Torstai 21.2.2019

Huom: Bonuksia kertyy vain, jos kesäauto on rekisterissä riittävän pitkään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.6.2016 09:55
  • Kuva: Marko Toivonen / Autotoday
    Kuva
    Marko Toivosen kesäpeli on Peugeot 205 Cabriolet 1986.
|

Kesäautoa pidetään yleensä rekisterissä vain ajokauden. Ajokauden pituuden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Jokaisen kesäautoilijan on hyvä olla perillä siitä, miten auton vakuutukset käyttäytyvät, jos autoa pitää liikennekäytöstä poistettuna suurimman osan vuodesta.

– Ajelin Cabrioletillani kymmenen vuotta autuaan tietämättömänä siitä, että liikennevakuutukseen ei kertynyt bonuksia siltä ajalta ollenkaan. Kukaan ei kertonut minulle silloisessa vakuutusyhtiössäni, ettei liikennevakuutusbonuksia kerry, jos auto on liikennekäytössä alle 120 päivää vuodessa, entinen SM-tason kilpa-autoilija Marko Toivonen kertoo päätään pudistaen.

Autoa kannattaa siis todella pitää liikennekäytössä vähintään neljä kuukautta, vaikka sillä ei koko aikaa ajaisikaan, jotta bonuspotti kasvaa. Lisäksi on hyvä selvittää mitkä kaskovakuutuksen turvat ovat voimassa myös liikennekäytöstä poiston aikana.

Autolle, jolla ajetaan vähän, voi myös hankkia erityisesti vähän ajaville tarkoitetun vakuutuksen, jonka hinnoitteluperusteena ovat vuotuiset ajokilometrit. Alle 5 000 kilometriä vuodessa ajavat saavat vakuutusmaksuihinsa reilusti helpotusta, mutta edullisemmin autoilevat jo alle 15 000 kilometriä vuodessa ajavatkin.

Katso tästä muita juttuja liikennevakuutuksesta.

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.
Henkilöt: 
Jaa artikkeli: