Torstai 23.5.2019

Katso tänään: Vanhojen autojen Grand Old Man

Luotu: 
10.1.2015 10:38
  • Kuva: Yle kuvapalvelu
    Kuva
    Kai Lauti Bremer on käyttänyt koko ikänsä vanhojen autojen historian vaalimiseen.
  • Kuva: Yle kuvapalvelu
    Kuva
|

Tänään tulee Ylen ykköskanavalla dokumentti vanhojen autojen harrastajasta ja pelastajasta.

Tammikuussa 80 vuotta täyttävä Kai L. Bremer on ollut autojen parissa käytännössä koko elämänsä 40-luvulta tähän päivään.

Viipurissa syntynyt Bremer on vaikuttanut sen verran kauan mobilismin syntyyn ja säilymiseen Suomessa, että häntä voi hyvin sanoa vanhojen autojen "Grand Old Maniksi".

Ohjelmassa sivutaan nykyisen Suomen ajoneuvohistoriallisen keskusliiton eli SAHK:n syntyä ja Bremerin vuonna 1979 perustamaa Mobilisti-lehteä.

Bremer ehti olla ennen oman lehden syntyä kaksi vuosikymmentä eri autoalan työpaikoissa. Hän on toiminut muun muassa Saab-myyjänä, Maaseudun autolehden toimittajana, Nokian Renkaiden tiedottajana ja huoltamonpitäjänäkin.

Viimeistään oman lehden luominen avasi Bremerille tien paneutua rakastamalleen asialle ja kertoa menneiden aikojen autojen tarinoita.

Bremerille myönnettiin vuonna 2011 Moottoriliikenteen ansiomitali. Mitali myönnetään vuosittain henkilöille, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä työtä moottoriliikenteen kehittämisen ja toimivuuden hyväksi.

Mukana on harvinaista vanhaa arkistomateriaalia niin filmien kuin valokuvien muodossa ja Bremerin kommentteja muun muassa siitä, mitä kummallista on tapahtunut suomalaisille autoharvinaisuuksille, ja mihin käyttämättömiä auton osia hävitettiin.

Lauantaina 10.1. Yle TV1 klo 17.10

 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: