Perjantai 24.11.2017

MTV3:n formula-asiantuntijasta kiihdytysautoilija

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.3.2016 08:37
  • Kuva: MTV
    Kuva
    Ossi Oikarinen aloittaa kiihdytysautoilun.
|

Muun muassa MTV3-kanavan F1-asiantuntijana toimiva Ossi Oikarinen alkaa kilpailla kiihdytysautolla. Asia julkistettiin American Car Show -tapahtuman aikana.

Top Methanol Funny Car (TMFC) luokassa kilpaileva Woodstock Racing on saanut Oikarisen riveihinsä. 

Woodstock Racing on ansioitunut pitkän linjan kiihdytysurheilutiimi, joka pitää tällä hetkellä hallussaan myös TMFC-luokan Suomen ennätystä. Woodstock Racingin meriittilistalle kuuluvat myös Suomen mestaruudet kausilta 2000, 2002, 2003, 2006, 2007 ja 2008 sekä Pohjoismaiden mestaruus kaudelta 2008.

Tuleva kausi on myös Woodstock Racingin 20. juhlavuosi ja tiimi lähtee taistelemaan TMFC luokan Euroopan mestaruudesta.

Ossi Oikarisen käyttöön on hankittu Woodstock Racingille tuttu, monia mestaruuksia tuonut Altered-mallinen kiihdytysauto. Tarkoituksena on kilpailla tällä autolla kiihdytysautojen SM-sarjaa Super Pro ET (SPET) -luokassa.

- Otan uudet haasteet nöyränä vastaan ja tarkoituksenani on kerätä kokemusta mahdollisimman paljon tämän kauden aikana. Woodstock Racing on paras mahdollinen paikka oppia kiihdytysurheilun saloja ja päästä eteenpäin lajissa. Odotan innolla uusia haasteita, kertoo Oikarinen.

Top Methanol Funny Car (TMFC) -luokan autot ovat noin 3500-hevosvoimaisella metanolia polttavalla moottorilla varustettuja autoja. Putkirungon päällä on hiilikuidusta valmistettu kori, joka muistuttaa etäisesti tuotantoautoja. Woodstock Racingin nimissä oleva TMFC-luokan Suomen ennätys varttimaililla eli 402 metrin matkalla on 5,770 sekuntia ja loppunopeudet ovat yli 400 kilometriä tunnissa.

Super Pro ET (SPET) -luokan autoilla kilpaillaan Suomen mestaruudesta kuusi osakilpailua käsittävässä sarjassa. SPET-luokkaan voi osallistua hyvinkin erilaisilla autoilla ja lähtöviivalla nähdään paljon mielenkiintoista kalustoa. Tässä luokassa korostuu kuljettajan reaktiokyky ja auton suorituskyvyn tasaisuus.

Katso tästä muita juttuja kiihdytysajosta.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: