Lauantai 20.7.2019

Uudenkaupungin autotehtaalle 20 miljoonan EU-laina

Luotu: 
11.11.2016 15:25
  • Kuva: Valmet Automotive / Autotoday
    Kuva
|
Euroopan komissio tiedotti tänään Euroopan investointipankin 20 miljoonan lainasta Valmet Automotivelle.
 
Tiedotteen mukaan Valmet Automotivelle on myönnetty 20 miljoonan euron EU-laina innovatiivisten tuotteiden ja tuotantoprosessien kehittämiseen.
 
Euroopan unioni tukee Valmet Automotiven suunnitelmia laajentaa tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintaansa. Tuki myönnetään Euroopan investointipankin 20 miljoonan euron lainana. Laina kuuluu innovatiivisille ja kasvuyrityksille suunnatuista uuden sukupolven rahoitusmuodoista koostuvaan InnovFin-ohjelmaan (EU Finance for Innovators) ja se taataan EU:n tutkimuksen ja kehittämisen Horisontti 2020 -puiteohjelmasta, sanotaan tiedotteessa.
 
Lainalla rahoitetaan Valmet Automotiven investointiohjelmaa, jossa kehitetään uusia tuotteita, kuten avoautojen kattomekanismeja ja niiden valmistusprosesseja. Lisäksi nykyaikaistetaan yrityksen IT-ympäristöä ja tarjontaketjun hallintajärjestelmää niin, että ne tukevat uudistuneita tuotantoprosesseja.  Uudistushankkeessa yritys pyrkii vähentämään raaka-aineiden ja energian kulutusta sekä minimoimaan jätteiden synnyn ja päästät. Näin yritys keskittyy ekologiseen kestävyyteen kaikissa toiminnoissaan, tiedotteessa todetaan.
 
Euroopan investointipankki (EIP) on pitkäaikaista lainaa myöntävä EU-elin, joka on EU:n jäsenvaltioiden yhteisessä omistuksessa. Se tarjoaa pitkäaikaisrahoitusta EU:n poliittisia tavoitteita tukeviin investointikohteisiin. Suomi on 1,274 prosentin osuudella yksi EIP:n 28:sta osakkaasta. Vuonna 2015 EIP myönsi suomalaisille hankkeille yli 1,6 miljardin euron edestä lainoja muun muassa terveydenhuollon, valmistusteollisuuden ja televiestinnän alalla.
 
 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Jaa artikkeli: