Sunnuntai 16.6.2019

F1: Ferrarit eivät kuulu Montrealin voittajasuosikeihin

Luotu: 
11.6.2016 11:00
  • Kuva: EPA / All Over Press / Srdjan Suki / Autotoday
    Kuva
    Kimi Räikkösen voitto olisi melkoinen yllätys.
|
Formula 1 -kausi jatkuu tänä viikonloppuna Kanadan Montrealissa. Kisaviikonloppu on urheiluhistorian värittämälle katuradalle jo 37:s, ja viime vuonna osakilpailuvoittoon  ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton.
 
Tänä vuonna ennustetaan marssijärjestyksen olevan Mercedes, Red Bull ja Ferrari. Red Bullin auton voitto on siis todennäköisempää kuin Ferrarin voitto.
 
Unibetin kertoimien mukaan Lewis Hamilton juhlii osakilpailuvoittoa Montrealissa myös sunnuntaina.
 
Kaksi viikkoa sitten ajetussa Monacon GP:ssä Hamilton osoitti kuuluvansa lajilegendojen joukkoon. Aika-ajojen pettymyksen jälkeen brittikuljettaja kokosi itsensä ennen kilpailun starttia, ja Mercedeksen onnistuneen taktikoinnin myötä Hamilton sai juhlia Monacon GP:n voittoa korkeimmalla korokkeella.
 
Myös Montrealin katuradalla Hamilton on viihtynyt paremmin kuin kukaan muu nykykuljettajista: brittikuski jahtaa jo uransa viidettä osakilpailuvoittoa Montrealissa kertoimella 2,00.
 
Hamiltonin pahin kilpakumppani Nico Rosberg epäonnistui täydellisesti kotiradallaan Monacossa. Vaikka aika-ajot veivät Rosbergin eturiviin, ei Rosberg löytänyt kisavauhtiaan missään vaiheessa ja lopulta tuskan täyteinen kilpailu päättyi saksalaiskuljettajan seitsemänteen sijaan.
 
Viime vuonna Rosberg taisteli itsensä Kanadan GP:n toiselle sijalle, ja tänä viikonloppuna Rosberg saa kilpailuun voittokertoimen 2,75.
 
Mercedes-kaksikon takana kisa on tiukentunut, kun Red Bull on noussut Ferrarin ohi nokkimisjärjestyksessä. Kahdessa edellisessä osakilpailussa sekä Max Verstappen että Daniel Ricciardo ovat olleet kertaalleen podiumilla, ja Red Bull –kaksikon odotetaan tuovan lisää menestystä Montrealin katuradalta.
 
Vuonna 2014 Ricciardo onnistui voittamaan Montrealissa, ja hän saa voittokertoimekseen 7,00, kun tallikaveri Verstappen puolestaan saa osakilpailuvoitolleen kertoimen 8,50.
 
Ferrari-kuljettajat lähtevät tulevaan viikonloppuun täysin altavastaajina: Sebastian Vettel saa voittokertoimekseen 11,00, ja jopa tallipaikastaan ajava Kimi Räikkönen 26,00.
 
Valtteri Bottaksen voitto olisi todellinen yllätys. Hänen voittokertoimensa on 151.
 

Katso tästä muut F1-jutut.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli: