Sunnuntai 17.2.2019

Tämä on tehokas tapa vähentää liikenteen CO2-päästöjä, eikä maksa mitään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.7.2015 12:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|
Liftaaminen on tehokas tapa vähentää yksittäisen ihmisen liikennepäästöjä.
 
80 liftaajaa näytti esimerkkiä energiatehokkuudesta matkustamalla ilman lisäpäästöjä yli 50 000 kilometriä yhden viikonlopun aikana Pohjois-Euroopan suurimmassa liftauskisassa.
 
53-tuntinen Hitchball 4000 -kisa alkoi perjantaina 12. kesäkuuta klo 18 Helsingin keskustassa, ja päättyi sunnuntaina 14. kesäkuuta klo 23.
 
Neljänkymmenen kaksihenkisen joukkueen tavoite oli liftata niin pitkälle kuin mahdollista ja ehtiä takaisin sunnuntai-iltaan mennessä. Kullakin joukkueella oli paikannin, joka tarjosi perheille ja ystäville mahdollisuuden seurata kisan kulkua reaaliaikaisesti verkossa olevalta kartalta. 
 
Joukkue “NerdyLlama” voitti kisan matkattuaan 2 591 kilometriä 53 tunnissa vaikuttavalla 49 km/h keskinopeudella – sisältäen tauot. Kolme joukkuetta saavutti Puolan, ja peräti yhdeksän joukkuetta ylitti Napapiirin.
  • Viisi joukkuetta matkusti yli 2 000 kilometriä viikonlopun aikana. 
  • Keskimäärin joukkue matkusti 1 250 km. 
  • Joukkueet matkustivat yhteen yli 50 000 km.  
  • Verrattuna uudella autolla matkustamiseen liftaamalla saavutettiin yli 6 tonnin säästöt CO2- -päästöissä. 
- Olen todella ylpeä kaikista seikkailunhaluisista ja ennakkoluulottomista ihmisistä, jotka osallistuivat kisaan sekä sadoista kuskeista jotka ottivat kisaajia kyytiin. Tämä todistaa, että ihmiset todella haluavat auttaa toisiaan, ja että jokaiselle on olemassa mahdollisuuksia kestävään ja energiatehokkaampaan elämäntapaan, kertoo Matti Fouchault-Airasmaa, kisan järjestävän HitchPro ry:n puheenjohtaja.
 
Hitchball 4000
 
Hitchball 4000 on Pohjois-Euroopan suurin liftauskilpailu, jossa liftauskonkarit ja ensikertalaiset liftaavat pareittain viikonlopun aikana Helsingistä pois ja takaisin. Tapahtuman tavoitteina on liftauksen edistäminen varteenotettavana matkustusmuotona, luottamuksen, avomielisyyden ja kestävän kehityksen kaltaisten arvojen levittäminen sekä suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden todistaminen.  
 
Hitchball 4000 syntyi keväällä 2013 ja se kasvoi yli 80 hengen tapahtumaksi kesällä 2015. Osallistujilta saatu palaute on ollut erinomaista – moni on todennut Hitchball 4000 -viikonlopun olleen yksi elämänsä hienoimpia ja avartavimpia kokemuksia. Hitchball 4000 järjestetään neljättä kertaa kesäkuussa 2016.
 
 

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli: