Torstai 20.6.2019

Mersun E-sarjan Coupé on julkistettu - Suomeen kevättalvella

Luotu: 
16.12.2016 21:52
  • Kuva: Daimler / Autotoday
    Kuva
  • Kuva: Daimler / Autotoday
    Kuva
|
Mercedes-Benz on julkistanut uuden E-sarjan Coupé-mallin.
 
Mercedes-Benz esittelee E-Coupéssa hyvin matalat, kokonaan led-teknologialla toteutetut takavalot, joissa on ensi kertaa mukana näyttävä tervetulo-valotoiminto Multibeam Led –ajovalojen yhteydessä. Kun auto avataan, takavalot sykkivät pulssimaisesti keskeltä kohti kylkiä. Lukitessa valojen liikesuunta vaihtuu päinvastaiseksi.
 
Mercedes-Benzin uuden E-Coupén mitat ovat (pituus/leveys/korkeus): 4826/1860/1430 milliä. Pituus on kasvanut malliuudistuksessa 123, leveys 74 ja korkeuskin 32 milliä.
 
Auto on suunniteltu neljälle matkustajalle, joilla on käytössään aikaisempaa selvästi väljempi matkustamo. Akseliväli (2873 mm) on peräti 113 milliä pidempi kuin ennen. Takaistuimella on jalkatilaa 74 ja pääntilaa 15 milliä enemmän. Hartiatila etupenkillä on kasvanut 50 ja pääntila 18 milliä. 
 
E-Coupén moottorivalikoimassa on aluksi neljä malli: E 220 d, E 200, E 300 sekä E 400 4Matic. Nelisylinterinen turbodieselvaihtoehdon teho on 143 kW/194 hv, mutta keskikulutus jää Mercedes-Benzin mukaan vain 4 litraan/100 km ja CO2-päästöt 106 gramman kilometrillä!
 
Kaikkien moottorin yhteydessä on vakiovarusteena 9G-Tronic-automaattivaihteisto, todetaan tiedotteessa.
 
Älypuhelin sisältöineen voidaan nyt yhdistää auton Comand Online –järjestelmään, ja käytössä on niin ikään langaton latausmahdollisuus.
 
Auton lähiverkkoon kytkettynä matkapuhelin muuttuu myös auton digitaaliseksi avaimeksi, jolla auton voi avata, sulkea ja käynnistää.
 
Tiedotteen mukaan puhelinmallista riippuen käytössä on joko Applen Carplay- tai Googlen Android Auto –infotainment-järjestelmä. Mercedesin oma Concierce Service –palvelu on käytössä kaikille E-sarjan asiakkaille Mercedes me connect –toimintojen yhteydessä.
 
Turvapuolen vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa aktiivinen ja myös jalankulkijoihin reagoiva jarrutusavustin, joka varoittaa törmäysvaarasta ja kykenee tarvittaessa jarruttamaan autoa itsenäisesti.
 
Osittain autonomisen ajamisen tarjoava järjestelmä on tarjolla lisävarusteena. Siihen kuuluva etäisyysavustin kykenee paitsi säilyttämään halutun etäisyyden edellä ajavaan autoon, myös ensimmäistä kertaa seuraamaan toista ajoneuvoa jopa 210 km/h nopeudella ajettaessa, todetaan tiedotteessa.
 
Ensimmäiset autot saadaan Suomeen kevättalvella ja hinnasto julkaistaan ensi vuoden alussa.
 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli: