Maanantai 20.5.2019

14-vuotias Sami-Matti Trogen teki rallicrosshistoriaa

Luotu: 
27.6.2016 07:43
  • Kuva: Moottoriurheilu.tv / Autotoday
    Kuva
    Sami-Matti Trogen teki historiaa.
|
14-vuotias Sami-Matti Trogen teki juhannuksena historiaa ajaessaan Euroopan nuorimpana voittajaksi Rallycross Challenge European sarjassa.
 
Kilpailu oli sarjan toinen osakilpailu, Trogenille se oli ensimmäinen, sillä ikä ei vielä avausosakilpailuun riittänyt. Trogen ajaa Set Promotion tallin Renaultilla Super1600-luokassa.
 
Trogenin viikonloppu alkoi hyvin, sillä nuorukainen oli heti ensimmäisen alkuerän nopein. Alkueriä ajetaan kilpailussa neljä, Trogen voitti niistä jokaisen, ja se takasi paikan finaaliin. Paalupaikalta startannut Trogen ei antanut kokeneemmille kuljettajille mahdollisuuksia, vaan otti johtopaikan heti lähdöstä, eikä siitä luopunut vaan ajoi ykkösenä ruutulipulle.
 
– Aivan uskomaton fiilis. Lähdin Unkariin täynnä intoa, ja halusin vain päästä ajamaan kovia kuskeja vastaan. Kun ensimmäisissä harjoituksissa huomasin, että tämähän sujuu hyvin, lisäsin vain kaasua itse kilpailussa. Huikein fiilis tuli, kun Josef Susta pääsi kolmannessa alkuerässä kärkeen, mutta pääsin viimeisellä kierroksella kiertämään ulkokautta hänen ohi. Voitto oli vähän yllätys, mutta tuntui sitäkin hienommalta, Trogen kertoo.
 
Sarja käsittää seitsemän osakilpailua, seuraava ajetaan heinäkuussa Liettuassa.
 
1) Sami-Matti Trogen FIN
2) Josef Susta CZE
3) Gergely Marton HUN
 
 
 
Lue tästä muita rallicrossjuttuja.
 
Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.
 
************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

 

Paikat: 
Jaa artikkeli: