Maanantai 20.11.2017

Kaksi kuvaa ja lisätietoa Joensuun ajosta talon läpi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.9.2016 18:16
  • Kuva: Poliisi / Autotoday
    Kuva
    Tästä talosta auto ajoi läpi.
  • Kuva: Poliisi / Autotoday
    Kuva
|
Nuori mies ajoi viime yönä talon läpi Joensuussa. Poliisi on jatkanut liikenneonnettomuuden tutkintaa ja julkaissut pari kuvaa tapahtumasta.
 
Tutkinnassa on selvinnyt että joensuulainen 18-vuotias mies oli kuljettanut henkilöautoa Ranta-Mutalantietä Utran suunnasta kohti keskustaa.
 
Uikunkadun risteyksen kohdalla, oikealle kaartuvassa kaarteessa hän oli menettänyt auton hallinnan ja törmännyt vasemmalla olleeseen taloon, mennen talon läpi, osuen talon pihalla pysäköitynä olleeseen autoon ja jatkaen siitä matkaa naapuritalon pihalle jossa auto oli syttynyt palamaan, poliisin tiedotteessa todetaan.
 
Ensimmäisenä paikalle saapunut poliisipartio suoritti auton alkusammutuksen.
 
Pelastuslaitos irrotti kuljettajan autosta ja kuljetti hänet Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Keskussairaalasta hänet kuljetettiin jatkohoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1,55 promillea.
 
Tutkimuksissa on alustavasti selvinnyt että autolla on ollut huomattava ylinopeusnopeus törmäyshetkellä. Alueella on 30 km/h rajoitus.
 
Poliisin mukaan auto oli mennyt lautarakenteisen talon siipiosan läpi. Siipiosassa oli asuinkäytössä, siinä sijaitsi talon olo- ja makuuhuone.
 
Tapahtuma-aikaan talon asukkaista 64-vuotias nainen oli ollut olohuoneessa istumassa sohvalla ja 67-vuotias mies nukkumassa sängyssä.
 
Poliisin mukaan auto oli kulkenut noin metrin päästä sohvalla olleesta naisesta ja vain muutamien kymmenien senttien päästä nukkuvasta miehestä. He selvisivät käytännössä säikähdyksellä tapahtumasta, ainoastaan nainen sai verinaarmun kaulaan ilmeisesti jostain törmäyksen voimasta irronneesta materiaalista.
 
Myös talossa olleet kaksi koiraa sekä kissa selvisivät loukkaantumatta, poliisin tiedotteessa todetaan.
 
Törmäyksen voimasta makuu- ja olohuone tuhoutui täysin koska talosta rikkoontui kaksi ulkoseinää sekä yksi sisäseinä. Törmäyksen voimasta talosta irronnut materiaali levisi talon sekä naapuritalon tonteille.
 

************************************

Katso tästä tuoreimmat Auto-osion uutiset.

************************************

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 
 

Paikat: 
Jaa artikkeli: