Tiistai 23.7.2019

Nyt liikkuu jo ökykämppäkin - ”Ostajina ei 7 päivää -julkkiksia”

Luotu: 
19.10.2009 18:20
Päivitetty: 
19.10.2009 19:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tässä esimerkki kalustetusta Oscar-huoneistosta.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Töölön Oscar-asunnot sijaitsevat kivenheiton päässä Kampin kauppakeskuksesta.

Asuntokauppa vilkastuu, sen todistaa Helsingin paraatipaikalla sijaitsevien asuntojen myynti. Oscar-asunnot sijaitsevat Helsingin Töölössä, kivenheiton päässä Kampin kauppakeskuksesta. Luksusasunnoista on myyty nyt viisi kappaletta, kaikki tämän syksyn aikana, kertoo SRV Asuntojen toimitusjohtaja Juha-Veikko Nikulainen Uudelle Suomelle.

Vielä elokuussa kaikki luksusasunnot olivat myymättä, vaikka ne ovat olleet ostettavissa vuoden 2007 loppupuolelta lähtien.

- Kauppa käy nyt valmiilla asunnoilla. Kohde valmistui 10.10., ja siitä lähtien niitä on myyty. Kun ihmiset myyvät vanhoja asuntojaan, korvaavan asunnon on oltava heti valmis, Nikulainen kertoo.

Nikulainen muistelee, että yksi viidestä myydystä kohteesta on yli miljoonan euron asunto. Kooltaan myydyt asunnot ovat olleet 70-90 neliömetrin luokkaa. Asuntojen keskihinta on 9000 euroa neliömetriltä. Hintahaarukka on 6000-13000 euroa neliöltä.

Viisi asunnoista on myyty ja kymmenen varattu. Osa asunnon ostaneista on Nikulaisen mukaan jo muuttanut taloon. Joukossa on ollut myös nimekkäitä henkilöitä.

- Ei mitään 7 päivää -lehden julkkiksia, mutta liike-elämässä tunnettuja hahmoja, luonnehtii Nikulainen.

Nikulaisen mukaan Oscar-asuntoja ei ehkä voi sanoa Suomen arvokkaimmiksi, mutta "yläpään kohteita" ne ovat selkeästi.

SRV:n tavoitteena on myydä Oscar-asunnot tulevan talven ja kevään aikana. Sen jälkeen alkaa vieressä sijaitsevien Emmy-asuntojen myyminen.

Asuntokauppa on Nikulaisen mukaan käynyt vilkkaammin viime huhtikuusta lähtien.

- Varsinkin kerrostaloasunnot käyvät kaupaksi, kerrostalokaksioissa on jouduttu jopa myymään ei-oota. Isot perheasunnot rivitaloissa ovat olleet vaikeampia myytäviä, Nikulainen kertoo.

Lisää Oscar-asunnoista ja hinnoista täällä.

 

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Liike

Tuo on jo niin päätöntä puffaamista, ettei sitä usko kukaan.

Jos löytäisit kauppatiedot, jotka vahvistaisivat välittäjän kauppapuheet, uskoisin Sinua, mutta tuollaisena uutinen menee luokkaan "uskokoon, ken tahtoo".

Hyvä periaate sinänsä, että yritetään luoda myönteisiä talousodotuksia, mutta valehtelemiseen ei saisi sortua.

Vieras

Tuskinpa ostajina on mitään kovin liike-elämästä tunnettuja hahmoja. Tyhmempikin ymmärtää kalliin asunnon olevat todella huono sijoitus Suomessa. Vuokrat ovat erittäin halpoja verrattuna hintapyyntöihin myytävissä hyvätasoisissa asunnoissa. Jotta markkina toimisi pitäisi vuokratason yli tuplaantua ja sitä tuskin on kovin äkkiä tapahtumassa jo nyt kansainvälisesti vertailtuna arvokkaille vuokrille. Asuminen on kovin eri hintaista monessa muussa pääkaupungissa maailmassa. Kannattaa sijoittaa ne rahat ihan muualle ja jättää kuplasijoitukset hölmöille.

ropo

Oikein huvittaa että nyt osa noista asuntobisnesihmisistä alkaa kehittelemään tarinoita kuinka kupla nyt yhtäkkiä viimeisten viikkojen tai kuukausien aikana olisi syntynyt. Kai se on niin että pitää oma työpaikka ja uskottavuus yrittää säilyttää keinolla millä hyvänsä.

Mielipuoliset hinnat

"Asuntojen keskihinta on 9000 euroa neliömetriltä. Hintahaarukka on 6000-13000 euroa neliöltä."

Aika kovat pyyntihinnat, kun tuommoisia hintoja ei keskimäärin saa edes yli satavuotiaista käsin rakennetuista jugend-kerrostaloista Helsingissä. Väitän että laatu on myös aivan eri luokkaa.

Rakennuskustannuksista huolimatta nuo hinnat pitäisi puolittaa jotta olisivat edes kilpailukykyiset.

Oleg Kondratieff

Aivan selvä mainos, jossa todellisuudessa myymättömiä valmiita uudiskohteita yritetään mainostaa. Kaksi yli 60:stä myyty ja kohde valmis, eli SRV ottaa joka päivä tässä tappiota nilkkaan ja paljon.

Pahoin pelkään, että Niklas on saanut asunnon asevelihintaan pientä puffia vastaan? Toivon, että näin ei ole ja tämä jääkööt US:n harhalaukaukseksi ja palaatte jälleen asiantuntevan journalismin piiriin.

Kaiken kruunasi jutun lopussa ollut linkki tähän uudiskohteeseen...

p.s. jossa tietenkin on harjoittelijaparan kirjoittama teksti, virheine kaikkine: "Valmituminen lokakuu 2009"... luulisi kymmenien miljoonien eurojen projektissa olevan varaa hieman huolellisuuteen. Noh, ehkä tuo "juosten kustu" teksti on esimakua itse talon rakentamisen laadusta.

Pekka Tiusanen

Nyt on kyllä huonosti kirjoitettu, epämääräinen ja maalaileva artikkeli. Myydyistä asunnoista on julkiset hintatiedot, ja olen itsekin tehnyt sen verran asuntokauppaa, että tiedän, ettei tällaisella pohjalla oleviin uutisiin ole välttämättä luottamista.

ahiahifi

Katsoiko kukaan kuvaa millaisesta talosta on kyse?? Eihän kukaan täysjärkinen mene tuollaiseen psykedeeliseen hirvitykseen asumaan muuten kuin ilmaiseksi!!

Arkkitehdin on TÄYTYNYT olla aineissa, kun on tuon piirtänyt!

Jos joku vielä maksaa tuollaisia hintoja tuossa kerrostalossa olevista asunnoista, tulisi ostaja asettaa holhoukseen!

Skepsis

Rakentava tervehdys!

Huolestuttaa, että onko US taipumassa journalistisesti kestävästä linjastaan ja niiaamassa advertorialismin (?) suuntaan. Ei tuo juttu an sich mutta tuo tapa linkittää lopussa kauppakohteisiin....

Pekka Siikala

Kyllä ne markkinat ovat vilkastuneet. Koko maassa. Ei kannata yhtä tönöä tuijottaa.

Asuntojen hintojen romahdusta on eri nettipalstoilla povattu ja odotettu kohta kymmenen vuotta. Eikä sitä romahdusta ole tullut, eikä ihan vähällä tule.

Asuntomarkkinat ovat vilkastuneet. Se tietysti on kokonaan eri asia kuin että asuntokauppa kävisi vilkkaana.