina läpi ja rahahanat ja taikaseinät avautuvat kuin taikaiskusta, olisikohan suojavärillä jotain tekemistä asian kanssa ... ?