Sunnuntai 26.5.2019

Mr. Rallycross - Matti Alamäki palaa radalle viikonloppuna

Luotu: 
26.5.2016 21:49
  • Kuva: Jarkko Saarela / Autotoday
    Kuva
    Tällaisella autolla Matti Alamäki osallistuu Kouvolan rallicross-kisaan.
|
Mr. Rallycross, viisikertainen Euroopan mestari, legenda. Näillä ja lukuisilla muilla titteleillä voisi kuvailla rallicrossin suomalaista huipputaituria Matti Alamäkeä.
 
Alamäki tarjoilee maailman nopeimmalle kansalle todellista herkku tulevana lauantaina rallicrossin SM-sarjan Kouvolan osakilpailussa, kun hän palaa vielä ainakin kerran kilpailemaan.
 
1980-luvulla ja 1990-luvun taitteessa rallicrossin suurnimeksi huikeilla suorituksillaan itsenä ajanut Alamäki on ollut ahkerasti siirtämässä tietotaitoaan viime vuosina nuorille kuljettajille. Erityisesti Alamäki tunnetaan Sami-Matti Trogenin taustajoukoista.
 
Alamäki on ollut mielellään tukemassa Trogenia.
 
- On mahtavaa nähdä meidän suomalaisilla nuorilla kuskeilla suorastaan kiimaa ajamista kohtaan. Sitten kun itse tiedän, kuinka haastavaa kansainväliselle uralle pääseminen on, niin mielelläni tasoitan tietä, jos se on mahdollista. Tämä mahdollisuus päästä vielä itse ajamaan kilpaa SM-sarjassa oli upea yllätys Sami-Matilta ja hieno vastapalvelus. Samalla tässä tulee 60 vuotta mittariin, niin eipä pyöreitä vuosi voisi hienommin juhlia, Alamäki hehkuttaa.
 
Alamäki ei suinkaan ole levännyt laakereillaan aktiiviuransa jälkeen, vaan moottoriurheilu kuuluu laajasti mestarin elämään edelleen.
 
- Minulla on omia kilpa-ajosimulaattoreita, joilla esimerkiksi Sami-Matti ja muut ammattikuljettajat harjoittelevat omia kilpailujaan varten. Lisäksi olen toiminut kauan Pertti Kuismasen taustajoukoissa ja tällä hetkellä kierrämme saksalaista DMV-GTC-rata-autoilusarjaa. Toimin myös ajokouluttajana Minna Sillankorvan organisaatiossa ja autojakin tulee vielä rakenneltua, Alamäki tarinoi.
 
Rallicrossin kehitystä niin Suomessa kuin ulkomailla Alamäki on tarkkaillut suhteellisen tyytyväisenä.
 
- Sekä kotimaassa että ulkomailla laji on nostanut selvästi profiiliaan viime vuosina. Meillä on myös mukavasti suomalaisia kuljettajia kansainvälisissä sarjoissa, ja toivotaan, että saamme sinne lisää nuoria entistä enemmän tulevina vuosina. SM-sarja tarjoaa tasokasta viihdettä ja toivottavasti suunnitteilla oleva Pohjoismaiden välinen rallicross-sarja saa tuulta alleen. Se olisi kova juttu, Alamäki toteaa.
 
Omaan kilpailuunsa lauantaina Matti Alamäki suhtautuu mestarin tyyneydellä, mutta janoaa kuitenkin menestystä. Pelkkiä terveisiä hän ei tule Kouvolaan ajamaan.
 
- Finaaliin pitää ehdottomasti päästä ja luulen, että ihan hyvä kilpailupäivä on tulossa. Se on tietysti varma, että rutiinin puute tulee näkymään rajusti, mutta jo testeissä sain aika hyvän tuntuman autoon ja vauhtikin alkoi löytyä, Alamäki ennakoi.
 

www.rallicross.fi

Lue tästä muita juttuja rallicrossin SM-sarjasta.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli: